Napetost akumulatorja pod obremenitvijo in brez nje. Kako izmeriti napetost akumulatorja avtomobila

Sodobna vozila lahko imajo različne vrste osvetlitve ozadja, predvajalnik glasbe, televizorje in druge elemente, ki ustvarjajo obremenitev na vir energije. Nezadostna napetost akumulatorja v vozilu ne bo omogočala popolnega delovanja vseh naprav in naprav. V tem primeru ne bo mogoče doseči udobnega delovanja stroja.

Glavni razlogi za zmanjšanje napetosti

Akumulator deluje na principu pretvorbe kemikalij neposredno v električno energijo. Ko se polnjenje dogaja nasprotno. Med delovanjem naprava ustvarja tok skozi odlaganje sulfatov na ploščah. Koncentracija elektrolita se zmanjša, notranji upor pa se z njo istočasno poveča. Najpogosteje se baterijska napetost avtomobila izgubi zaradi naslednjih razlogov:
 • življenjska doba baterije je popolnoma končana;
 • generator se je zlomil;
 • skozi žice pride do puščanja toka;
 • veriga ni bila zasnovana za dano obremenitev.
 • Stanje je mogoče popraviti skoraj v vseh primerih, če ne govorimo o obrabi pripomočka. Običajna napetost se lahko ponovno vzpostavi tudi z uporabo naprave že več let. Eno merilo toka ne more biti osnova za ocenjevanje kakovostnih značilnosti baterije.

  Indikatorji v normalnem stanju

  V idealnem primeru normalna napetost akumulatorja ne bi smela bitivsaj 124-128 voltov. Z zmanjševanjem napajanje zmogljivosti ne more zagotoviti polno delovanje motorja, vendar pa se lahko na njegov tek na pravilno generatorja. Vendar pa se je delovanje takšne naprave ni priporočljivo, saj lahko plošče biti krupnokrystallycheskyy svinca sulfat, ki zmanjšuje zmogljivost baterije.

  spusti v 116 voltih kaže popolno napravo praznjenja. Njegova uporaba v tem stanju ni mogoče. Potrebujete posebno polnjenje, ki so sposobni obnoviti tovarniške standardi in dobili izhodno napetost običajnega akumulatorja.

  Pomožna tabela

  vemo, koliko voltov kaže merilnik, si lahko ogledate na stopnjo obrabe vira električne energije. Kljub temu, da določi približno odstotek dajatev, je realna. Če želite to narediti, uporabite naslednjo tabelo.  Dokazi v voltih  Zaryadzhenist odstotek  1266  100  126  94  1254
  (44 )

  875  1248  81  1242  75  1236  69  1230  625  1224  56  1218  50  1212  44  1206  375  1200  31

  (121 )
  1194  25


  (130 ) 1188  19  1182  1256
  0


  1176  6


  161)

  Parametri pod obremenitvijo

  Navedena normalna napetost akumulatorja brez obremenitve. Vendar pa na tak način ni mogoče določiti zmogljivosti baterije, kot se je izkazalo. V ta namen mora naprava s posebno vilicami dvakrat povečati obremenitev. Delovna faza mora trajati 4-5 sekund. Napetost ne sme pasti pod 9 voltov. Z močnim sitom najprej napolnite baterijo in opravite ponovni pregled. Položaj se ne bo spremenil, če je baterija popolnoma izpraznjena.

  Običajna napetost na akumulatorju vozila med delovanjem motorja

  Izmerita se količina volta in motorja. V normalnih okoliščinah se lahko napetost akumulatorja spreminja od 135 do 14 ur. Ko je baterija skoraj prazna, vrednost presega največjo vrednost, saj je generator prisiljen delovati v izboljšanem načinu.
  V večini primerov povečana napetost ne prikriva nobene nevarnosti. Če je vse v redu z električno opremo, potem se po 5-10 minutah po zagonu motorja vrne v normalno stanje. Stalno povečanje zmogljivosti lahko povzroči ponovno polnjenje vira energije, kar povzroči vrenje elektrolita.
  Pri merjenju se zmanjša napetost akumulatorja v vozilu. To pomeni, da baterija ni popolnoma napolnjena. Za testiranje morate postopoma vključiti električne odjemalce (luči, glasbo,klimatske naprave in druge naprave), opravljanje meritev. V primeru okvarjenega generatorja se bodo kazalniki zmanjšali za več kot 02 V.

  Vpliv zimskega leta

  Lastniki vozil se pogosto pritožujejo nad dejstvom, da se pri minus temperaturah poslabšanje parametrov baterije. Vendar pa to ni ravno tako. Pri zmrzali se spremeni gostota elektrolita, kar vpliva na razvoj toka. Vendar pa z dovolj moči baterije nič ne ogroža. Zato, da ga odstranite v hladnem obdobju in da bi v toploto ni potrebno.


