Video rekorderji Akenori 1080X: navodila za uporabo in ocene

Danes proizvajalci videorekorderjev razvijajo svoje pripomočke ne le z izboljšanjem kakovosti fotografiranja, temveč z nekaterimi kompleksnimi ukrepi, med katerimi je tudi varnost v avtomobilski industriji. Živ primer primera takšne politike je samo registrator Akenori 1080X. Precej skromnejša različica s Pro konektorjem je zadovoljila številne voznike in videli bomo, kako se ukvarjajo z novostjo japonske blagovne znamke.

Tako je predmet današnjega pregleda Akenori 1080 X - navigator s sistemom za odkrivanje kamer, 6-vrstično optiko in še veliko več kot drugi. Razumimo, kaj je dober ali slab model, upoštevajoč mnenja strokovnjakov v tej panogi in odgovore lastnikov pripomočkov.


Vsebina paketa

Akenori 1080X je pakiran v lepo škatlo tesnega kartona. Na sprednji strani paketa je prikazana slika same naprave in njenih najbolj opaznih funkcij. Opis Akenori X 1080 na sprednji in zadnji strani izgleda bolj kot podrobno, zato ne bi smelo biti težav pri analizi naprave v trgovinah. To pomeni, da je informacija dovolj za smiseln nakup. Kljub japonskemu poreklu (razvoj pripomočkov) je na škatli napis "Made in China" (zbirka).
V notranjosti boste videli:
 • napravo Akenori 1080 X;
 • Navodila za uporabo in garancijski list;
 • polnilec za običajni cigaretni vžigalnik;
 • zunanja SD kartica za 16 GB;
 • par nalepk 3M;
 • disk s programsko opremodoločbe.
 • Pomembno je omeniti pristojni priročnik in most za pomnilniško kartico. Sodeč po izjavah lastnikov o Akenori 1080 X, je dobra polovica uporabnikov prepoznila, da je priročnik jasen in kar je najpomembnejše - koristen, kar pa ne velja za kljukico, kot v primeru drugih podobnih naprav. Količina kartice SD je dovolj za shranjevanje podatkov, zato ni potreben noben dodatni nakup drugega medija.


  Namestitev

  Pripomoček za montažo je zelo preprost: pritrdite ga na vetrobransko steklo in priključite vžigalnik. S tem rešite vse motoriste. Sodeč po povratnih informacijah o Akenori X 1080, je bilo še posebej prijetno za lastnike dolgega, trižilnega kabla za montažo. Lahko se ga zlahka prenaša po obodu stekla in ga pripelje nekje v predal za rokavice.
  Sam montažni nosilec je vgrajen v ohišje in je nihajno na dveh sponkah, zato je regulacija predvidena le v položaju "gor-dol". Če vam takšna namestitev ne ustreza, lahko kupite bolj običajno možnost na vakuumskem sesalnem pokrovčku, saj so takšni lastniki popolnoma univerzalni. Pripomoček se skoraj nemudoma odstrani iz nosilca - z enostavnim premikanjem roke in lastnik ostane na steklu.

  Videz

  Velikost naprave je zelo pomembna za tovrstno tehniko - 95x63x6 mm. Skritih instalacij ni, kar pomeni, da bo voznik registratorja stalno uporabljal. Material ohišja ima sijajno in mat strukturo. In vložki so izvedeni precej kompetentno: tam, kjer se bo uporabnik dotaknil prstov - mat pokrov, ingluhi deli - sijajni. Veliko število funkcionalnih elementov ni preobremenjeno: na desni sta vrata mini-USB in mini-HDMI, gumb za izklop pa se nahaja na desni strani, ki pladenj kartice SD prekriva, ko je naprava vklopljena.
  Sprednji del je izšel precej lepo in elegantno. Izvirni fotoaparat fotoaparata in spremljajoči dizajn objektiva so spoštljivi in ​​ne dajejo nič rutinskega. Spodaj je prikazana mreža zvočnikov in luknja za mikrofon. Na splošno, glede na videz, potem uporabniki v svojih pregledih pustite povsem pozitivne pripombe: lepa, ergonomska in okusna.

