Kako preklopiti video kartico v Bios: standardne in alternativne metode

Sodobni računalniški sistemi (stacionarni računalniki ali prenosniki) imajo lahko grafične sisteme, ki nameščajo in uporabljajo več video adapterjev. Toda v nekem trenutku lahko samo eden deluje. In tukaj je včasih potrebno rešiti precej resen problem, povezan s tem, kako preklopiti grafično kartico preko BIOS-a, kot v standardnem upravljalniku naprav, tak postopek je morda nedostopen. Tukaj ni posebnih težav, vendar je treba upoštevati še nekatere pomembne trenutke.


Zakaj se namesti nekaj grafičnih kartic?

Preden se lotimo glavnega vprašanja, moramo podati nekaj informacij o tem, zakaj je nekaj grafičnih pospeševalnikov vgrajenih v računalniški sistem in kaj so. V prihodnje bo to pomagalo pri določanju naprave, potrebne za delovanje.
V standardni različici so lahko na krovu integrirani in diskretni čipi. Prvi je mikrovezje, zavito neposredno v matično ploščo. Druga je odstranljiva naprava, ki jo priključite v posebne reže. Konfiguracij, v katerih so nameščeni posebni dvojni modeli diskretnih pospeševalnikov, težko najdete. Ampak to je samo, da lahko delajo v parih, ki zagotavljajo tako visoko zmogljiv grafični sistem na igralnih računalnikih, o katerem v primeru proračunskih osebnih računalnikov ali prenosnih računalnikov ostaja samo sanje. Zdi se, da je lažje klicatistandard Device Manager ", onemogočite en čip in aktivirajte drugega. Da, dejansko so taka dejanja v operacijskem sistemu Windows zagotovljena, toda primarni sistemi UEFI BIOS imajo višjo prioriteto, zato proizvedeni ukrepi ne dajejo ustreznega učinka. Tukaj morate poiskati rešitev o tem, kako preklopiti grafično kartico na prenosni računalnik ali računalnik na Bios. To je mogoče storiti preprosto. In za začetek je treba paziti na vhod v prvi vhodno /izhodni sistem.


Kako preklopiti grafično kartico v Bios na grafično kartico: začetni vnos nastavitev na stacionarnem računalniku

Skoraj vsi stacionarni terminali, ki ne štejejo več nestandardnih sprememb, se prijavijo v primarni sistem, ko je računalnik vklopljen ponovni zagon se izvede po standardni metodi - s pritiskom na gumb Del na priključeni PS /2 tipkovnici.
Pri odločanju, kako preklopiti grafično kartico v Bios, da bi ugotovili, kako dostopati do nastavitev, lahko preprosto pogledate zaslon monitorja. Ko vklopite računalnik in začetno inicializirate svoje naprave od spodaj ali navzgor, boste videli, kateri posebni gumb pritisnete za vstop v primarni sistem.

Kako preklopiti grafično kartico preko BIOS-a na prenosni računalnik: možnosti za dostop do parametrov

Pri prenosnih računalnikih to ni tako enostavno. Pri obravnavi vprašanja, kako zamenjati grafično kartico v Bios, je treba najprej določiti način dostopa do začetnih funkcij. In potem bo vse odvisno od modela laptopa, ker vsak proizvajalecnastavi svoje tipke ali njihovo kombinacijo, na nekaterih napravah pa so gumbi nameščeni celo na glavno tipkovnico.
Vendar pa je najpogostejša rešitev uporaba funkcijskih tipk (F2 F12 F8 itd.), Kot tudi kombinacije s tipko Fn (manj pogosto - Alt ali Esc).

Izbira grafičnega adapterja

Nazadnje se obrnemo na razmislek o tem, kako neposredno zamenjati grafično kartico v BIOS na prenosnem ali stacionarnem terminalu. Najprej se morate odločiti, kje boste iskali te nastavitve. Lahko jih najdete v glavnem meniju (zavihek Main) ali na drugem mestu, odvisno od razvijalca in različice primarnega sistema. Najprej mora biti prikazan prvi prikaz, primarni zaslon, primarni video ali nekaj podobnega želenim parametrom.
Pri določanju vrste uporabljene naprave lahko obstaja veliko možnosti (PCI, Onboard, PCI-E, AGP itd.). Upoštevajte, da so vse naprave, ki spadajo v kategorijo Onboard, popolnoma integrirane neposredno v matično ploščo.
Ko se prijavite v ustrezen razdelek, morate samo izbrati želeni pospeševalnik, shraniti spremembe na izhodu (F10 + Y) in počakati, da se sistem v celoti ponovno zažene, tako da začnejo delovati nameščene možnosti (ponovni zagon bo izveden samodejno).

Nadomestni ukrepi

Načeloma se vprašanje, kako zamenjati grafično kartico v Bios, lahko šteje za izčrpano. Da pa bi popolnoma razumeli naravo situacije, je treba dodati še eno razlago. Dejstvo je, da kliče primarni sistem za sprememboprivzeti grafični vmesnik ni vedno potreben. Če imate v računalniku nameščene pripomočke, kot je Catalyst ali posebna nadzorna plošča NVIDIA, lahko v teh programih delate podobna dejanja, zato vam sploh ni treba ponovno zagnati sistema. Z drugimi besedami, njihova uporaba še bolj poenostavi nalogo.

Kratek povzetek

Če na kratko povzamemo, je treba opozoriti, da je treba motnje s parametri primarnega sistema V /I izvajati le, če se pojavijo težave z delovanjem naprav ali če standardni učinki učinka ne nastanejo. Kljub temu pa tudi s takšno izjavo vprašanje dejanj, ki jih je še posebej težko poimenovati, ne more in ga lahko opravi kateri koli uporabnik. Glavna stvar je, da določite, katero napravo morate aktivirati v tem trenutku. Dejansko ni veliko možnosti, vendar bi morali jasno razumeti, kakšno opremo boste aktivirali v parametrih primarnih sistemov.

Sorodne publikacije