Telefon "Nokia Lumiya 730": funkcije in pregledi

V letu 2014 je finski proizvajalec predstavil telefon Nokia Lumiya 730. V oglaševalski akciji je bil poudarek na ločljivosti sprednje kamere. Matrika konkurenčnih modelov se je skoraj podvojila. V prvih mesecih po začetku prodaje je naprava takoj postala priljubljena. Kaj točno zainteresirani kupci? Razumimo skupaj.

Paket

Na žalost najnovejši modeli pametnih telefonov Nokia kupcu ne pokvarijo niti s popolnim kompletom. Vse, na kar lahko računate, je z nakupom "Nokia Lumiya 730" - neposredno z napravo, baterijo, polnilnikom. Seveda, komplet ima vso potrebno dokumentacijo: garancijski list (napolni prodajalca na dan nakupa), priročnik in seznam servisnih centrov.


Kupci imajo pošteno vprašanje: zakaj ni kabla USB in pomnilniške kartice? Če upoštevate stroške modela v času začetka prodaje (13.000 rubljev.), Potem je naprava zagotovo ni "Budgeter". Po tem, ko so plačali ta denar, želijo lastniki računati vsaj na standardni opremi. Seveda, prevleke ne govorijo na splošno. Lahko ga kupite na vseh prodajnih mestih, široka paleta modelov pa vam omogoča izbiro možnosti za vsak okus in barvo. Posebno pozornost si zasluži originalni brezžični pomnilnik. Devays so izdelani v različnih barvah, tako da ga lahko izberete do tona pametnega telefona. Naprava je zmožna sporočiti nizko napolnjenost baterije in neodgovorjene dohodne klice, ploskanjeLED.

Videz

Telefon "Lumiya 730" je kupcu dostavljen v strogo minimalističnem dizajnu. Telo je prikrajšano, kar mu daje izvirnost. Tehta pametni telefon malo, le 130 g. Z razmerjem med dolžino in širino (1347x685 mm) lahko napravo pripišemo srednjega razreda. Kupci so bili zadovoljni in debelina je bila 87 mm. Vloga okvirja okoli zaslona opravlja zadnji pokrov. Ta rešitev je redka, zato izgleda originalno. Na voljo je več barv. Kupite lahko klasične različice: belo in grafitno, zeleno in oranžno. Slednji so v povpraševanju mladih. Primer Nokia Lumiya 730 je mat in sijajen.


Seveda ima velik del sprednjega dela zaslon. Proizvajalec, ki ga je uporabljal za zaščito Corning Gorilla Glass 3. Premaz bo popolnoma odpravil pojav prask in čipov. Lokacija konektorjev in gumbov je značilna za celotne izdelke "nokia". Tipka za zaklepanje in glasnost na stranskem robu, USB kabel in vrata za slušalke - na dnu in zgoraj. Na zadnjem pokrovu ne bo nič novega. Razporeditev objektiva fotoaparata, zvočnika in bliskavice je standardna.

«Nokia Lumiya 730»: značilnosti procesorja

Pametni pametni telefon je še posebej navdušil državo. Glede kakovosti procesorja proizvajalec očitno ni prihranil z namestitvijo modela Qualcomm Snapdragon 400 na štiri jedra Cortex-A7. Visoka zmogljivost je zagotovljena pri 12 GHz. Nič manj pomembna je količina RAM-a. OdTa kazalnik je neposredno odvisen od dela vseh programov. Uporabniki ne bodo naleteli na obešanja in zruši, saj je količina RAM-a 1 GB. Visoka kakovost grafike so na voljo na račun GPU Adreno 305. Obstaja tudi veliko vgrajenega pomnilnika. Prostor za shranjevanje - 8 GB. Nekaj ​​prostora zaseda datoteke operacijskega sistema, drugi uporabnik lahko izpolni fotografije, videe, slike, glasbo.
Windows Phone 8.1 je združljiv z velikim številom aplikacij. Zato morajo lastniki namestiti dodatno programsko opremo. Velikost vgrajenega pomnilnika morda ni dovolj, še posebej za aplikacije, ki zahtevajo veliko virov. V ta namen so razvijalci zagotovili režo za pomnilniško kartico. Uporabite lahko izmenljivi pogon z največjo zmogljivostjo 128 GB.

Zaslon

Kaj razlikuje pametne telefone od klasičnih telefonov? Veliki zaslon To lahko varno imenujemo prednost "Nokia Lumia 730". Značilnosti zaslona so resnično impresivne. Diagonal 47? ponuja večje zmogljivosti, ločljivost 1280x780 px pa zagotavlja visoko kakovost informacij na zaslonu. Gostota slikovnih pik na palec ustreza ostrini slike in odsotnosti zrnatosti. V tem modelu je 316 ppi.


