Emoji so način izražanja čustev ali zamenjave sogovornika?

Z razvojem socialnih omrežij obstaja veliko načinov, ki pomagajo hitro in jedrnato izraziti svoja čustva. Poleg dejstva, da je veliko besed dobilo svoje reducirane oblike - "sps", "vv", "nz" itd., So se pojavili tudi emotikoni, ki so pomagali hitro odgovoriti sogovorniku. Zdaj so najbolj priljubljeni med uporabniki pametnih telefonov emoji-smeški.

Kaj je to?

Malo misli o tem vprašanju. Pogosto se taki emotikoni uporabljajo v različnih kurirjih in družabnih omrežjih. Vendar vsi ne vedo, da je čustveni simbol jezik ideogramov, ki se je prvič pojavil na Japonskem. Uporablja se v e-poštnih in spletnih straneh.Pred tem je bil emoji simbol piktogramov, ki so imeli precej širok spekter interpretacij in so bili takoj na voljo na virtualni tipkovnici mobilne naprave. Čez nekaj časa, ko so se mnogi naučili, da je čustvenih simbolov odličen način za prikazovanje čustev, vendar nekaj še vedno ni bilo dovolj, so razvili čustvene simbole, ki neposredno izražajo občutke.

Zgodovina

Emoji se je prvič pojavil leta 1998. Sprva je bilo 172 kosov, majhne velikosti 12x12 pik. Ustvaril jih je eden od razvijalcev mobilnega interneta. Zato so emoji emoticons vključeni v funkcijo sporočanja. Znano je tudi, da je nekaj Nicole Lauphrani videlo, da so emotikoni zelo priljubljeni in uporabljeni. Zato sem želel eksperimentirati z animacijo. To je podkrepilo dejstvo, da so bili emoticoni in čustveni simboli sprva podobniniz ločil. Zato je Laufrani želel preprosto izboljšati znake in jih narediti bolj interaktivne.


Zato je Nicolas uspel razviti celoten spletni slovar, ki je bil razdeljen na kategorije: hrana, zastave, čustva, počitnice itd. Smajliji so bili takoj postavljeni na internet v formatu gif. V nekaj letih jih je bilo mogoče prenesti na vsakega uporabnika.

Napredovanje

Ko so ljudje spoznali, da je čustveni simbol najboljši način za izražanje čustev na jedrnat način, se je začela njihova tehnična podpora. Mnoga podjetja so se začela ukvarjati z uvajanjem takšnega niza grafičnih občutkov v svoje mobilne tipkovnice.
In dostop je bil prvotno samo na Japonskem, vendar so strokovnjaki lahko našli nekaj zbirk v Unicode. Tako je Emoji odšel v druge države. Tako so se začeli pojavljati na pametnih telefonih z OS Windows Phone in v "apple" napravah. Leta 2009 so te simbole opazili v Gmailu. Po tem se je Emoji takoj razpršil v priljubljena družabna omrežja in kurirje: VKontakte, Telegram, Vatsap in Hangouts.

Podpora

Mimogrede, kljub dejstvu, da je čustveni simbol zelo priljubljen čustveni simbol, je njihova podpora na različnih napravah različna. Glede na operacijski sistem lahko nekatere ikone izgledajo kot navadni kvadratki. Nekatere se pretvorijo v črno-bele kopije. Da bi zagotovili, da so vsi uporabniki zadovoljni, je Google v letu 2013 uvedel Emojijevo privzeto podporo za svojo tipkovnico. Začenši z operacijskim sistemom Android 4.4, vsaka naprava podpira katero koli napravosimbol Za tiste, ki so ostali na starem operacijskem sistemu, obstaja rešitev: možno je prenesti bodisi samostojno tipkovnico ali dodatek k njej, ki vključuje niz čustvenih simbolov.

Posodobitve

Vsak operacijski sistem vsako leto posodablja čustvene oznake. To je posledica dejstva, da veliko uporabnikov nima več dovolj znakov za izražanje svojih čustev. Konec leta 2015 je bilo kar 150 novih emotikonov. Mnogi od njih so bili razumljivi, vendar obstajajo tisti, s katerimi še niso bili v celoti razumljeni. Poleg tega obstajajo novi trendi na spletu, novi memi, ki zahtevajo izobraževanje. Zato razvijalci poskušajo ustvariti in priljubljene ikone.

Težava

Kljub na videz očitnemu pomenu upoštevanja čustvenega simbola "VC", začnete razmišljati in ali pravilno interpretiramo njihov pomen. Obstaja veliko število podob, ki so si podobne. Pogosto se razlagajo približno enako, vendar se izkaže, da imajo nekatere od njih drugačen pomen. Na primer, znani smeška s podolgovatim jezikom ima tri kopije. Mnogi jih obravnavajo kot posmehljivo čustvo. Izkazalo se je, da je eden od njih resnično "prestrašen". Druga pomeni, da se počutite ekstremno sovražno do obravnavane teme, in tretji - da se zadušite.
Če ne morete ugotoviti čustvenih simbolov, kar pomeni nekaj znakov, je še vedno nejasno, lahko najdete enciklopedijo, ki bo razložila vsako ikono. Potem bo vaša komunikacija postala pravilnejša in ne bo povzročila neprijetnih situacij.

Sorodne publikacije