Značilnosti procesorja Intel Pentium E2160 Conroe

Osrednji procesor v računalniku je odgovoren za reševanje skoraj vseh nalog. Zagotavlja video kartico, RAM in vse druge komponente računalnika. Zato je izbira procesorja zelo pomemben korak. Sodobni modeli so zelo dragi. Vendar pa obstajajo zelo zanimivi modeli iz preteklosti, ki so še vedno pomembni. Na primer, Intel Pentium E2160. Ta "stari" je še vedno sposoben veliko. Odličen je tudi za domači računalnik srednjega razreda. Ta zanimiv "kamen" bomo zagotovo raziskali podrobneje. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Nekaj ​​o podjetju

Intel je eden najvidnejših proizvajalcev procesorjev in integriranih grafičnih rešitev. Njeni izdelki samozavestno držijo na prvem mestu, mimo odločitev zapriseženega sovražnika "modre" - AMD. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1968. Do takrat, ko se je ukvarjala z izdajo preprostih procesorjev na arhitekturi x86. Treba je omeniti, da je Intel začel prehod na novo arhitekturo x64. Toda prvi procesor takšnega načrta je izdal ravno "AMD". Ta boj med "modro" in "rdečo" blagovno znamko se še ne zniža. Ampak uspeh "Intel" je bolj impresivno. Treba je omeniti samo to, da velika večina proizvajalcev prenosnih računalnikov izbere prav ta izdelek. Procesor Intel Pentium E2160 je nastal že od trenutka, ko je bil o kateremkoli i3, nihče ni pomislil.


Vrhunec priljubljenosti izdelka "Intel" je padel le na leto 2007. Takrat je bil izdan naš trenutni junak in začeli smo oblikovati prve procesorje iz družine Core.Slednje so zdaj zelo priljubljene. Serija Broadwell je bila najboljša. Toda novi vladarji so dosledno priljubljeni. Po razkritju dokumentov o ranljivosti v procesorjih Intel so se trdni temelji podjetja pretresli. In v tolikšni meri, da je direktor prodal svoj delež delnic, medtem ko so bili še v ceni. Zdaj pa to ni zanimivo za nas. Bolj zanimiv je Intel Pentium E2160. Poglejmo glavne tehnične značilnosti tega "starega človeka" in poskušamo razumeti, zakaj je tako lep.

Glavne tehnične značilnosti

Treba je opozoriti, da je bil predelovalec izdan leta 2007 in je že imel status. Zato pričakujejo od njega visoko produktivnost ni vredno. To je bistvo Intel Pentium Dual CPU E2160. Značilnosti so približno naslednje. Procesor ima dve jedri. Vsaka ima frekvenco 1800 MHz. To ni veliko, zlasti v sodobni realnosti. Predpomnilnik druge ravni je samo en megabajt. Gotovina na tretji ravni (L3) sploh ni. Edina stvar, ki ohranja procesor še vedno na površini, je podpora za nabor ukazov MMX, SSE, SSE2 SSE3 in druge. Brez tega bi bil dolgo časa na odlagališču zgodovine. Prav tako "kamen" podpira skoraj vse sodobne tehnologije (razen Intel Virtualization). Razvijalci so se odločili, da je to nesprejemljivo razkošje, in večina uporabnikov preprosto ne potrebuje te možnosti. Odsotnost te tehnologije in "cut-off" frekvenc je naredila ta procesor najcenejši v seriji. Od leta 2007 dalje. In o resničnosti današnjega časa in ničesar.


Čip Intel Pentium E2160 je opremljen tudi s tehnologijo AMD64. To pomeni, da je lahko računalnik s takšnim procesorjem na krovu enostavnonamestite "vindovs" 64 bitov. Deluje veliko hitreje kot standardna 32-bitna različica. Ta procesor je narejen na 65-nanometrskem tehnološkem procesu. To pomeni, da so na območju enake velikosti kot v prejšnjih serijah lahko namestili več kristalov. To je omogočilo povečanje produktivnosti, zmanjšanje porabe energije in toplotne moči. Mimogrede, dejstvo, da je čip skoraj ne segreje - kakovosten radiator. Njegova struktura nima bakrenih cevi, radiator pa kontaktira čip po njegovem območju. To je omogočilo, da je procesor postal najbolj kul v seriji. Zato ni potrebno uporabljati hladnega hladilnega sistema, tudi če je čip overclockiran na največje frekvence.

