Pametni telefon Xiaomi Redmi 4X 32Gb: funkcije, opis, pregledi

V letu 2011 je potekala napoved prve pametne korporacije Xiaomi. Podjetje je že šest let delovalo po vsem svetu in je pridobilo svetovno popularnost in lahko konkurira Samsungu in Appleu, ki ga priznavajo podjetja po vsem svetu, da ne omenjamo manj uglednih konkurentov. Serija modelov Xiaomi se je v zadnjih letih znatno povečala zaradi števila vnaprej napovedanih naprav. Včasih ni jasno, kaj med seboj loči nekatere pametne telefone Xiaomi. Spoznajmo enega izmed predstavnikov proračunske linije podjetja - pametni telefon Xiaomi Redmi 4X 32gb.


Razpakiranje in dostavni komplet

Torej je pred nami lepa bela škatla s ponosnim napisom 4X pod celotnim prostorom pokrova. Ob odprtju paketa najdemo napravo, ki je običajna za razred naprave: pametni telefon, sponka za odpiranje kartice SIM /microSD, komplet za dokumentacijo Xiaomi Redmi 4X 32 GB, kabel USB, napajalnik.
Slušalke niso dodane. O polemike te odločitve se lahko govori dolgo časa, čeprav, če mislite, da je bolje kupiti dobro slušalke sami, kot overpay za vključene mračno poceni "pishkahki".

Oblikovanje in materiali za telo

Nekatere nove oblikovalske rešitve za telo in videz pametnega telefona se na žalost ne morejo pohvaliti. Xiaomi Redmi 4X 32Gb, ki temelji na pregledih, je zelo podoben liniji tretje generacije Redmi. Že sama zasnova primera in kakovost izvedbe ne povzročata nobenih pritožb. Primer v pripomočku je kovinski, le spodnji inZgornji del naprave je izdelan iz plastike. Vsi obrazi so lepo zaobljeni in gladko prehajajo v steklo 25 D na sprednji plošči. Naprava je zelo priročna za držanje v roki. Po želji lahko uporabite Xiaomi Redmi 4X 32Gb s pokrovom.


Na hrbtni strani naprave je skener za prstne odtise in glavna kamera z bliskavico. Skener ima primerno mesto. Če vzamete telefon v roko, potem kazalec samo pade na okno optičnega bralnika. Kamera se je zataknila na zgornjem robu ohišja in se z LED bliskavico premaknila na levi rob.
Na stranskih straneh (na desni) in na režo za kartico microSD SIM (levo) so gumbi za zaklepanje in gumbi za glasnost. Na spodnjem koncu, sredino, med istimi zvočniki in mikrofonom, je priključek USB zataknjen. Na zgornjem robu naprave sta drugi mikrofon, IR vhod za oči in priključek za slušalke. Skoraj celotna sprednja plošča naprave zavzame zaslon, ki je zaščiten s steklom. Pod zaslonom, Xiaomi Redmi 4X 32Gb ima tri standardne gumbe za upravljanje na dotik, ki so obtičali v osvetlitvi. Pod centralnim gumbom je prikazan LED indikator za sporočila. Nad zvočnikom so stali zvočnik, prednja kamera in senzorji osvetlitve in približevanja.

Kratek opis tehničnih parametrov

Torej, katere značilnosti Xiaomi Redmi 4X 32Gb lahko ponudijo kupcu? Navedimo jih:
 • Dimenzije. Širina - 70 mm, dolžina -140 mm, debelina - 9 mm Naprava tehta 150 str.
 • Komunikacije. Vstavite lahko dve SIM kartici. Naprava ima vgrajeno podporo za 4G omrežja (LTE).
 • Zaslon. Matrix- IPS, diagonala 5 palcev, ločljivost - 1280 x 720 slikovnih pik (HD).
 • Optični moduli. Glavna kamera ima zmogljivost 13 megapikslov in je opremljena z LED bliskavico. Sprednja kamera je standardna, ločljivost je 5 milijonov pik.
 • Procesor. Uporablja 8-jedrni Shapdragon 435 procesor, ki ga proizvaja Qualcomm. Grafični pospeševalnik - Adreno 505.

