Dostop do vzorčnih rezultatov preko MySQL puščičnega polja

MySQL fetch array obdeluje vzorčne rezultate iz baze podatkov in takoj vrne rezultat kot rezultat preprostega, asociativnega ali obeh nizov. MySQL fetch je pravzaprav prevod informacij, pridobljenih na zahtevo, v bazo podatkov, ki je oblika, prijazna obrazcu.

V enostavnih zahtevah je sintaksa ene vrstice vzorca narisana v polje, pri zahtevah za tok pa je orodje za zaporedno obdelavo pretoka informacij.

Sintaksa in primer uporabe

MySQL fetch array prispe na MySQL vnos matrice in obliko želenega rezultata lahko podate:
 • MYSQL_ASSOC;
 • MYSQL_NUM;
 • MYSQL_BOTH.
 • V prvem primeru bo nastalo asociativno polje, v drugem primeru matrika z numeričnimi indeksi, v drugem primeru pa bo na voljo matrika z indeksi obeh vrst.


  Kot rezultat izvršitve $ aFetch = mysqli_fetch_array ($ cResult) bo ustvarjeno polje $ aFetch.
  V tem primeru MySQL matrica pridobivanja obdeluje izhodne podatke

  . V tabeli so za vsako izvedbo uporabljeni štirje vnosi. Rezultat obdelave vzorca

  se všije v podatkovne vrstice : $ cFetch, $ cFetch1 $ cFetch2 $ cFetch3.
  Rezultati kažejo, da MYSQL_ASSOC, MYSQL_NUM in MYSQL_BOTH brez sklica na konstante dobijo enak rezultat kot v primeru MYSQL_BOTH. Te konstante veljajo za zastarele in njihova uporaba ni priporočljiva.

  Uporaba zbirke podatkov MySQL

  Uporaba vzorčnih rezultatov poizvedbe v formatu matrike je zelo primerna za aplikacije PHP. Funkcionalni dostop do baze podatkov MySQL zagotavlja varne in zanesljive metode dostopa.


  Napaka opozori MySQL prinese paleto ustvari le v primeru, ko $ cResult manjka ali neveljavna, zato je prišlo do povezave baze podatkov. Ime $ CResult lahko karkoli, pa se uporablja v okviru npr. Preiskava
  :
 • $ cResult = mysqli_query ($ to- & gt; iConnectId, $ cQuery);
 • Spremenljivka $ to- & gt; iConnectId - je aktivnih povezav baze podatkov, ki se izvajajo v obliki večnamenski objekt. Orodja MySQL prinese niz - preprost in učinkovit način, vendar še vedno uporabite priročno izvedbo objektno usmerjen način.

  Predmet v zbirki podatkov

  MySQL - zelo preprosto in učinkovito sredstvo za organiziranje informacije. MySQL baze podatkov za ves čas njene uporabe izkazal kot zanesljiv in učinkovit način za shranjevanje in dostop do podatkov.
  Mehanizem pisanja poizvedbe zbirke podatkov in aplikacij je preprost, v praksi pa popolnoma izvršiti obliko objekta baze podatkov, ločeno tabelo ali posebno strukturo podatkov. Oblikovanje MySQL prinese v praksi je precej nerodno, še posebej, ko je potrebno opraviti izbor podatkov iz ene tabele osnovnih informacij, kot so kadrovske in druge tabele izberite podatke za zaposlene:
 • zgodovina zaposlitev;
 • življenjepis;
 • doseganje proizvodnje;
 • območje strokovno usposobljenostjo;
 • druge podatke.
 • Na splošno, bodo podatki ni izpolnil vseh zaposlenih, in tudi če je uporabljeno v tabeli kadrovanja za posamezne proge, da bi bilo nerodno in neprijetno za uporabo.

  Raven objekta dostopa do baze podatkov

  Obseg pridobivanja MySQL - pretvorba podatkov v polje. To je mogoče storiti na ravni objektnih metod baze podatkov. V tem primeru razvijalec ustvari orodje na visoki ravni, ki na enak način omogoča dostop do katere koli tabele zbirke podatkov.
  Pozivamo se k metodi, ki takoj oblikuje zahtevano podatkovno polje, in postopki oblikovanja zahtevka, njegovega izvajanja in obdelave rezultatov sodijo v telo te metode. To je zelo priročno in potreba po pisanju obsežnih modelov, ki ustvarjajo precedens za morebitno napako, izgine. Še posebej pomembno: ta pristop poenostavlja možnost spreminjanja strukture baze podatkov, ker ne presegajo objekta dostopa do baze podatkov. Po potrebi bo treba spremeniti samo predmet dostopa do baze podatkov, ne pa celotne funkcionalnosti spletnega mesta. Še bolj priročno nad predmetom dostopa do baze podatkov, da dodate predmete pravega namena. Na primer, standardni opis, ki ima lastnosti: seznam, izhodne podatke zaposlenih, spremembo kartice zaposlenih itd. Orodja za dostop do podatkov so skrita v globini metod realnih objektov, kar poenostavlja delo razvijalca in izboljšuje kakovost rezultatov.

  Sorodne publikacije