  Izbris kazalnikov s posebnimi napravami

  Zgoraj je teoretična informacija, ki omogoča spoznavanje osnovnih norm. Vendar pa morate vedeti tudi, kako izmeriti napetost akumulatorja v vozilu. Za odstranitev indikatorjev je treba uporabiti posebne naprave, ki se priključijo neposredno na priključke baterije. Test je priporočljiv pri temperaturi elektrolita 25 stopinj. Pri opravljanju meritev razkladanja se običajno uporablja tester. Izbere določen način delovanja. Rdeči kontakt je povezan s pozitivnim izhodom pola, črni pa je minus. Na prikazovalniku mora biti prikazana trenutna vrednost. Certifikat v zaprtem krogu vam omogoča pritrditev tovornih vilic. Posnema situacijo z zagonom motorja, merjenje obratovalne napetosti v takih pogojih. Merilna naprava je povezana z emisijami po isti shemi. Baterija je naložena 5 sekund.

  Za več informacij

  Po dolgotrajnem delovanju je vredno preveriti tudi napetost novega akumulatorja. S slabo delujočim generatorjem se lahko postopoma izprazni, kar pomeni, da so odčitki voltmetra lahko precej nižji od običajnih. Za obnovitev veljavnih vrednosti je potrebno polnjenje.
  Ni priporočljivo meriti z uporabo računalnika na krovu, saj bo končni rezultat povzročil pomembno napako zaradi posebne povezave naprave z omrežjem. Približnih podatkov za prepoznavanje težav ne smete uporabljati. Redno je treba izvesti celovit test baterij. Če vozilo ni delovalo več dni in je merilnik pokazal znatno zmanjšanje napetosti, je prekinjena življenjska doba napajanja.

  Značilnosti delovanja baterije

  Da bi bila napetost akumulatorja dolgo normalna, je treba upoštevati določena pravila.
 • Potrošnike električne energije je treba odklopiti neposredno pred zagonom motorja. Obremenitev pri enem poskusu ne sme presegati časovnega intervala 5-10 sekund. Če se četrti ali peti čas motorja ne zažene, je potrebno opraviti diagnostiko sistemov za vžig in polnjenje.
 • Redno je treba preverjati celovitost napotitve avtomobila. Tokovno puščanje toka v tokokrogih vodi do hitrega praznjenja akumulatorja in posledično do izgube delovne napetosti. Kazalnik izgube električne energije je treba izvesti na bencinskih servisih.
 • Atmesto vožnja v zimskem času, ko motor teče pri nizki hitrosti, in jih vključiti veliko potrošnikov, je priporočljivo polniti s pomočjo stacionarnih polnilnikov. V tem primeru, bo naprava moči trajajo dlje, proizvodnjo potrebnega toka.
 • Polnilne baterije morajo biti čisti, še posebej v mestih v bližini pola terminalov. Priporočljivo je, da obrisati s krpo, ki je namočeno v raztopino natrijevega karbonata. Uporabite lahko tudi amonijev mešanico.
 • ​​

  Pravila za polnjenje baterije

  Baterija je treba takoj zaračuna, je napetost med delovanjem vozila optimalna. Pri izvajanju tega ukrepa je potrebno upoštevati nekaj pravil.
 • Polnjenje je treba izvesti v temperaturnem območju nad 0 ° C.
 • pred priključitvijo vtič vidkruchuyutsya poplavo in ostanejo v sedežnih luknje.
 • se mora uporabljati napravo lahko zagotovi napetost 16 voltov.
 • stisniti vtič ne sme biti v 20 minutah po polnjenju nakopičeni plin zlahka ven.
 • Prostor mora imeti prezračevalni sistem.
 • Merilo popolne baterije bo dosežena optimalna napetost ali gostoto 127 g /cc. cm.
 • temperatura elektrolita znotraj naprave povezan z omrežjem, ne presega 45 stopinj.
 • Merilni tok priporoča 8 ur popolnjenje
 • Če je indikator, se določi čas, ko je naprava odklopljena od omrežja.
 • Končni del

  Vsak voznik ne bo preprečil preučevanja informacij o tem, kakšna naj bo napetost na akumulatorju vozila. Z njegovo pomočjo bo lahko natančno določil raven napolnjenosti in operativne sposobnosti baterije. Meritve je treba opraviti tako v statičnem kot v dinamičnem načinu z uporabo zgoraj navedenih prilagoditev. V primeru potrebe je treba napajalno napajanje izvajati v skladu z osnovnimi pravili.

  Sorodne publikacije