Ponavljalnik wi-fi: kako deluje, povezava, nastavitev

Verjetno je vsakdo seznanjen s situacijo, ko se v skrajnem kotu stanovanja ne more povezati z domačim omrežjem - tako šibek signal. Ali ko je v domačem omrežju več ljudi, zaradi katerih se hitrost prenosa znatno zmanjša. Ponavljalnik WiFi je odličen način za obvladovanje tako majhnih težav. Kaj je to in kako deluje, boste izvedeli iz tega članka.

Kaj je repetitor?

Wifi repetitor, znan tudi kot ojačevalnik, repetitor ali repetitor, je naprava, ki prispeva k znatnemu povečanju pokritosti omrežnega signala. Prejema signal od usmerjevalnika in zagotavlja njegov nadaljnji prenos. Za to morate samo dodeliti dodatno vtičnico in razumeti omrežne nastavitve. Upoštevajte, da je nameščanje repa za datoteko wif potrebno na mestu, kjer je glavni signal še vedno močan. Vsaj naredite začetno namestitev in nastavitev v aktivnem območju pokrivanja, nato pa lahko preklopite iz vtičnice v vtičnico, da preizkusite vse možnosti releja in najdete najboljše za vašo sobo.


Načelo repetitorja

Zakaj potrebujemo wai datoteko? Dejstvo je, da če se odločite, da greste naravnost in preprosto povečate moč signala usmerjevalnika, da se "ujamejo povsod", potem nič dobrega ne bo pripeljalo do njega. Poraba električne energije se bo povečala, enota se bo pregrevala, zato se bo vse končalo z okvaro. Še ena zanimiva pripomba: kot smo že omenili,pogosto se repetitor imenuje ojačevalnik, vendar to ni povsem res. WiFi-repetitor ne poveča razpoložljivega signala. Razpošilja ga le na veliko območje. Nakup repetitorja ne bo povečal ničesar in ne bo naredil vašega interneta izjemno hiter, ampak bo nasprotno nekoliko zmanjšal hitrost zaradi ustvarjanja druge točke distribucije signala. Toda to vas ne bi smelo opozoriti - upoštevali bomo učinek retarderja na spodnjo hitrost in razložili, v katerih primerih bo to nepomembno.


Ali potrebujete poročevalca?

Preden se odločite za nakup repertoarja, pomislite: morda obstaja druga rešitev problema. To se ne nanaša niti na zgoraj omenjeno povečanje moči signala, temveč na težavo glede lokacije usmerjevalnika. Bližje kot geometrijsko središče prostora bo vaša naprava, bolj bo skladen signal v vseh smereh. Preverite tudi, na kateri strani je usmerjevalnik antene. Za vodoravno porazdelitev signala mora biti usmerjena navzgor.

Kako izgleda repeller replika?

Obstajajo različni modeli ojačevalnikov. Nekatere velikosti in oblike so kot polnilec za mobilni telefon, samo brez žic. Na primer, model na spodnji sliki je videti kot kompaktna ukrivljena plošča z vtičem za vtičnico, LED indikatorji, priključkom za kabel Ethernet in gumbom za ponovni zagon.
Obstajajo modeli, ki se v svoji obliki ne razlikujejo veliko od usmerjevalnika.
Običajno komplet vključuje tudi navodila, ethernetni kabel in pogon voznika.

Enostavnejši: Gumb WPS

Večina sodobnih naprav ima čarobni gumb WPS (ali QSS na nekaterih modelih), ki je idealno zasnovan tako, da močno poenostavi življenje, v resničnem življenju pa nasprotno včasih ustvarja ovire za uporabo omrežja.
Če je na usmerjevalniku in na kolutu gumb, potem je vse, kar morate storiti, najprej zadeti na eni napravi in ​​nato na drugi. Nekaj ​​minut čakanja, dokler repetitor wifi in usmerjevalnik med seboj ne zaznajo, in voila - lahko delate. Vendar pa obstajajo priporočila, v katerih je priporočljivo ročno vzpostaviti poročevalca, tako da izberete določeno omrežje Wi-Fi, prvič, da zmanjšate število napak pri ponovnem prenosu, in drugič, da se zaščitite. Tehnologija WPS je preprosto zlomljena. Zato je pogosto priporočljivo, da ta način popolnoma onemogočite, če vam ni treba pogosto priključevati novih naprav. Upoštevajte tudi, da je včasih gumb WPS povezan s funkcijo ponastavitve. Vse je odvisno od trajanja klika: če dalj časa držite prst na gumbu, namesto da vklopite WPS, ponovno zaženite repetitor in vse nastavitve, ki ste jih nastavili, bodo ponastavljene.

