ATP-72 (zrakoplov): tehnične specifikacije in fotografije

Mali APR-72 je zrakoplov, ki pripada skupini turbinskih propelerjev, ki lahko prevaža potnike do srednje in srednje razdalje. Njen glavni namen - leti na območjih lokalnega in regionalnega zračnega prostora. Kot kaže praksa in potrjuje povratne informacije potnikov, je enota precej udobna, zanesljiva in obetavna, upoštevajoč njene spremembe in parametre.

Splošne informacije

Obravnavana enota je nadgrajena različica modela pod indeksom ATP-42, ki lahko sprejme do 75 potnikov. Njegova potovalna hitrost je 460 kilometrov na uro, vzletno-pristajalna steza pa 2000 km. Letalo ATP-72, katerega proizvajalec je skupno francosko-italijansko podjetje Avions de Transport Regional, se razlikuje od svojega predhodnika, trupa s štirimi in pol metri, velikih kril in novih motorjev. Upoštevajte njegove značilnosti in značilnosti.

Ustvarjanje

ATP-72 - letalo, zgrajeno na principu monoplane, ima visoko nameščeno krilo trapezne strukture. Pero je narejeno v obliki t-oblike. Pod vsakim krilom je motor turbinskega ventilatorja. Pri izdelavi te naprave se uporablja približno dvajset odstotkov kompozitnih materialov. Projekt letal je bil razvit leta 1985, prvi testi pa so potekali v treh letih. Certificiranje letal je potekalo jeseni 1989, po katerem se je začela serijska proizvodnja tega modela. Start modeli so bili opremljeni z motorjemTip PW124B iz Pratt & amp; Whitney

Značilnosti

Prvič uradno v potniškem prevozu APR-72 (letala) je začela uporabljati finska letalska družba KAR AIR. Serijska komercialna sprememba oznake APR-72-200 je bila opremljena z motorji z zmogljivostjo 2400 konjskih moči, ki so bili nameščeni na krovu do šestdeset šest ljudi. Leta 1992 je posodobljena različica po indeksu 210 elektrarn izdala 2750 "konjev", potniška zmogljivost pa se je povečala na 74 ljudi. Poleg tega je bil ta model osredotočen na sposobnost dela v regijah z visoko vlažnostjo in temperaturo zraka.

Pozimi leta 1997 se je pojavila različica 212-A, ki je bila opremljena z turbinskimi motorji tipa ventilatorjev in vijaki s šestimi rezili. Naslednje nadgrajene različice so se od svojih predhodnikov razlikovale z izboljšano letalsko elektroniko in nosilnostjo.

Sodobna serija

ATP-42/72 je letalo, ki je prejelo novo pogonsko enoto in indeks 600 v oktobru 2007. Pilotna kabina je bila opremljena z najnovejšimi navigacijskimi napravami in učinkovitost motorja se je povečala za pet odstotkov v primerjavi s prejšnjimi. motorje. Informacije o letenju so se začele prikazovati na zaslonu s tekočimi kristali, varnost gibanja pa je zagotavljal večnamenski računalnik na vozilu.
Prvi let, posodobljeno letalo šeste različice, je bil izveden poleti 2009. Glavne stranke te spremembe so bile Air New Zealand in Royal Air Maroc Express.

Tehnične značilnosti

APR-72 - zrakoplov z naslednjimi parametri taktičnega načrta:
 • dolžina /višina /širina kril - 272/76/270 metrov;
 • začetek proizvodnje - 1988;
 • Največja dovoljena masa - 215 ton;
 • zmogljivost rezervoarjev za gorivo - 6400 litrov;
 • največja /potovalna hitrost - 525/460 kilometrov na uro;
 • Razdalja leta je 1195 kilometrov pri polni obremenitvi;
 • vzlet na višini - 7600 metrov;
 • Letala ATP-72 (količina) - od 64 do 74 enot;
 • Širina kabine je 257 m.
 • Prav tako je treba opozoriti, da ima ta naprava dolžino 12 kilometrov, število članov posadke pa vključuje dve osebi.

