Kaj je imenik igre in kako jo najti?

Če imate radi računalniške igre, potem ste verjetno že enkrat slišali za imenik igre. Toda kaj je to? V večini primerov takšnih izrazov ljudje ne zanimajo, dokler se z njimi neposredno ne nanašajo. V primeru imenikov se lahko vprašanja pojavijo skoraj takoj po prvi igri, ki jo namestite v računalnik. Zato morate ta članek vsekakor prebrati, ker boste tukaj izvedeli, kaj je imenik igre, zakaj je morda potreben za vas in kako ga najti. Sprva se morda celo ne zavedate, da vam je to znanje lahko koristno. Vendar bodite prepričani, da vam bodo takšne informacije prej ali slej koristne. No, čas je, da ugotovite, kaj je imenik igre, in dobite tudi prave informacije o tem izrazu in njegovi uporabi.


Kaj je to?

Kaj je imenik igre? To vprašanje postavljajo začetniki igralcem, ki se prvič srečujejo s takšnim konceptom. Nekaj ​​morajo narediti v imeniku igre in ne vedo, kako je. Ampak ne panike, ker je v resnici vse veliko lažje, kot si lahko predstavljate. Dejstvo je, da je imenik mapa, v kateri je bila nameščena igra, ki nas zanima. Preprosto povedano, to je nadomestno ime za besedo »mapa«, ki jo lahko uporabite v mapi z datotekami iger. No, zdaj veste, kaj je imenik igre. Zato lahko greš na druga vprašanja. Na primer, zakaj potrebujete imenik iger in kje jelahko najdete.

Zakaj potrebujete imenik?

Seveda ni dovolj vedeti, kaj pomeni imenik igre, ker to samo po sebi ne daje ničesar. V nekaterih primerih pa potrebujete dostop do te priljubljene mape. To se zgodi, ko želite na primer namestiti spremembo ali dodatek k igri. Nato boste morali najti pot do imenika igre in to morate vedeti, sicer ne boste mogli uspeti. To je, ko ste soočeni z vprašanjem, kje je imenik igre in kako jo najti. To je zelo pomembno vprašanje, za katerega boste zdaj prejeli razširjen odgovor. Dejstvo je, da je iskanje imenikov mogoče opraviti na več različnih načinov in da je lahko vsak najbolj primeren za vas. Torej, preberite članke člankov, izberite tistega, ki vam najbolj ustreza, in ne boste več imeli težav pri iskanju imenika.

Iskanje po oznakah

Najlažji način, da ugotovite, kje je imenik igre, je pogledati bližnjico, ki je bila ustvarjena na namizju. Samo po sebi vam ne bo ponudil nobenih koristnih informacij (čeprav je v nekaterih različicah operacijskega sistema, ko miško nad njim, na njej izpisana vrstica z neposrednim naslovom imenika), vendar njene lastnosti zajemajo vse potrebne informacije. Za dostop do teh informacij morate klikniti z desno tipko miške na bližnjico, nato pa izberete točko menija "Lastnosti". Okno vsebuje vrstico, ki vsebuje določen naslov, na katerega vodi tabližnjico To je vse, našli ste imenik vaše igre, tako da jo lahko varno uporabljate, če jo potrebujete.
Vendar pa oznaka ni vedno ustvarjena samodejno in mnogi igralci radi vnesejo red na svoje namizje, zato ta metoda pogosto ne uspe. Kako poiskati imenik igre, če nimate dostopa do bližnjice? Na srečo obstajajo tudi druge možnosti, ki jih lahko uporabite, če je to potrebno.

Privzete mape

Če namizje nima bližnjice, za katero bi lahko definirali imenik igre, lahko uporabite preprosto metodo, ki deluje precej pogosto. Dejstvo je, da so v večini primerov mape, v katerih so nastavljene privzete igre, enake. To je mapa s programskimi datotekami (čeprav je v zadnjih letih manj verjetno, da bi jo razvijali kot privzeti imenik) ali mapo Igre. Poleg tega, če nameščate igre prek posebne platforme za igre, kot sta »Stream« ali »Oridzhin«, lahko mapo igre vedno najdete v imeniku same platforme. Če pri zaganjanju namestitvenega programa za igro niste spremenili privzetega namestitvenega naslova, ga lahko najdete v eni od zgornjih map.

Iskanje po računalniku

Toda kaj morate storiti, če ne odkrijete igre v eni ali drugi mapi? To se zgodi, da je igra nameščena v drugo mapo, tako da sto odstotkov, da se zanesejo na to ne bi smelo biti. V tem primeru je najbolje uporabiti ime vaše igre in jo vnesti v iskalni niz sistema. Lahko vzameteŽe nekaj časa večja je količina trdega diska. Toda kot rezultat vam bo iskanje ponudilo možnosti, med katerimi boste nujno našli svojo igro, in skupaj s tem boste našli naslov njegovega imenika.

Ponovno zaženite nastavitev igre

No, zadnji način, ki ga morate zapomniti, je, da ponovno zaženete nastavitev igre. Ne, ni vam treba ponovno namestiti, če veste, da že obstaja v računalniku. Skrivnost je, da namestitveni program vedno piše v katero mapo bo nameščen. Poleg tega vam je na voljo, da samostojno izberete, kam želite namestiti igro. Kako vam lahko to pomaga? Ne morete znova namestiti igre, ampak samo poglejte, kje vam je sistem ponujal, da ste zadnjekrat nastavili igro. Zelo verjetno je, da boste našli njegov imenik na naslovu, ki ga boste videli v oknu namestitvenega programa.

Sorodne publikacije