"Lumiya 640": pregledi, specifikacije, parametri. Pametni telefon Microsoft Lumia 640

Telefoni iz serije "Lumiya 640", pregled enega od teh bo predstavljen v tem članku, predstavljen svetu na razstavi leta 2015. Digitalni indeks 640 je prejel osem naprav v ravnilu. V članku bomo opisali samo enega. Kaj telefoni spadajo v vrsto opisanih "Vetrov-pametnih telefonov"? Obstajajo štiri različne različice pripomočka "Lumiya 640" (funkcije, cena - spodaj v članku) in enaka številka - naprava Lumia 640 XL. Glede na različico lahko pametni telefon podpira eno ali dve SIM kartici, omrežji 3G in LTE. Prvi model osnovnega telefona ima 5-palčni zaslon. XL deluje z indikatorjem 5,7 ?. Med predstavitvijo modelov, ki so vsa nenamerno zastavili vprašanje, zakaj podjetje to počne? Asortiman proizvajalca in tako natrpan s podobnimi različicami z enako ceno oznake, tako da je težko razumeti. Z izdajo osmih podobnih naprav Microsoft izgubi potencialne kupce. Če želite izbrati ustrezen model, morate biti pozorni na tehnične lastnosti in jih podrobno primerjati. Vsi pametni telefoni so na voljo v več barvah. To je rdeča, bela, črna in modra torbica.

Absolutno vsi pametni telefoni, ki so na voljo, delujejo na istem kristalu. Operativni in notranji pomnilnik sta tudi edina - 1 GB oziroma 8 GB. Zasloni se razlikujejo samo po diagonali, tip je enak. Glavne kamere se nekoliko razlikujejo v ločljivosti. Obstajajo različice 8 Mp in 13 Mp. Sprednje matricedobil 5 Mp in 0,9 Mp. Ti modeli, ki se razlikujejo po skupnih dimenzijah, imajo baterijo 3.000 mAh, ostalo pa 2500 mAh. Članek opisuje samo eno različico telefona. To bo šel okoli pametni "Lumiya 640" (pregledi bodo predstavljeni tudi) osnovne različice, ki podpira delo dveh SIM-kartic in omrežij 3G. Njegova povprečna cena: 7000 UAH.

Paket

Na žalost je celoten sklop naprave več kot tipičen. Z razpakiranjem paketa bo potrošnik videl telefon, polnilni kabel in akumulatorsko baterijo. Obstaja tudi garancijska kartica in posebna knjiga - priročnik za uporabnika.

Škatla, v kateri je naprava dostavljena, je več kot tradicionalna. Ima nekaj podrobnosti o telefonu. Če želite, lahko upoštevate informacije o tovarniški nalepki.

Specifikacije

Telefon "Lumiya 640" deluje na operacijskem sistemu - "Windows Background" različica 8.1. Procesor deluje s 4 jedri, od katerih ima vsaka frekvenca 1,2 GHz. RAM je 1 GB, vgrajeno - 8 GB. Možno je uporabiti zunanji pomnilnik največ 128 GB. Ločljivost zaslona je 1280 x 720 slikovnih pik. Uporablja se matrika IPS. Zaslon na "Lumiya 640" je nastavljen na 5-palčni. Baterija ima kapaciteto 2500 mAh. V stanju pripravljenosti lahko naprava deluje 36 dni in ne več. Pri aktivnih pogovorih in uporabi omrežja 3G - 17 ur, če boste pogosto poslušali glasbo, bo pametni telefon polnil po 86 urah, naprava bo trajala do 10 ur pri delu z brezžičnimi omrežji.Ko gledate video, morate biti pripravljeni na polnjenje telefona po 8 urah, glavna kamera pa ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik, spredaj - nekoliko manj kot 1 MP. Uporabljene "mikro" sim kartice. Skupna teža pametnega telefona - 145 str.

Pozicioniranje naprave

V izboru proizvajalca za izdajo opisane naprave in linije kot celote ni bilo 5-palčne naprave, ki bi lahko tekmovala s telefoni na Androidu. Pred tem je bil izdan pripomoček z manj kakovostno matrico, vendar je imel agresivno pozicioniranje v cenovnih značilnostih, tako da je ta model postal mnogo bolj značilen med svojimi sorodniki. Na tem telefonu je bil poudarek na izdelavi naprave "Microsoft Lumiya 640".