  Spremembe

  Spodaj so glavni modeli, ki imajo letalo APR-72 (fotografija spodaj) in njihove značilnosti:
 • Različica 72-200 je opremljena s petimi vijaki, motor Pratt & Whitney PW124B je začetni spremembe
 • Možnost 72-210 je opremljena z močnejšo elektrarno tipa PW127.
 • Model 72-500 je opremljen z vijaki s šestimi rezili, posodobljenimi motorji s turbopolnilnikom in povečano vzletno težo.
 • Poleg tega obstajajo tovorni in luksuzni prevozni analogi na podlagi obravnavanega stroja. V obdobju serijske proizvodnje je bilo izdanih več kot šeststo izvodov v zmogljivosti potnikov.

  Primerjalni parametri

  Za primerjavo, upoštevajmo nekatere značilnosti predhodnika (ATP-42):
 • leto izdaje - 1984;
 • potovalna hitrost - 490 kilometrov na uro;
 • obseg leta - dva tisoč kilometrov;
 • operativni strop - 7200 metrov;
 • dolžina /višina /širina krila - 226/75/245 m;
 • trup v premeru je 2860 milimetrov;
 • Zmogljivost potnikov - od 42 do 50 oseb;
 • vzletna teža - 167 ton;
 • posadka - dve osebi.
 • ATP-72 - letalo, ki je nadomestilo štirideseto drugo serijo. Razvijalci so optimizirali zmogljivost, zmogljivost in dimenzije, tako da so letala nova sprememba, ki je bolj zahtevna in praktična.

  Na kratko o proizvajalcu

  Skupna italijansko-francoska družba Aerei da Trasporto Regionale (APR) je bila ustanovljena leta 1981. Glavna dejavnost podjetja je razvoj in proizvodnja letal ATP-42/72. Letalska tehnologija je turbopropelersko letalo za medregionalni prevoz potnikov ali tovora.

  Tovarne v francoskem Neaplju proizvajajo dele trupa in dele perja. Krila proizvajajo podružnice v Bordeauxu. Končna montaža avtomobila poteka v Toulousu. ATR, zdaj znan kot EADS, je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev regionalnih letalskih letal, z zmogljivostjo 42-74 potnikov. Najnovejše modifikacije so opremljene s šestimi rezili, ki vam omogočajo zmanjšanje hrupa in vibracij v kabini. Od začetka leta 1994 je bilo s tem letalom šest večjih nesreč, ki so se zgodile iz različnih razlogov.

  Zrakoplovi ATP-72: pregledi

  Po izjavah potnikov, ki so leteli na APR-72, je letalo precej specifično. Med uporabniki so udoben salon z udobnim pristankom, gladkim vzletom in mehkim pristankom. Negativni trenutek je vidik, da je enota, ko vstopi v območje turbulence, močnotresenje Poleg tega so manj potniki med letom opremljeni s precej visoko podporo pri hrupu, zlasti v nosnem delu. Na splošno je za svoj razred ATP-72 popolnoma napredna sprememba, ki se razlikuje od varnosti in enostavnega pristanka. V zvezi s tovornimi ladjami so njihovi pregledi večinoma pozitivni. Potrošniki upoštevajo optimalno kombinacijo nosilnosti, hitrosti, vrednosti in razpona letenja.

  Zaključek

  Ob proučitvi značilnosti in značilnosti APR-72 je mogoče ugotoviti, da se dobro sooča s svojimi nalogami in je vodja v ustreznem razredu. Naprava je pravilno zamenjala svojega predhodnika, vendar je dobila močnejši motor in prostorni salon. Prav tako so oblikovalci okrepili varnost letenja z opremljanjem letala s sodobnim navigacijskim sistemom in z dodatno vijačno lopato.

  Sorodne publikacije