Kdaj zamenjati svečke v avtomobilu?

Ni vsak avtomobilist ve, da morajo svečke spremeniti pogoje, ki jih je določil proizvajalec, in ne takrat, ko bodo popolnoma prenehali delovati. To je narejeno iz več razlogov, o katerih bomo govorili v tem članku. Ko zamenjate svečke, kako to naredite sami - vse to boste izvedeli iz tega članka.

Splošno

Vžigalna svečka je konstruktiven del vsakega avtomobila. Veliko stvari je odvisno od delovanja tega elementa, vključno s trajanjem delovanja agregata. Na žalost lastniki avtomobilov spreminjajo sveče le, ko prenehajo normalno delovati. To ni priporočljivo. Hkrati obstajajo določeni intervali, prek katerih proizvajalec priporoča zamenjavo sveč, visokonapetostnih žic in celo navitja. To so ti odbori in jih je treba voditi. Kdaj zamenjati svečke? Nekateri izkušeni vozniki kličejo celo številko, ki je enaka 100.000 kilometrov. Toda v resnici ni vse tako preprosto in nedvoumno.

Dejstvo je, da proizvajalci avtomobilov, ki jih priporočajo proizvajalci, ne kupijo veliko lastnikov avtomobilov. To ponavadi vodi do tega, da analogi propadajo veliko prej. Tudi posamezna okvarjena sveča lahko povzroči detonacijo v zgorevalni komori. V tem primeru ga je treba zamenjati.

Kako razumeti, da se sveče prosijo za zamenjavo?

Obstaja več znakov, ki signalizirajo okvaro sistema. To je vredno razumeti zpojavljanje isker med elektrodami je zelo visoka temperatura. Sčasoma to povzroči uničenje sveč. Ugotovite, da je težava v svetlobi sveč, preprosto zaradi naslednjega:

 • Avto je prenehal z enim obračanjem ključa. Nekaj ​​zaganjalnikov zažene motor, vendar z nekaterimi težavami.
 • Izguba dinamike.
 • Povečana poraba goriva.
 • Če pa pogledate v podrobnosti, potem lahko ti znaki kažejo na druge napake. Recimo, v sistemu lambda-regulacije. Zato je najbolj zanesljiv način za diagnozo odviti sveče in jih vizualno testirati.

  Preverjanje vžigalnih svečk

  Za to boste potrebovali standardno vžigalno svečko. Z njegovo pomočjo odvijte sveče in preglejte njihove elektrode. Če imajo veliko količino ogljika in je zaradi tega zmanjšan očistek, je potrebna nedvoumna zamenjava. Vse napake v keramičnem trupu povzročijo okvare in nestabilnost motorja z notranjim zgorevanjem. Tudi v tem primeru morate namestiti nove izdelke. Ni treba postavljati vprašanj o tem, kdaj je treba zamenjati svečke, če to ni bilo dolgo časa. Bolje je iti v trgovino, kupiti nove in namestiti, še posebej, ker niso toliko.
  Če opazite, da se motor ne zažene prvič, to pomeni, da obstaja v reži odprtina. Takšen problem se pojavlja pogosto in se lahko poveže z obema svečama in VV žicami. Posledično se poveča količina nezgorele mešanice goriva in zraka v komori in pade v katalizator,tako zmanjša življenjsko dobo slednjega. Ker pa pogosto ni treba spreminjati svečk, je najbolje, da kupite kakovostne izdelke iz dokazanih blagovnih znamk.

  Kdaj je potrebna zamenjava?

  Koliko svečk naj spremenim? Kot že omenjeno, nekateri vozniki to počnejo vsakih 100.000 kilometrov. V praksi pa vse sveče ne morejo preživeti toliko. Ker zdaj obstaja več možnosti, nekateri delajo manj in niso tako dragi, drugi služijo zelo dolgo časa, toda cena za njih ugrizne.

  Normalne sveče služijo v povprečju 30.000 kilometrov. Zaradi tega intervala jih je priporočljivo spremeniti, tudi če za to ni predpogojev. Lahko propadejo v najbolj neprimernem trenutku. Kako pogosto moram spremeniti svečke, če so platina ali iridij? Ponavadi skozi 90 tisoč kilometrov vožnje. Čeprav ti včasih služijo sto tisoč milj. To so precej drage sveče, vendar zelo visoke kakovosti. Mnogi ljudje raje, kot v tem primeru, samo tri platine ali iridije spadajo v tri nadomestke za konvencionalne sveče.