 • Spomin. Odvisno od spremembe lahko naprava ima od 2 do 3 GB RAM-a. Količina notranjega pomnilnika se giblje od 16 do 32 GB. Lahko povečate količino pomnilnika, ki je na voljo s karticami microSD, potem pa morate odstraniti eno od kartic SIM.
 • Navigacija. Navigacija je podprta na satelitih GPS, GLONASS, Beidou.
 • Brezžični vmesniki. Na voljo moduli Bluetooth 4.2 in Wi-Fi 80211 n.
 • Senzorji. Iz senzorjev je merilnik pospeška, žiroskop in senzor osvetlitve.
 • Dodatni "čipi". Naprava ima infrardeči vmesnik, optični bralnik prstnih odtisov, FM sprejemnik. NFC podpora ni na voljo.
 • Baterija. Daweiss je opremljen z neodstranljivo baterijo z zmogljivostjo 4100 MAG.
 • Zaslon

  Zaslon na pametnem telefonu ima diagonalo pet palcev pri ločljivosti HD. Uporablja se matrica IPS, zaslon nima plasti zraka. Hkrati podpira deset dotikov. Zaslon Xiaomi Redmi 4X 32 GB, glede na preglede, proizvaja sočne barve, svetle in prijetne oči. Z močnim soncem pri maksimalni svetlosti je slika še vedno lahka zaznavna. Ljubitelji branja v temi prav tako niso užaljeni: minimalna svetlost je zaznana udobno, oči se ne obremenjujejo.Oleofobni premaz preprečuje onesnaženje zaslona. Prstni odtisi so še vedno prisotni, vendar jih je enostavno očistiti. Za svojo ceno, zaslon je celo zelo dostojno. Nekateri modeli pametnih telefonov po višji ceni imajo slabšo kakovost zaslona.

  Procesor in zmogljivost

  Mobilni telefon Xiaomi Redmi 4X 32Gb je prejel 8-jedrni procesor Shapdragon 435 in grafični pospeševalnik Adreno 505. Ne smemo pozabiti, da pametni telefon pripada razredu proračunskih naprav. Ni vredno čakati na kakršno koli ekstravaganco od njega. Težke igre z maksimalnimi nastavitvami na napravi verjetno ne bodo pravilno delovale. Vendar pa bo s povprečno zmogljivostjo na Xiaomi Redmi 4X 32Gb začela vsaka sodobna aplikacija za igre.
  Glede na sintetične teste, junak pregleda ima zelo dobre rezultate in zahvaljujoč sodobnejšemu procesorju, je videti bolj produktivne pripomočke svojih konkurentov, na primer, isto podjetje Meizu. Naprava je pri sebi pustila prijeten vtis. Zmogljivost procesorja je dovolj za vsakodnevne naloge. Morda naprava ni primerna za privržence resnih mobilnih iger, vendar tudi ne želi biti "pred planetom vse." Naprava stane 100 centov za svojo ceno.

  Kamere

  Glavni optični modul z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik, kot je bilo pričakovano, po branju pregledov o Xiaomi Redmi 4X 32Gb, ni prinesel presenečenj. Ob dobri osvetlitvi ali jasnem vremenu pridejo na ulico fotografije s precej dobre kakovosti. Ko se pogoji za streljanje poslabšajo, se kakovost seveda zmanjšaprejetih fotografij. Za pripomoček z nizkimi proračunskimi pripomočki ni nič nenavadnega. Prednosti fotoaparata so hitro fokusiranje in priročna aplikacija za delo z optičnim modulom. Glavna kamera vam omogoča snemanje videoposnetkov z ločljivostjo FullHD. Xiaomi Redmi 4X 32Gb spredaj obrnjena kamera, s svojimi običajnimi funkcijami, ima ločljivost 5 milijonov slikovnih pik in se ne razlikuje od svojih tekmecev.