  Nadzor

  Funkcionalni nadzor v Akenori 1080X je le štiri. Gumbi se nahajajo pod zaslonom in imajo jasne nasvete za kontekst, zato jih lahko upravljate tudi brez pomoči navodil za uporabo. Med gumbi in zaslonom je LED, ki vam pove, da posnamete sliko (rdečo) ali pomanjkanje slike (zelena). To je pametna odločitev, saj pogled na majhno ikono na zaslonu ni vedno primeren, toda tukaj imamo ločen element. Kar se tiče menijskih vej in vmesnika kot celote, je vse dobro tukaj: intuitivni prehodi, velike črke in brez slumov.

  Video

  13-palčni Matrix Akenori 1080X ima ločljivost 35 milijonov slikovnih pik in zelo dober kot gledanja (130?). Dopolnjujejo ga procesorji serije Ambalell serije A5S in šest razsvetljenih stekel iz Pentaxa, kar pomeni, da ne bo nobenih težav z visoko kakovostnim snemanjem in ne glede na vremenske razmere inčas
  Preskusi na terenu so pokazali, da je kakovost videa na ustrezni višini: številke so pred stroji, ki se mirno berejo na razdalji do 10 metrov in niso bili opaženi nobeni artefakti. Nočno snemanje ni tako optimistično, toda tudi nekatere kritične slabosti, kot so hrup in "zvezde" iz celotnih luči, tudi niso bile opažene. Ena žlica katrana je glede na povratne informacije uporabnika postala ravnovesje beline, kjer je slika nekoliko rumenkasta.

  GPS

  Zemljevidi za posodobitve navigatorja Navteq je eden od nadzorovanih subjektov blagovne znamke Nokia. Seznam vključuje Rusijo, Ukrajino in baltske države. Belorusija je iz neznanega razloga prezrla dejstvo, da se je dobra polovica uporabnikov, ki morajo biti v teh krajih, odzvala daleč ne tolažujoče ocene. V pripomočku ni detektorja, zato se GPS navigator osredotoča na posodabljanje podatkovnih baz, ki prikazujejo sisteme za nadzor hitrosti, ki opozarjajo voznika kamer in radarja. Prav tako lahko nastavite "pishchalk", ki bo pomagal obdržati zahtevano omejitev hitrosti in ne bo kršil DAP.

  FCWS in LDWS

  Prvi sistem (sistemi za opozarjanje pred trkom) opozarja voznika, da je razdalja. To je zelo uporabno v prometnih zastojih in pred semaforji (prehod iz zelene v rumeno). Takoj bo opazen strm padec hitrosti vozila, ki se pomika naprej in zmanjšuje razdaljo, voznik pa bo prejel ustrezen signal.
  Sistem se je pokazal s hitrostjo nad 60 km /h, vendar z manjšim pragom pogosto prihaja do napačnih pozitivnih rezultatov. Torej na tirih in običajnoFunkcija poplave v mestih bo postala nepogrešljiv pomočnik pri preprečevanju prometnih nesreč. Močan dež in močne snežne padavine zmanjšujejo učinkovitost sistema, vendar ne veliko (več lažno pozitivnih rezultatov). Sistem opozarjanja pred zapustitvijo voznega pasu (LDWS) pomaga vozniku pri krmarjenju po označevalnih mestih, kar pomeni, da bo registrator sporočil, da vstopa v vozni pas ali premikanje vozila v sosednji vrstici. Zaspati za volanom in se znajti v kiveti je več kot resnična grožnja za voznika in ta sistem je ravno tako.

  Povzetek

  Akenori 1080X je prenosni celovit varnostni sistem vozil. Kaj načeloma opazimo v tem pregledu. To bo močno poenostavilo življenje voznika in ga preprečilo večino nevarnosti na cesti. Njegova cena, in je približno 7000 rubljev, je odplačalo preveč. V pripomočku ni kritičnih vprašanj, uporabniški pregledi na platformah za trgovanje pa so večinoma pozitivni. V svojem cenovnem segmentu - to je ena izmed najboljših možnosti, zato je napravo mogoče priporočiti vsakomur, ki želi.

  Sorodne publikacije