Proizvajalec se je trudil vzdržati potrebno cenovno kategorijo in ni presegel dovoljene meje, prav tako pa je ustvaril pripomoček z zelo dobrim zaslonom. Cilj je bil uspešno zaključen. Kot rezultat, telefon je postal eden najboljših in cenovno dostopnih v svojem segmentu. Ne samo, da jo ta dejavnik med drugim dodeljuje. Značilnosti na najvišji ravni, še posebej, če govorimo o zaslonu. Žal pa tudi z zmogljivim polnjenjem telefon še vedno ni zelo priljubljen. Vsi potrošniki opozarjajo na njegov zanimiv izgled, dobre lastnosti, vendar kupujejo enote. To je posledica prisotnosti lupine "Ozadje Windows". Dejstvo je, da je ta operacijski sistem manjšina iger, programske opreme. Ta seznam negativnih strani se lahko nadaljuje še dolgo. Pogosto je ta operacijski sistem kupljen odproračun naprave, ki jih ni mogoče reči o opisani pripomoček - "Lumiya 640". Mnenja o njem so večinoma sporna, vendar pozitivna vse prevladujejo.
Naprava bo koristna in zanimiva za tiste ljudi, ki ne nameravajo namestiti veliko aplikacij na njej, ne želi porabiti preveč denarja in malo pozornosti posvetiti fotoaparatu.

Videz in ergonomija

Za telefon je značilen preprost videz, ki ima značilnosti proizvajalca. Barvne plošče vam omogočajo, da napravo naredite manj resno. Takoj jasno, da podjetje in razvijalci raje zabavo in svetle barve. Za tiste potrošnike, ki iščejo resnejše različice, obstajajo črno-beli pripomočki. Takoj, na prvi pogled, telefon "Lumiya 640" ustvarja najbolj prijeten vtis. Mnenja na pametnem telefonu to potrdijo s 100%. Vendar pa pri delu z njim obstaja nekaj žalostnih trenutkov. Poglejmo pomanjkljivosti pri oblikovanju in montaži. Glavna pomanjkljivost je slaba in spolzka plastika. Večina telefonov, ki so na voljo na trgu, so v proračunski cenovni kategoriji in so nato opremljeni z bolj kakovostnim materialom. Zaradi dejstva, da so hrbtna stran in strani lakirane, je naprava, kot pravijo v pregledih, dobesedno milo. Ni zaželeno izvajati nobenih dejanj z eno roko. Po eni strani lahko razumete, zakaj so se oblikovalci odločili narediti točno to, toda zakaj so inženirji izvedli želeno življenje - ni znano. Veliko drugih Microsoftovih telefonov uporablja bolj kakovostno plastiko, ki je nekoliko podobna gumi. Kupite pokrov za"Lumiya 640" je najboljša ideja, saj bo zlahka zbrala prstne odtise in praske. Zaradi velikih dimenzij je treba napravo trdno držati v rokah. Na splošno je pametni telefon dober, saj so stranski obrazi podpora. Pri interakciji s telefonom so lastniki opazili - gumb za vklop je pod palcem. Majhna teža omogoča, da se roke ne utrudijo. Mnogi potrošniki dajejo pripombe, ki so težke, vendar je načeloma mogoče upravljati z eno roko. Biti morate previdni in pozorni. Problem spet ni v velikem zaslonu, ampak v spolzkem materialu. Telefon je enostavno vstavljen v žep. Zbiranje zahtevkov za kakovost ni. Plastika s strani se zdi draga, ne škripi. Plošče se ne upogibajo. Lufthans in tuji zvoki so odsotni. Poglejmo še en minus videza in same zasnove telefona "Lumiya 640". Povratne informacije potrošnikov jasno kažejo, da ima govornik zelo veliko vrzel. Dobi veliko prahu in umazanije. Če ne boste pozorni na to temo, bo govornik postal nedelujoč. Enak problem je z luknjo za mikrofon.

Zaslon

Pametni telefon "Lumiya 640 Dual Seim" je prejel 5-palčni zaslon. Slika je jasna, kontrast, pixelation ne pride. Senzor lahko včasih deluje z zrušitvami. To se zgodi, ko kapacitivni senzor zazna več kot 4 signale naenkrat. Za zaščito zaslona pred poškodbami lahko kupite kovček za "Lumiya 640". Prav tako je proizvajalec prvotno namestil posebno steklo. Potrošniki opazijo, da so predmeti prikazanipraktično ne trojno, zato obstaja možnost, da govorimo o pomanjkanju zraka med matrico in samim steklom. Zaradi tehnologije, ki se uporablja za ustvarjanje zaslona, ​​bo treba, če je poškodovan ali kako drugače, plačati dostojno količino, saj se zaslon popolnoma spremeni. Zunanji del je prekrit s posebnim zadrgo, zato se prstni odtisi in drugi neprijetni trenutki ne trudijo.