  Brezžični moduli, navigacija in komunikacija

  Z brezžičnimi vmesniki ima pametni telefon Xiaomi Redmi 4X 32Gb Bluetooth 4.2 in Wi-Fi 80211 n. Na žalost NFC ne podpira naprave. Brezžični moduli so tu standardni, medtem ko delo z njimi ni bilo opaziti. Naprava podpira navigacijo satelitov GPS, GLONASS in kitajskega sistema BeiDou. Naprava hitro najde satelite in ne izgubi povezave. Vse deluje na najvišji ravni.
  Funkcije vključujejo podporo za 4G omrežja (LTE). Kakovost komunikacije je dobra, morda nekoliko izkrivljena zvok iz govorne dinamike. Vgrajena aplikacija MIUI omogoča snemanje vseh klicev.

  Avtonomija stroja

  S to možnostjo je glede na preglede Xiaomi Redmi 4X 32Gb v redu. Naprava je prejela zelo dobro baterijo z zmogljivostjo 4100 MAG, kar je za predstavnika proračunskega segmenta dober kazalnik. Seveda, zapis o avtonomiji naprava ni določila, vendar se je v delovnem času izkazala za solidno dostojno srednjo stopnjo. Z običajno intenzivnostjo uporabe, mobilni telefon Xiaomi Redmi 4X 32Gb mirno živeti za en dan, in če shranite malo, nato pa dva. Ta rezultat je možen predvsem zaradi kapacitivne baterijeločljivost zaslona. Prav tako ne pozabite na številne programe za varčevanje z energijo programa firmware Xiaomi - MIUI. Vendar pa je "težka" igra pametni je povsem mogoče, da obrat za 6-7 ur. Z neprekinjenim prikazom videa bo naprava trajala še malo več - približno 13-15 ur. Toda glede na to, da je naprava nameščena kot proračunska naprava, je te kazalnike mogoče imenovati povsem sprejemljivo.

  "Čipi" pripomočka, ki je neločljivo povezano z Xiaomi

  Najpomembnejša značilnost naprave, ponos Xiaomi, je programska lupina lastne proizvodnje, MIUI. Ta vdelana programska oprema ima veliko vgrajenih uporabnih aplikacij. Obstaja pa tudi majhen odtenek. Oseba, ki je uporabljala pametni telefon z običajnim sistemom Android, bo najprej težko obravnavati lupino MIUI. Elementi menija, ki temeljijo na Androidu, so lahko na najbolj nepričakovanem mestu ali celo odsotni.
  Naprava se ponaša tudi s prisotnostjo infrardečega vmesnika. Mnogi se začenjajo spraševati, zakaj je bil ta anahronizem na splošno potisnjen v sodoben pametni telefon? Pravzaprav je to premišljena marketinška poteza. S pomočjo posebne lupine MIUI in infrardečega vmesnika lahko pametni telefon pretvorite v nadzorno ploščo s skoraj vsakim televizorjem ali predpono. Zelo zanimiva stvar. Poleg tega želim govoriti o vgrajenem programu za nadzor reprodukcije zvoka prek slušalk. Iz razmeroma velikega seznama lahko izberete vrsto slušalk in izenačevalnik nastavite tako, da bo zvok želenih frekvenc. Pri predvajanju skozi slušalke prihaja zelo lep in globok zvok. Seveda, ljubitelji glasbezvok se lahko ali pa se ne sme prilegati glasbenemu ušesu, vendar mora povprečni uporabnik zvoka okusiti.

  In končno bom rekel

  O tem ni ničesar. Xiaomi je sprožila še eno uspešno enoto. In čeprav je praktično nič drugega kot design, se ne razlikuje od svojega predhodnika, ampak nekako že uspelo, da prevzame posesti srca uporabnikov. Zahvaljujoč nekaterim neproračunskim funkcijam, Xiaomi Redmi 4X 32Gb uživa zasluženo pozornost velikega občinstva. Računa in ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo ne morete odložiti.
  Xiaomi Redmi 4X 32Gb (in dodatna oprema, ki je na voljo za to napravo) bo omogočila določen čar naprave. Naprava ima tudi svoje posebnosti, ki jih nekateri uporabniki upoštevajo. Ni vsakdo bo moral okusiti določeno firmware MIUI. Nekdo ne želi kupiti kitajsko, čeprav odlično, napravo, vendar bo za isti denar plačal prednost manj produktivnih naprav uglednih blagovnih znamk, kot je Samsung. Tukaj ne boste mogli ničesar narediti, vsakdo ima pravico do lastnega mnenja.

  Sorodne publikacije