Kako nastaviti wifi ročni recept

Za stabilnejši signal je najbolje, da se ne zanašate na WPS, temveč ročno registrirate celotno konfiguracijo. Povezovanje, avi-file-repeater je dejansko še lažje kot nastavitev usmerjevalnika. Prva stvar je, da vklopite Wi-Fi Repeater in ga povežete z računalnikom prek kabelske ali wif datoteke. Nato odprite brskalnik in v naslovno vrstico vnesite naslov IPRepeater Repeater. Zaslon se bo posodobil in pojavil se bo obrazec za pooblastilo. Tukaj vnesete uporabniško ime in geslo: če v nastavitvah usmerjevalnika niste spremenili ničesar, potem je privzeto admin /admin. Odpre se stran z nastavitvami.
Nato kliknete na gumb repetitorja v zgornjem levem kotu. Videli boste seznam vseh razpoložljivih omrežij. Iz nje morate izbrati omrežje, katerega obseg želite razširiti.
Hkrati lahko nekako imenujete svojega lastnega repiitorja ali ga pustite s tovarniškim imenom. Končna stopnja - vnesite geslo iz vašega WiFi v zahtevano polje.

Kaj se zgodi s hitrostjo interneta?

Včasih se pojavljajo dvomi o primernosti nakupa repuuterja. Glavni argument - obseg širjenja signala se poveča, vendar se splošna hitrost interneta zmanjša. Praksa uporabe repetitorjev kaže, da pride do nihanja hitrosti: vsaka dodatna povezava v verigi "porazdelitve" interneta bo zmanjšala pretok. Vendar zmanjšanje, praviloma, ni tako pomembno, da bi močno vplivalo na moč signala, in je v veliki meri odvisno od tehničnih lastnosti naprav v verigi. Z drugimi besedami, "žuželka" in "upočasnitev" interneta ne bosta, če bodo vaše naprave prvič zvabile signal.

Router kot alternativa repetitorju

Obstaja mešano mnenje, da če imate doma nekoristen, vendar delujoč usmerjevalnik, potem ni potrebno kupiti WiFi repetitorja. Številni modeli so zasnovani tako, da lahko opravljajo funkcije repetitorja, kar je najpomembnejše -pravilno nastavite. To je bolj dolgotrajen proces kot nastavitev rednega prevajalnika, vendar je povsem izvedljiv sam. Upoštevajte, da je najlažje vzpostaviti povezavo med dvema napravama istega proizvajalca - večja je verjetnost, da se bodo usmerjevalniki medsebojno opazili in delali neprekinjeno. Postopek konfiguracije je odvisen tudi od blagovne znamke. Prvič, usmerjevalnik, ki ga boste uporabljali kot prenosni računalnik WiFi, bo treba povezati z računalnikom z žico. Nato boste morali preveriti nastavitve vmesnika (prek "Centra za upravljanje omrežja in skupno rabo", do katerega lahko dostopate na nadzorni plošči). Naprava mora imeti naslov IP 1921681.21 s podomrežno masko 255255255.0. Potem, kot pri nastavitvi repetitorja, boste morali v naslovni vrstici ubiti naslov IP z dna naprave. Ponovno uporabite standardno prijavo in geslo - admin /admin. Na strani, ki se odpre, boste morali poiskati zavihek »Brezžično« in se pomakniti na nastavitve. Zanima nas možnost "Vključi WDS" - tako bomo ustvarili omrežje, ki bo združevalo dva usmerjevalnika. Spremeniti boste morali tudi naslov IP usmerjevalnika, ki bo deloval kot repetitor, tako da boste imeli možnost vstopiti v konfiguracijski način. Lahko preprosto spremenite zadnjo številko ali dodate ničlo za njo.
Po tem morate odpreti seznam razpoložljivih omrežij, poiskati tistega, ki ga potrebujete, ga izbrati in vnesti geslo. Mimogrede, ne pozabite zaščititi omrežja na drugem usmerjevalniku, tako da se povezava z njim izvaja tudi z geslom. Za to smopojdite na varnostnih nastavitev "in v" Encryption Key PSK "in vstopite v naš geslo sohranyaemsya.

, zdaj deluje kot usmerjevalnik WiFi-repetitor. Lahko izključite iz računalnika in namestite na pravo mesto.

preverite stanje povezave

Ko ste nastavili repeticijo ali usmerjevalnik repeater način je, preverite, kako je Wi-fi repetitor in kako dobro se pobere signal je priporočljivo preveriti v vseh napravah, -. prenosni računalniki, tabličnimi računalniki, telefoni - ali pa si oglejte so omrežje, ki ga razpošlje poročevalec, ali se še naprej povezujejo d jedro usmerjevalnik (lahko registrirate nastavitev različna imena). Prav tako preverite na pravem mestu, ki jo imate nameščeno Wi-Fi repeater signala z usmerjevalnikom, bo ste dosegli svoj cilj izboljšanja kakovosti komunikacije. Lahko samo hoje od stanovanja in pametnim telefonom štetje števila palic za povezavo, kot vse ponavadi. prenos napravo na enem od posebnih aplikacij, ki lahko preverite moč signala. Upoštevajte, da če hočeš več kritja v dokaj velikem območju, in celo v različnih smereh (npr nadstropje nižje in v sosednji sobi), potem najverjetneje morali kupiti dve repetitor.

Sorodne publikacije