Kje so shranjeni zaznamki v brskalniku Mozilla Firefox: iščite v programu in na trdem disku

Danes lahko skoraj vsak uporabnik računalnika dela z brskalniki. Ti pripomočki vam pomagajo pri izvajanju različnih dejanj na spletu, na primer za brskanje po spletnih mestih ali videoposnetkih. Vsak spletni brskalnik ima številne standardne funkcije, ki olajšajo življenje. Programu lahko dodate zaznamke, jih prikažete na plošči po meri, shranite prijave in gesla za poenostavitev pooblastila in ne samo. Vse potrebne informacije bodo shranjene na računalniku in v samem brskalniku. Uporabnik lahko kadarkoli najde ustrezne podatke in jih pregleda. Kje so shranjeni zaznamki v brskalniku Mozilla Firefox? In gesla in informacije o profilu? Da bi razumeli vse to, moramo iti še dlje.

Metode iskanja podatkov

Kje Firefox shranjuje zaznamke, gesla in druge osebne podatke? Spomniti se moramo, da bo uporabnik lahko relevantne informacije pogledal drugače. Šele potem lahko razmišljate o iskanju zaznamkov za internetni brskalnik. Če si želite ogledati navedene informacije, lahko:
 • poiščete informacije prek nastavitev brskalnika;
 • uporabljajo aplikacije tretjih oseb za učenje gesel in zaznamkov;
 • Poiščite posebne datoteke na trdem disku računalnika.
 • Vse te metode reševanja problema se aktivno uporabljajo v praksi. Kje so shranjeni zaznamki v brskalniku Mozilla Firefox? Tudi šolar bo lahko odgovoril na to vprašanje!

  Postavitev brskalnika in shranjenih strani

  Začnimo s sabopreprosta možnost. Gre za iskanje gesel in zaznamkov v nastavitvah Mozilla Firefox. Ta tehnika se najpogosteje uporablja.
  Če želite najti zaznamke, naredite naslednje:
 • Odprite brskalnik.
 • Kliknite na gumb, ki je odgovoren za odpiranje glavnega menija programa v zgornjem desnem kotu.
 • Izberite "Zaznamki" - "Prikaži vse".
 • Raziščite predlagane informacije.
 • Z upraviteljem zaznamkov lahko uvozite in izvozite zanimive strani brez težav, jih razvrstite in izbrišete.


  Pomembno: Če želite hitro skočiti na ustrezno storitev, pritisnite Ctrl + Shift + B.

  Nastavitve brskalnika in gesla

  In kje lahko najdem shranjena gesla v brskalniku Mozilla Firefox? To je mogoče, če uporabnik shrani zgodovino obiskov in shrani podatke za avtorizacijo na določenih spletnih storitvah.
  Priročnik za iskanje gesel Mozilla izgleda takole:
 • Pojdite v internetni brskalnik in odprite glavni meni programa.
 • Pojdite na "Orodja" - "Nastavitve". Včasih ni prvega poglavja. Kaj storiti? Takoj lahko kliknete »Nastavitve brskalnika«.
 • Pojdite v blok „Varnost“.
 • Kliknite na gumb "Shranjene prijave".
 • Kliknite na kontrolno okno z imenom "Pokaži gesla" v oknu.
 • To je vse. Zdaj bo brskalnik prikazal mesta, za katera so bili shranjeni podatki, prijave in gesla. Vse je veliko lažje, kot se zdi.

  Upravitelji za brskalnik

  Ugotovili smo, kje so zaznamki shranjeni v Mozilla Firefoxu invključno z gesli. Ustrezne podatke si lahko ogledate prek specializiranih upraviteljev gesel in zaznamkov. Če želite na primer najti zanimive shranjene strani, je dovolj, da namestite aplikacijo Atavi. Za gesla bo program QuickPasswords deloval. Če želite shraniti in si ogledati gesla, strani in tako naprej, lahko uporabite pripomoček MozBackup. Vse, kar je še treba storiti po inicializaciji aplikacije, je odpiranje in raziskovanje zanimivih uporabniških informacij. Ta tehnika ni tako pogosta. Zato bomo poskušali ugotoviti, kje so zaznamki shranjeni v brskalniku Mozilla Firefox v vašem računalniku.

  Trdi disk

  Ni skrivnost, da so gesla brskalnikov shranjena na trdem disku. Najdete jih lahko kadarkoli. Kje v Firefoxu so shranjeni zaznamki? Mapa profila - to je tisto, kar potrebuje uporabnik. Tu lahko vidite zaznamke in gesla. Točna lokacija mape bo odvisna od uporabljenega operacijskega sistema.
  Za operacijski sistem Windows XP je naslednji trenutni naslov: C: Dokumenti in nastavitvePrijava DataMozillaFirefoxProfiles uporabniško ime za Windows 7 in novejše: C: Uporabniki Uporabniško imeAppDataLocalMozillaFirefoxprofilesprofile ime Za lastnike Linuxa je naslednja lokacija veljavna: ~ /.mozilla /firefox /Profile name /bookmarks.html Datoteka mesta vsebuje informacije o geslih in obiskanih mestih ter zaznamke je arhiv z zaznamki.

  Sorodne publikacije