Kako popraviti opravilno vrstico na dnu zaslona: navodila za Windows 10

Operacijski sistem Windows vam omogoča fino nastavitev videza vašega namizja in plošč, tako da je uporabnik čim bolj udoben. To velja tudi za opravilno vrstico, s katero stalno sodelujete - meni Start, zaganjanje aplikacij, odprte mape, čas, zagnane storitve in drugo. V tem članku boste izvedeli, kako popraviti opravilno vrstico na dnu zaslona in podrobneje razmisliti o parametrih te postavke.

Premaknite ploščo

Najprej preberite primer, ko opravilna vrstica ni na dnu namizja. Preden jo popravite na enem mestu, jo morate povleči navzdol. To lahko storite samo z miško. Kazalec morate postaviti na poljuben prosti prostor v opravilni vrstici in s zaklenjenim LKM povlecite kazalec na dno zaslona. Skupaj z miško se spremeni položaj in element vmesnika - to lahko preverite tako, da premaknete ploščo z različnih strani namizja. Po spremembi položaja strani bližnjice na namizju se rahlo premaknejo.


Kako popraviti opravilno vrstico na dnu zaslona?

Zdaj mora biti vmesnik za Windows 10 zaklenjen, tako da ga pri delu z računalnikom ni naključno premakniti. To naredite tako, da na plošči kliknete PCM in v meniju izberete postavko »Možnosti opravilne vrstice«. Po tem se na zaslonu prikaže okno s podrobnimi nastavitvami tega elementa vmesnika. Da bi lahko manipulirali z miško, ni mogoče pomotoma premakniti spodnjega pasu, morate vključiti odstavek "Secure"opravilna vrstica. "Na voljo je veliko drugih možnosti za popravilo opravilne vrstice na dnu zaslona, ​​na primer v stolpcu" Položaj ", lahko izberete tisto stran, kjer bo vmesnik namizja. To funkcijo lahko uporabite namesto premikanja plošče z miško. , kot je opisano v prejšnjem odstavku priročnika.


Kaj naj storim, če vmesnik izgine?

Operacijski sistem Windows ima možnost, kjer se neuporabljen vmesnik lahko samodejno skrije. Če kazalec premaknete na dno namizja, se bo opravilna vrstica ponovno samodejno prikazala. Če želite opravilno vrstico na dnu zaslona popraviti na Windows 10, tako da ne izgine, sledite tem korakom:
  • Ponovno odprite nastavitve, kot je opisano zgoraj.
  • Poiščite »Samodejno skrij opravilno vrstico v namiznem načinu« in ponastavite preklopno stikalo na »Izključeno«.
  • Zaprite okno z nastavitvami in preverite funkcijo funkcije. Zdaj je spodnja plošča fiksna in ne bo izginila, ko preklopite na aplikacije.
  • Dodatne možnosti

    Poleg dejstva, da lahko opravilno vrstico zaklenete na dnu zaslona prek nastavitev GUI, lahko to storite hitreje. Samo kliknite na PCM v plošči in izberite "Fix all taskbar" v meniju. Poleg glavne steze na dnu zaslona bodo tudi fiksne uporabniške plošče. V opravilno vrstico lahko dodate vse elemente (programe, mape, datoteke) in ustvarite podskupine. Če želite dodati vmesnik v kateri koli program /mapo, morateKliknite na PCM na izvršljivi datoteki ali bližnjico tega pripomočka v meniju, izberite "Pin to taskbar". Po tem se spodaj prikaže ikona programa. Ohranjen bo tudi po vnovičnem zagonu računalnika. Odvijte ga tako, da povlečete miško ali uporabite isti meni.
    Pregledali smo vse korake, ki vam bodo pomagali popraviti opravilno vrstico na dnu zaslona v sistemu Windows 10. Ogledate si lahko tudi druge možnosti v oknu z možnostmi in konfigurirate vmesnik po lastni presoji.

    Sorodne publikacije