Podprta vtičnica

Ta procesor je nastal pod vtičnico Socket T. V ljudeh se imenuje tudi LGA 775. Velika vtičnica, ki je nekoč ustvarila veliko žetonov. Toda zdaj je brezupno zastarel. Če imate celo srečo, da najdete žive procesorje Intel Pentium Dual E2160, je to daleč od dejstva, da je možno z desno vtičnico dvigniti matično ploščo (razen če imate nekje doma). Lahko pa iščete tudi na sekundarnem trgu. Vendar pa nove matične plošče s to vtičnico niso več na voljo. Ne tistih časov. Kljub temu je taka "matična plošča" še vedno pomembna. Lahko se uspešno uporabi za izdelavo navadnega domačega računalnika brez zahtevka za uspešnost.

Toplotna učinkovitost in hlajenje

Karkoli strokovnjaki pravijo o Intel Pentium E2160, vendar povratne informacije uporabnikov v zvezi s tem so veliko bolj zgovorne. To je najbolj "hladen" procesor zVsi izdelki "Intel". Njegova temperatura, tudi pri polni obremenitvi, je komaj dosegla polovico največje. Morda je zato "kamnit" paket krasen hladilnik. V vsakem primeru ta procesor ni samo najhladnejši, ampak tudi najbolj energetsko učinkovit. Konec koncev, na temperaturo vpliva napetost jedra. In potem oba jedra porabita zelo malo energije. Zato hladnega sistema za ta procesor ni potrebno.

Zmogljivosti z overclockingom

Procesor Intel Pentium E2160 je eden izmed redkih izdaj 2007 (in celotna pentiumova lestvica z odklenjenim množiteljem). Kaj to pomeni? pospešiti z uporabo ustreznih programov ali neposredno iz "BIOS" (s povečanjem napetosti jedra). In kaj je najbolj dragoceno - tudi s precejšnjim overclocking procesorjem je stabilen s standardnim hladilnim sistemom, zato je bil procesor v letu 2007 zelo priljubljen pri igralcih. "in ne bojte se, da bo jutri treba uporabiti novega procesorja. Od overclocked, lahko E2160 tekmujejo v zmogljivosti tudi z i3 prve generacije.Lahko razpršijo ta procesor na 3500 MHz.To je impresiven rezultat.Veliko AMD čipi imajo tudi možnost, da overclock, vendar povečajo hitrost jedra od 1800 do 3500 MHz Možno je tudi namestitev vodnega hlajenja za razpršitev "AMD". Ni čudno, da so ti "kamni" ljudje običajno imenovani kamni, toda to je le veliko vodnega hlajenja. Zato je proizvodnja veliko cenejša za nakup procesorja "Intel" (na primer,Intel Pentium Dual Core E2160) kot porabiti za AMD, kar bo zahtevalo višje stroške v prihodnosti.

Obseg podprtega RAM-a

Ta parameter je kritičen, saj se "RAM-i" ne dogajajo veliko. Še posebej ob upoštevanju velikosti Google Chroma in drugih podobnih brskalnikov. Intel Pentium Dual CPU E2160180 GHz enostavno shrani 32 gigabajtov RAM-a v formatu DDR3. Vendar ne pozabite, da je največja količina RAM-a odvisna tudi od matične plošče. Če podpira največ 832 sanj, ni treba. Kljub temu pa ta procesor kaže izjemne rezultate. Ni vsak "kamen" od začetka ničelnega sposoben takšnega. Še posebej od linije "Pentium".

Značilnosti procesorja

Kot vsak drug "kamen" ima Intel Pentium Dual E2160180 GHz svoje posebnosti. Na primer, sodobni programi, ki zahtevajo predpomnilnik tretje ravni, ga ne morejo obravnavati, ker sploh nima istega predpomnilnika. Vendar pa s preprostimi nalogami in ne zelo kul iger, se je dobro. Prikazana je dostojna frekvenca (v razpršeni kopiji) in prisotnost dveh popolnoma razvitih jeder. Uporabniki lahko trdijo, da lahko ta procesor celo reproducira videoposnetke visoke ločljivosti. In večina čipov v letu 2007 sprostitev niti ne vedo, kako. Seveda ne dela na videu. Potrebujete dostojno grafično kartico in normalno količino RAM-a. In še bolje - narediti računalnik proces videa s pomočjo čipov grafične kartice. Produktivnost se bo znatno povečala. Na splošno zS pomočjo Intel Pentium E2160 lahko zgradite dober računalnik za pisarniške naloge in zabavo. Njegova multimedijska vsebina je močna. In celo nekaj iger. Toda preveč čakanja od njega ni vredno.