Predvajanje

Telefon Lumiya 640 Dual SIM ima dva zvočnika, en mikrofon. Na vrhu naprave je luknja, ki je odgovorna za predvajanje katere koli pesmi. Ta zvočnik je glasen in ima dobro kakovost. To je verjetno posledica dejstva, da se uporablja za klice. Glavni zvočnik (ki se nahaja spodaj) je prav tako glasen, vendar slabe kakovosti. Če dosežete maksimalno raven igre, lahko opazite veliko hripanje. Odprtina glavnega zvočnika je majhna, zato jo je mogoče preprosto utopiti s prstom ali katerimkoli drugim predmetom. V skladu s tem je volumen ostro in praktično popolnoma minimalen, toda vibracije delujejo.

Kamera

Telefon "Lumiya 640", ki ima pozitivne povratne informacije, je prejel 8 MP glavne kamere in 0,9 MP spredaj. Meni ima samodejno ostrenje, ki omogoča hitrejše in lažje fotografiranje. Možno je snemanje videa. Največja ločljivost je 1080 g. Bliskavica je LED-vrste, zato mora biti dovolj za snemanje v slabih svetlobnih pogojih. Malo verjetno je, da bo telefon za telefon "Lumiya 640" primeren za snemanje. Prednja kamera je slabe kakovosti in nima samodejnega ostrenja. Posnamete lahko videoposnetekvendar je njegova najvišja kakovost - 720 str Telefon ni prejel posebnega ključa, ki bi omogočal hiter dostop do fotoaparata.

Akumulatorska baterija

Baterija je bila podrobno opisana zgoraj. Dovolj je ponoviti, da ima zmogljivost 2500 čarovnikov. Z njim je osnovna različica "Lumiya 640". Recenzije jasno, da je največja življenjska doba telefona v povprečnem načinu uporabe - tri do štiri dni. Če aktivno uporabljate napravo, ne bo trajala cel dan. Treba je opozoriti, da je taka baterija v cenovnem razredu te vrste nepričakovana možnost, zato je baterija precej pozitivna stran od negativne.

Programska oprema

Telefon "Microsoft Lumiya 640" deluje na "ozadju Windows", kar je bilo že omenjeno v članku zgoraj. Če želite, lahko postavite bližnjice na namizje. Operacijski sistem je popolnoma nadgrajen. Deluje hitro in čim bolj jasno. Prilagajanje "Lumiya 640" se izvaja precej enostavno, saj je bila delitev na posebne predmete. Ta odtenek je prijeten. V skladu s standardom "Zemljevidi" so nameščeni različni programi za valute, vreme in podobno.

Komunikacije

Naprava deluje tako z omrežji nove generacije kot s starejšimi. Radijski modul je nameščen, zato, ko oseba govori z eno od sedmih kartic, je druga izključena. Na žalost se lahko 3G uporablja samo na eni sami številki, ki je izbrana kot standardna. Druga kartica SIM v tem primeru podpira delovanje z 2G.

Performance

Telefon "Lumiya 640", pregledan v članku, deluje dobro inbrez trka. Od skupnega notranjega pomnilnika, ki je na voljo uporabniku, je za osebno uporabo na voljo le približno 5 GB, saj so drugi zasedeni z operacijskim sistemom. Procesor omogoča stabilno delovanje naprave. Odlično deluje z baterijo in zaslonom. Hitrost je tudi visoka. Sprva je telefon želel predstavljati proračunsko kategorijo, vendar so v primerjavi z vsemi prednostmi in slabostmi namestili napihnjeno ceno.

Utrinki

Če povzamemo članek o "Lumiya 640", značilnosti, katerih cena je opisana zgoraj, je treba povedati, da je naprava vredna svojega denarja. Čeprav je uporabljen samo en mikrofon, sogovornik zelo dobro sliši lastnika. Žal je živahnost slaba in ne-glas, zato ljudje v večini primerov preidejo. Na trgu pripomočkov je enostavno najti podobne naprave, ki jih telefon morda bolje opisuje. Vendar pa je to tudi povpraševanje in ne bi smelo mimo njega.

Sorodne publikacije