Časovna vprašanja: kako narediti obliko datuma in kje iskati datum bistvo

Čas se nikoli ne prekine. V kontekstu programiranja ima začetek, vsebino in konec. Takoj, ko se delo začne, program teče, scenarij je bil vključen, spletna stran je bila odprta in programski čas je postal "podatki", torej "nič", vendar je že več let od začetka vrnil svoj pravni status.

Ohišje računalnika se je začelo s časovnikom (vsak procesor, ki deluje na časovniku): brez jasnih časovnih signalov, digitalni, analogni ali naravni - preprosto ne obstaja. Čas je vedno prisoten v vsem, toda kako je predstavljen in upoštevan, je odvisen od kakovosti programa in, kar je zelo pomembno včasih, kako dolgo bo trajalo.


Filozofija časa, ki je bistvena

V različnih obdobjih so različni jeziki različno zaznavali čas in imeli določeno obliko datuma. Toda če ne vzamete sistema realnega časa preteklosti, potem je razumevanje v pravem pomenu (v množici najprej) prišlo šele nedavno. Prvotno je bilo resnično življenje slabo izraženo v programiranju. Razvijalci so skušali izpolniti nalogo, vendar se ne zavedajo vedno, koliko časa je pomembno. Presenetljivo, čeprav nihče ni pomislil: mnogi razvijalci in uporabniki programske opreme na koncu prejšnjega stoletja niso niti pomislili, da bi bilo vprašanje števila števk v letnem imenovanju v obliki datuma katastrofalno. Šele ko se je približevala 2000, je nenadoma pomislila, da je formalni okvir tesen in ne samo za to, kar je programer pripravilzase, razvija svoj algoritem. Ko se je strast do števila števk v letu umirila, se je pojavila nova ideja: lokalizacija. Izkazalo se je, da je datum zelo odvisen od kraja njegove uporabe, koncept datuma pa se je popolnoma preoblikoval iz preprostih predstavitev v kategorijo strukturiranih podatkov.


Vesoljske naloge in matematični izračuni

Nedvomno uspeh Fortrana, jezika, kateremu se pripisuje začetna pristranskost k velikim računanjem, je povzročil samo eno posledico za življenje. Računalnik ni bil dovolj hiter, da bi z izračunavanjem diferencialov in integralov razširil trapezne krivulje. Ni vsakdo razume globok pomen višje matematike, vendar čas, ki ga računalnik porabi za obdelavo druge formule, opazijo vsi. Obdelava začasnih podatkov v velikih količinah ali na dolge razdalje pridobi pomemben časovni dejavnik: napaka je lahko enaka stroškom vesoljskega plovila, zemljišče ni v tej smeri samo zato, ker v pravem trenutku ni sodelovalo niti enega ali drugega motorja.

Oblika datuma javascripta (jezik brskalnika)

Morda je internet postal razlog za vedno večje zanimanje za čas kot stalne in bistvene podatke, kar ni tako pomembno. Vsi sodobni programski jeziki imajo kot element časa objekt ali strukturo, opremljeno s pravilno strukturo in lastno semantiko.
Zlasti v jeziku brskalnika izgleda oblika datuma javascripta kot predmet Datum:
Tukaj funkcija padl () preprosto doda število na dve števki. Iz besedila je razvidno, da je datum v jeziku javascript - vse je zelo preprosto, označeno natančno in udobno.v uporabi.

Java Date Format (koncept sonca)

Drugi datumski odnosi na jezik Java. Oblika datuma predstavlja več abstraktnih razredov. Vendar pa veliko število njegovih metod zasluži poseben člen. Oblikovanje se izvede v ločenem objektu, ki omogoča, da se pri izvedbi formata datuma operacije upošteva locale, tj. Objavi datum v jeziku, v katerem je potreben.
Razvijalec lahko uporablja razrede: DateFormatSymbols, Calendar, GregorianCalendar, TimeZone, MaskFormatter in druge. Zamisel o formatu datuma je veliko večja kot v drugih jezikih. Vsak razred ima svoj namen. Ni pomembno, čigar zasluga je globalizacija formata datuma. Finančne zmožnosti in visoka tehnologija podjetja Sun, ki določajo resen odnos do koncepta časa, globalnih informacijskih idej in zmogljivih Oracle baz podatkov. Vendar je Java preoblikovala preprost pojem sistema formata datuma različnih objektov in globalizirala njegovo izvajanje.

Koledar na jQuery

Značilen, preprost in cenovno ugoden datum izvajanja je nedvomno zbiralec podatkov. Z uporabo mehanizma jQuery je postal presenetljivo enostaven za uporabo, omogoča hitro vstavljanje na stran zmožnost izbire točnega časa ali časovnega intervala in predložitev rezultata v datumski niz. Vhodna oznaka, ki prejema vhodno usmerjenost, se prikaže z uporabo metode koledarja $ ('#dateField') .datepicker (), ki vam omogoča, da spremenite ne samo videz strani na strani, temveč tudi lokalizirate na želeni jezik. Nastavite lahko tudi datum in čas ter dan v tednu. Prvotno se je polje za vnos podatkov pojavilo za vnosno polje, vendar mordaUporablja se na drugem elementu - div ali span, na primer. Rezultat ne sme biti le v vnosnem polju v obliki oblikovanega niza (lahko enostavno spremenite vsebino izraza), temveč tudi kot spremenljivko.
Datapicker je seveda ne Oracle /Java, ampak zmožnosti tega widgeta bodo zadovoljile najbolj okusne okuse. Razvijalcu ni treba napisati lastne različice predstavitve datuma in algoritmov za delo z njim - dobi ne le priročen koledar, ampak tudi dialog (niz funkcionalnih zmožnosti gibanja po dnevu, tednu, mesecu.
Zapišete lahko datum začetka obdobja in končnega datuma. Tudi če spletna stran zahteva svojo različico predstavitve časa, je v začetni fazi razvoja smiselno uporabiti datepicker.

Sorodne publikacije