Barvna lestvica se prenaša bogato, živo in realistično. Zaslon lahko prikaže več kot 16 milijonov odtenkov. Raven svetlosti je zadostna, zato ne bi smelo biti težav na soncu. To kakovost zagotavlja matrika IPS-LCD.

Kamera

In končno, čas je, da izrazite najpomembnejšo stvarmodel Nokia Lumiya 730. Kamera - to je poudaril proizvajalec. Ločljivost matrice prednje kamere s širokokotnim objektivom je presenetila večino kupcev. V tem modelu je 5 Mp. To je prava najdba za ljubimca. Ali ni res?! Kamera je popolnoma osredotočena, vmesnik je udoben in jasen. Glavne nastavitve so prikazane na zaslonu iskala. Edina pomanjkljivost je kakovost slik v slabih svetlobnih pogojih. Na fotografiji je veliko hrupa.
Katere so glavne funkcije kamere? Tam se ni več veseliti. Matrika je vse 67 Mp. Trenutno to dovoljenje ni dovolj. Vendar pa lahko s pomočjo zadnje kamere posnamete video z zvokom. Prihajajo iz dobre kakovosti.

Vmesnik

Kot vsi pametni telefoni Nokia, je Lumiya 730 na voljo na platformi Windows Phone. Različica operacijskega sistema do 8.1. Uporabniki verjamejo, da je bila popolnoma izpopolnjena, za razliko od prejšnje. Popoln udoben meni, seveda, na intuitivni ravni. Vsaka aplikacija ima hiter dostop. Zaporedje lahko spremenite glede na lastnikove nastavitve. Začetni zaslon ima vse, kar potrebujete - koledar, informacije o klicih in sporočila, galerijo in drugo. Glede na to, da ta model podpira delo dveh sedmih kartic, meni ponuja možnosti upravljanja posamično. V vsakem trenutku si lahko ogledate podatke o klicih, sporočilih. Prednost pripomočka je možnost nadgradnje operacijskega sistema na najnovejšo različico - 10. Proizvajalec je predstavil ta model v uradnem seznamu, kizagotavlja uporabniku normalno delovanje naprave po nadgradnji. Zato lahko vsakdo varno namesti Windows Phone 10.

Avtonomno delo

Kupci so že navajeni, da lahko vse mobilne naprave Nokia vplivajo na zmogljivost baterije. Ni izjema za "Nokia Lumia 730"? Da bi odgovorili na to vprašanje, najprej poglejte priročnik. V njem proizvajalec navede vrsto baterije in njene značilnosti. Litij-ionska baterija ima kapaciteto 2220 MAG. Proizvajalec trdi, da se pri delu v pametnem telefonu v stanju pripravljenosti izprazni le v 25 dneh. Z neprekinjenim pogovorom je zmogljivost baterije zadostna za 22 ur.Če napravo uporabljate kot avdio predvajalnik, lahko računate na 60 ur, pri predvajanju pa se baterija izprazni šele po devetih urah. Lastniki trdijo, da bo naprava približno dva dni delovala pri povprečni obremenitvi. Če ga uporabite največ (Wi-Fi, klici, poslušanje glasbe prek zvočnika, obisk socialnih omrežij itd.), Potem je življenjska doba baterije dovolj le za dan, ponoči, bo moral pametni telefon dati na polnjenje.

«Nokia Lumiya 730»: pregledi

Čas je, da poveste, kateri lastniki pregledov zapustijo model pametnega telefona. V omrežju lahko najdejo veliko število, kar kaže na veliko zanimanje za pripomoček. Zagovorniki Nokia Lumia 730 hvalijo napravo za njeno visoko zmogljivost, sposobnost za delo s posodobljeno "operacijo", dobro življenjsko dobo baterije, čelno ločljivostfotoaparat in zaslon. Ljubitelji igrajo užitek v podobi slik. Zvok zvočnikov je dober, čist, brez hrupa. Na voljo so tudi negativne povratne informacije. Lastniki pametnega telefona so zelo razburjeni zaradi zaklepa pokrova baterije. Težko ga je odstraniti, zato se večina kupcev obrne na pomoč pri specializiranih centrih. Zavrnitev samostojnega gumba za kamero na zadevi prav tako ni bila izpolnjena. Za aktiviranje iskala in zaklopa boste morali uporabiti tipke, ki se nahajajo neposredno na zaslonu na dotik. In glavna pomanjkljivost je omejitev pri nameščanju aplikacij, ki so združljive z Androidom, saj jih Windows ne podpira.

Sorodne publikacije