  Priporočila proizvajalca

  Najbolje je, da si vzamete priročnik za vaš avto in si podrobno ogledate intervale zamenjave in blagovne znamke sveč, ki jih proizvajalec priporoča. Skladnost s temi preprostimi pravili prinaša največ koristi. Toda, če ne veste, kdaj je bil zadnjič zamenjan, potem je to mogoče določiti z videzom sveč. Preverili smo, kako to narediti. Najpogosteje kratkoročnopotovanja brez popolnega segrevanja motorja prispevajo k nastanku saj tudi na novih svečah. V tem primeru je priporočljivo, da stroj deluje na prostem teku glede na delovno temperaturo motorja. To bo pripeljalo do samočiščenja sveč in bo pozitivno vplivalo na njihovo funkcionalnost in življenjsko dobo.

  Nekaj ​​nasvetov za avtomobiliste

  Ni vsak voznik ve, koliko zamenja svečke. Vendar je to še vedno zelo pomembno. Najprej je treba prebrati servisno knjigo, kjer je napisano črno-belo, kdaj in kako naj se opravi zamenjava. Med delovanjem je zaželeno občasno preverjati stanje elektrod. Zmanjšanje vrzeli, črni ogljik in pomanjkanje stabilne iskre govori o motnjah v sistemu vžiga. Če po zamenjavi vozite precej veliko, recimo, bolj rednega časa, hkrati pa sta dinamika in poraba goriva normalni, vizualno sveče so v polnem redu, potem jih lahko pustite. Pravilno bi bilo, da bi komplet v celoti zamenjal, vendar je ta možnost še vedno sprejemljiva.
  Zelo pogosto se zgodi, da samo ena sveča ne uspe. Toda tudi to bo vplivalo na delo motorja. Obračajo lahko plavati, bo značilno "kihanje", itd Če je komplet nov, potem je verjetno, da je zakon propadel. Pred zamenjavo je v tem primeru priporočljiv samo neuspešen element. Skozi katere je možno zamenjati svečke, če že nekaj let delajo pravilno? Tukaj morate pogledati obnašanje avtomobila. Če ni predpogojev za zamenjavo, potemne morete skrbeti

  Kaj se bo zgodilo, če se sveče ne spremenijo pravočasno?

  Obstaja več možnosti za razvoj dogodkov. Prvi - ne boste vozili avtomobila v enem "lepem" jutru. Praviloma se to zgodi v najbolj neprimernem času. Na primer, ko zamudite na delo ali zbirke v šolo. Obstajajo primeri, ko sveče ne uspejo brez predpogojev, vendar se to zgodi zelo redko. Prvi znaki so trenje motorja v prostem teku. Če se sveče ne spreminjajo več, se poraba goriva poveča in moč motorja se zmanjša. Na koncu bo iskra preprosto izginila in avto nikamor ne bo šel.
  Pokvarjen motor prav tako prispeva k dejstvu, da sveče hitro "rastejo" grde in prenehajo delovati pravilno. Na primer, zadetek motornega olja v sveči dobro povzroči, da so sveče stalno mokre in zelo hitro izgubijo svojo zmogljivost. V tem primeru ni potrebno spreminjati sveč in tesnil. No, pojdiva zdaj.

  Vpliv načina delovanja na vžigalni sistem

  Ko zamenjamo svečke, smo že ugotovili. Vendar pa želim omeniti, da je pomembno vlogo, kako uporabljate avto. Vožnja za kratke razdalje brez normalnega segrevanja pogonske enote vodi do dejstva, da sveče nenehno kopičijo peno. V tem ni nič dobrega. Poleg tega je zaznamovala tudi uporaba goriva nizke kakovosti. Obstaja še dodaten temno rjav plak, ki ga je praktično nemogoče odstraniti s površine.
  Priporočljivo je, da se vozite pri visoki hitrosti vsaj enkrat mesečno. To bo omogočilo naravno kurjenje sveč in iz njih odstranilo čim več ogljika. Veliko število lansiranj neogrevanih motorjev tudi poslabša njihovo delo. Na splošno je to vse, kar lahko rečemo o tem, kako pogosto morate spremeniti svečke. Potrebno je le držati se rednih pogojev in ne odlašati veliko, potem bo vse v redu.

  Sorodne publikacije