Delo v povezavi s SSD-jem

V času izdaje polprevodniških pogonov Intel Pentium E2160 nihče ni slišal. Toda v sredini 2018, te naprave - običajno stvar na računalniku. Zato se je pojavilo vprašanje o optimizaciji tega procesorja za delo s takimi pogoni. Čeprav uradne specifikacije za ta čip ne omenjajo pravilne podpore za SSD, pa Pentium nekako uspe pravilno identificirati napravo in uspešno delati z njo. Zdaj pa si poglejmo ta procesor v očeh sodobnega uporabnika: v razpršenem stanju ima uro frekvenco 35 megahertzov, dvojedrno, podpira niz potrebnih navodil, deluje pravilno s SSD. Kaj še potrebujete za sodobnega uporabnika? Da, predpomnilnik je majhen. Toda s takšnim dejavnikom ga ne potrebuje. Ta čip je odlična rešitev za tiste, ki niso pripravljeni porabiti ogromne količine na sodobnih procesorjih.

Katere igre bodo podpirale procesor?

Odgovor na to vprašanje je dvoumen. Najdete ga lahko samo s pregledom mnenj lastnika. Večina jih trdi, da procesor Intel Pentium E2160 lahko podpira celo igre do konca leta 2012. Ni dober vir. Težko je reči o vseh igračah letos, vendar je vsekakor znano, da je GTA 4 preprosto iti s celo največjo grafično nastavitvijo (pod pogojem, da obstaja dobra grafična kartica). Prav tako so mnogi začeli vse znane cisterne na tem "kamni". Invse je bilo v redu. In nekateri "Warcraft" in ne gre brez psice brez kljuke. Torej, kliče ta procesor čisto urad kopijo je še vedno prezgodaj.

Kje najti takšnega procesorja?

Na žalost Intel Pentium Dual CPU E2160 ni več izdan. In v uradni trgovini "Intel" je nemogoče najti. Natančno enako stanje z uradnimi prodajalci na drobno (razen če imajo nekakšno kopijo svojih zalog). Lahko poskusite naročiti tak procesor na Kitajskem, vendar je daleč od dejstva, da vam bodo "pošteni" trgovci z Bližnjega vzhoda poslali točno to, kar potrebujete. Zato je veliko lažje najti čip na sekundarnem trgu. Vendar je treba opozoriti, da je nakup procesorja na bolšjem trgu zelo nespameten. Ni znano, kako ga je izkoriščal prejšnji lastnik. In nihče ne bo zagotovil, da ta isti procesor ne bo goril naslednji dan po nakupu. Še posebej, ker je bila večina teh procesorjev overclockana. Vendar pa na sekundarnem trgu obstajajo pošteni prodajalci. Mogoče imaš srečo.

Primerjava z izdelki AMD

Najbližji konkurent Intel Pentium E2160180 GHz - Athlon XP od AMD. Slednji je bil izdan istega leta in je po značilnostih podoben. Vendar se ne more pohvaliti z možnostmi overclockinga. Nima strojnega faktorja x9. Vendar pa je predpomnilnik druge ravni. Vendar to dejansko ne vpliva na zmogljivost. Največja hitrost taktov Atlone je 3000 megahercev. In to v času, ko je na Intel, se lahko poveča na 3500 brez škode za procesor. Hladilni sistem ni treba spreminjati. In poskusite razpršiti "Athlon" in na sistemski enoti bo mogočejajce prepražimo. Tukaj je glavna prednost podjetja Intel. To je razlog, zakaj ga mnogi poklicni igralci izbirajo. Vsaj leta 2007 so bili izbrani.

Zaključek

Tako smo pregledali proračunski procesor iz preteklosti Intel Pentium E2160. Njegove lastnosti so takšne, da tudi v našem času izgleda precej dobro. Glavna prednost pred predelovalci istega leta izdaje (2007) je odklenjen množitelj. To pomeni, da se lahko taktna frekvenca tega čipa dvigne na 3.500 megahertz brez nevarnosti pregrevanja. Prav tako je dobro, da procesor podpira vsa osnovna navodila in tehnologijo. To mu omogoča, da se spopade s popolnoma posodobljenimi igrami in aplikacijami. In če je računalnik, na katerem bo nameščen čip, dodamo dobro grafično kartico in dostojno količino RAM-a, potem bo ta naprava trajala vsaj pet let. Poleg tega je ta procesor poceni (če ga lahko najdete). Ne bo prekinil luknje v družinskem proračunu. Poleg tega je eden najcenejših procesorjev v svojem razredu. Leta 2007 je bilo popolnoma enako.

Sorodne publikacije