Gozdna igra: pregled, datum izdaje, sistemske zahteve

V igri Forest mora pregled vsebovati vse osnovne informacije o igri, sistemskih zahtevah ploskve in še več. Ta projekt je narejen v žanru peskovnika z odprtim svetom in popolno svobodo delovanja. Mnogi uporabniki ne vedo, kaj storiti, ko se prvič prijavijo in ga pogosto izgubijo. Zaželeno je najprej najti koristne informacije in nato začeti avanturo.

Splošne informacije

Igra Forest je bila izdana v začetku leta 2017 in je bila vse leto posodobljena. Projekt se šteje za indie, čeprav odpira ogromno možnosti za uporabnika. Glavna naloga je preživeti na velikem otoku, kjer so mutantna plemena. Pogoji so čim bližje resničnemu življenju, saj bo igralec moral iskati hrano, zgraditi hišo, v kateri bi se lahko skrili pred sovražniki, segreli na ogenj, ne zamrznili, ostalo pa v tem slogu. Podobne priložnosti so pritegnile pozornost mnogih uporabnikov, ki poskušajo premagati vse težave in preživeti v ostrem svetu.

Sistemske zahteve

V The Forest so zahteve minimalnega vzorca primerne tudi za starejše računalnike. To je dovolj, da imajo operacijski sistem Windows 7 procesor model Intel Dual-Core z uro hitrostjo 24 gigahertz in grafično kartico GeForce 8800GT. Pojavijo se lahko tudi postavke s podobnimi značilnostmi od drugih podjetij. RAM bo dovolj za minimalno in povprečno nastavitev 4 gigabajta. Priporočene sistemske zahteve so nekoliko višje od najnižje.Razvijalci so povedali, da za udobno zabavo potrebujete procesor Quad Core in grafično kartico z minimalnim modelom GeForce GTX 560 ali podobnim proizvajalcem AMD Radeon. Za namestitev je dovolj 5 gigabajtov prostega prostora na trdem disku.

Če igro zaženete na novih osebnih računalnikih, se tudi pri visokih nastavitvah ne sme pojaviti nobena napaka ali zavora. V primeru kakršnih koli težav je treba posodobiti vse gonilnike in preveriti sistem za prisotnost virusov.

Zgodba

Pregled gozdov bi moral vključevati opis zgodbe, saj so razvijalci uporabnikom ponudili zanimivo zgodbo. Vsak igralec prevzame vlogo Erica Blanca, ki je letel z Timmyjevim sinom. Nenadoma se njihovo vozilo zruši nad enim od otokov. Preživeli so, a fant je vzel nekaj rdečih ljudi.

Po proučevanju okoliškega ozemlja protagonist najde laboratorijski kompleks in odkrije skrivnost otoka. V tem kompleksu so bili eksperimenti izvedeni na ljudeh s pomočjo nekaterih artefaktov. V globinah laboratorija je Eric odkril Timmya, a mrtvega. Človek je izvedel, da je njegov sin žrtev za vstajenje drugega dekleta s pomočjo enega od relikvij. Tukaj najde način, s katerim je rdeči človek obkolil njihovo letalo. Artefakt zahteva drugačno življenje v zameno za vstajenje, zato se protagonist odloči, da bo naredil stvari, ki jih nikoli ne bi napovedal. Za njega je sin dražji kot karkoli drugega na svetu, zato je obupno naredil grozno dejanje.

Igranje

Prva stvar, ki jo je treba omeniti, je pregled gozda - lahko sodelujete s skoraj vsakim subjektom na svetu. Če želite zgraditi hišo, ki jo potrebujete za rezanje dreves, lahko vsaka živina v svetu iger postane potencialna hrana, noči pa prinašajo hladno in hkrati lovijo mutante. Poskušali bodo jesti glavnega junaka v polni veljavi, igralec pa tega ne sme dovoliti. Na zemljevidu se lahko popolnoma prosto premikate. Uporabnik ne omejuje ničesar, vendar ne daje nobenih namigov na igro. Brez vodnika boste morali porabiti veliko časa za preučevanje načinov preživetja. Igralec začne popolnoma iz nič in mora vse ustvariti zase.
Razvijalci so razvili zanimiv in obsežen sistem obrtnih predmetov. Ob prisotnosti potrebnih virov lahko uporabnik ustvari pasti za živali, ki bodo postale hrana, različne vrste orožja in še veliko več. Gozdna igra je precej velika z ogromnim številom vodnih teles, jam, dnevnimi in nočnimi spremembami. Raziščite ga in videli boste veliko koristnih.

Preživetje, 1. del

Najnovejša različica gozda je končala vrsto nadgradenj in v tem času so napredni uporabniki že razvili optimalno strategijo preživetja. Igra bo veliko lažja, če boste upoštevali nekaj preprostih pravil. Prva je, da vaših stvari ne morete pustiti brez nadzora. Svet projekta je živ in pogosto ne boste imeli časa, da bi se ozrli na dejstvo, da so že pridobljeno hrano iz taborišča že prevzele roparice, glavni lik pa je ostal brez večerje.

Drugo pravilo je sprvabolje je načrtovati vse strukture, postaviti načrte in nato že zbrati vire. Ni vam treba zapravljati časa v iskanju dodatnih podrobnosti, v igri pa s težo zlata. Vsak pregled gozda mora spomniti, da mora uporabnik čimprej zgraditi tabor, ga obkrožiti s palisado in se pripraviti na zaščito ponoči. Mutanti bodo zagotovo napadli in visoka ograja jih bo lahko zadržala. Vsi domačini kanibalov so kruti ljudje, ki hrepenijo po ljudeh. Najpogosteje gre v skupinah, in ko je znak zaznan, bodo takoj napadli.

Preživetje, 2. del

Najnovejša različica gozda ni izboljšala inteligence sovražnikovih sovražnikov. Niso bili zelo pametni, čeprav mnogi mislijo, da bi morali biti. Mutanti imajo slab vid in še slabši sluh. Če v boju z njimi ni v interesu igralca, potem se lahko preprosto skrijete v tišini in počakate, dokler ne minejo. V bitkah uporabnik pogosto vidi vrsto neumnih dejanj nasprotnikov. Nekatere od njih je treba uporabiti v njihovo korist.
Še en koristen nasvet je, da daleč od vseh prehranskih izdelkov ne bo v prid značaju. Hrana iz skrinj in ujetih živali bo nujno obnovila zdravje, vendar ga jagode in gobe ne zadevajo vedno. Med njimi so tudi strupene sorte, ki zapolnjujejo želodec in lakoto, vendar se bo količina zdravja zmanjšala. Razvijalci poskušali izraziti realizem, vendar so se zmotili v dejavnikih vode in hrane. Prvi ni potreben za preživetje in je nemogoče umreti od lakote. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje sil za bitke zsovražniki, tek na prazen želodec tudi ne bo delovalo. Kljub temu je igranje gozda v omrežju ali v enem načinu precej zabavno in vsi bi morali poskusiti.

Sorodne publikacije