Windows 7: Kako odstraniti zagonske programe in kaj iskati pri prekinitvi povezave s storitvami

Mnogi uporabniki računalniških sistemov, ki temeljijo na sistemu Windows (ne le sedma sprememba, ki bo obravnavana kot glavni primer), se pogosto soočajo s problemom, da sistem ne deluje tako hitro, kot bi bilo zaželeno, ali kako je bilo po začetni namestitvi. Delno odgovoren za programe, ki se začnejo z operacijskim sistemom Windows 7. Kako odstraniti zagonske programe, ki motijo ​​sistemske vire, preberite naprej.

Kaj je zagon?

Na podlagi imena samega pojma je enostavno oceniti, da je samodejno nalaganje particija s svojimi razpoložljivimi programi, ki se začnejo z zagonom operacijskega sistema in nadaljujejo z delom v tako imenovanem načinu ozadja, ko programčki sami fizično ne povzročijo uporabnika.
Odsek Samodejna varnostna kopija vsebuje ne samo pomembne sistemske storitve, temveč tudi nekatere postopke po meri, povezane z nameščenimi programi, čeprav uporabnik sam morda celo ne ugiba o njihovi razpoložljivosti in delovanju. In da bi rešili težave z zmogljivostjo sistema, da bi zmanjšali obremenitev procesorja ali RAM-a, boste morali ugotoviti, katere programe odstraniti iz zagona sistema Windows 7 in katere programe zapustiti. Da pa bi razumeli bistvo tega vprašanja, morate najprej vedeti, kako deluje.

Kje se Windows 7 zažene?

Do tega razdelka lahko pridemo na več načinov. Najlažji način je, da ga uporabiteukaz msconfig, ki je zapisan v ukazni vrstici Zaženi, je klican iz glavnega menija Start ali pospešene metode v obliki kombinacije Win + R.
V oknu za nastavitve parametrov je ustrezen zavihek. Če pogledate predstavljene procese, se mnogi sprašujejo, koliko jih je v sistemu Windows 7. Kako odstraniti programe iz zagona? Torej samo dvignite kljukice za nepotrebne procese. Toda prihaja dodaten problem v smislu, da povprečni uporabnik ne razume vedno, kateri proces je mogoče prekiniti, ne da bi ogrozil sistem (in ali ga je treba storiti sploh).

Kateri programi se začnejo s sistemom?

Takoj je treba opozoriti, da v samodejnem zagonskem delu lahko obstajajo sistemske storitve, odjemalci aplikacij odjemalcev in protivirusni programi, ki jih ni mogoče onemogočiti, ter storitve za upravljanje zvoka ali grafične kartice.
Vsi uporabniki si ne predstavljajo, da je del začetka vzpostavitve samo ta oddelek ni omejen. Če pogledate zavihke, lahko najdete tudi vsebino, povezano s trenutnimi procesi in izvajanimi storitvami. O tem se pogovorimo podrobneje kasneje.

Katere programe zapustiti v Windows 7 samodejnem zagonu ali deaktiviranju?

V glavnem, da na prenosnih računalnikih, da je na stacionarnih terminalih za povečanje produktivnosti sistema mogoče onemogočiti praktično vse.
Večina strokovnjakov meni, da obstaja optimalna rešitev za vsak sistem, vključno z Windows 7. Kakočiščenje zagonskega programa je že jasno. Toda kaj zapustiti? V idealnem primeru lahko onemogočite vse, kar je točno na zavihku za zagon, pri čemer ostane samo proces ctfmon, ki je odgovoren za prikaz ikone stikala za jezik in razporeditve tipkovnice v sistemskem pladnju ter protivirusnega modula. Vse ostalo, vključno s specializiranimi orodji za upravljanje video kartic, je mogoče brez težav deaktivirati. In posodobite stranke, kot je Adobe Flash Player Updater - še bolj.

Upravljanje sistemov in procesov

Toda to ni vse. Dejstvo je, da je nekatere komponente mogoče ustaviti samo na zavihku procesa. Prekini vse, kar ni vredno.
Za začetek morate nastaviti potrditveno polje, da skrijete linijo Microsoftovih storitev, nato pa izključite vse ostalo. Odstranjevanje zagonskih programov iz sistema Windows 7 brez teh dejanj bo nepopolno. Na kartici Samodejni zagon takšni programi morda ne bodo prikazani, vendar bodo še vedno prisotni v sistemskih procesih.
Med drugim lahko uporabite optimizatorje, ki imajo upravljanje samodejnega zagona. Mimogrede, nekateri od njih so sposobni prikazati tudi tiste procese, ki jih sistemi Windows ne prikazujejo. Na primer, programi, kot je Advanced System Care ali CCleaner, prikazujejo številne dodatne komponente, ki so nevidne pri uporabi standardnih orodij operacijskega sistema (sistem jih skrije tako, da uporabnik ne naredi kritičnih sprememb konfiguracije).


Druge metode dostopa in upravljanja

Končno je mogočedostop do registra - najpomembnejše orodje za upravljanje sistema Windows 7. Kako odstraniti programe iz zagona, ki ga uporabljajo? Pojdite v razdelek Run, ki se nahaja v veji HKLM v imeniku CurrentVersion (sam urejevalnik se v meniju Run ali Run imenuje regedit). Kar zadeva dodajanje procesov, je vse veliko lažje. Lahko uporabite razporejevalnik opravil (taskschd.msc), dodate programske bližnjice istemu Explorerju v ustrezno mapo za zagon, ki se nahaja v imeniku programskih datotek, itd. Toda pri izvajanju dejanj v Raziskovalcu ne pozabite, da želena mapa je skrit, tako da morate najprej omogočiti prikaz takšnih objektov, tako da izberete ustrezne nastavitve v meniju videza. V vsakem primeru, da bi povečali zmogljivost operacijskega sistema, morajo particije samodejno zagnati programe, ki bi morali onemogočiti vse (razen samo modula tipkovnice in stalne protivirusne zaščite). Ko izvajate spremembe, morate dokončati ponovni zagon (sistem ga bo sam prijavil).

Sorodne publikacije