Powerbank, prenosni polnilnik: opis, specifikacije, navodila

Ker se produktivnost mobilnih naprav poveča, se povečajo tudi zahteve njihovih elementov za oskrbo z energijo. Standardna baterija za telefon ali pametni telefon lahko podpira zmogljivost pripomočka 2-3 dni v pogojih visoke obremenitve. Očitno je, da to ne bo zadostovalo, če se načrtuje tedensko potovanje v naravo ali potovanje, ki morda nima možnosti za polnjenje. V takih primerih obstajajo posebne naprave, imenovane powerbank - prenosni polnilnik, ki ima veliko zmogljivost za napajanje istih pametnih telefonov, tablic, kamer itd.


Kaj je powerbank?

Tovrstne naprave so zunaj podobne istim cevkam mobilnih telefonov. Standardni faktor oblike je majhen valj ali pravokotnik, v katerega je postavljen obdelovanec. Kot lupina se uporablja plastika ali kovina. Druga različica trim primeru povečuje moč, in prvi - olajša oblikovanje powerbank. Prenosni polnilnik tega tipa je samo navzven drugačen od običajnega mobilnega akumulatorja, vendar je izdelan po enakih načelih. Praviloma je polnilo element Li-ion, se razlikuje po velikosti in precej visoki zmogljivosti. Obstajajo različne različice takih pogonov. Standard velja za zmogljivost, ki vam omogoča, da doma v USB-vmesniku tablet in pametnih telefonov polnite. Obstajajo pa tudi posebne spremembe, ki jih je mogoče pripisati modelu D-Lex Powerbank -Prenosni startni polnilnik, zasnovan za uporabo v avtomobilu. Ta pogon napaja 12 V vtičnica in omogoča polnjenje mobilnih pripomočkov z dvema USB izhodoma. Ta model odlikuje tudi prisotnost svetilke in udarne plastike v ohišju. Če govorite o funkcionalnosti, lahko s pomočjo D-Lexa voznik pripravi in ​​zažene motor.


Glavne značilnosti

Pri izbiri pogonov za shranjevanje je treba upoštevati dva indikatorja delovanja - neposredno kapacitivni in polnilni tok. Za začetek upoštevajte zmogljivost, ki v povprečju znaša od 10.000 do 20.000 tisoč evrov. Na primer, eden najboljših predstavnikov segmenta, Xiaomi Power Bank modifikacijska naprava Mi, zagotavlja uporabniku 16.000 čarovnikov. Ampak tukaj je treba upoštevati, da dodeljevanje kapacitivne zmogljivosti na količino ciljne baterije ne daje ideje o polnih ciklih polnjenja baterije. Da bi razumeli dejansko zmožnost servisiranja mobilne naprave, je treba zmanjšati približno 30-40% od prejete zmogljivosti. Kar zadeva trenutno jakost, je v povprečju 05-3 A. Nižja raven je optimalno primerna za skromne potrošnike v obliki nizkoenergijskih telefonov, pametnih telefonov in svetilk. Za tableto ali produktivno kamero morda potrebujete 3 A. Priporočljivo je, da se osredotočite na priporočila proizvajalca naprave in za to vrednost izberite powerbank. Prenosni polnilnik z neprimerno močjo lahko izpolni tudi svojo nalogo, vendar bo energetska učinkovitost tega procesaspuščen

Modeli od Xiaomi

Ta proizvajalec je vodilni v segmentu, uspešno tekmuje z velikani trga v obliki Apple in Samsung. Čeprav nič bistveno nove kitajske razvijalci ne ponujajo, sprostitev popolnoma tradicionalne in že standardizirane rešitve. Najpreprostejši izdelek Xiaomi iz te družine je sprememba 5000 mAh. Ta pogon ima skromne dimenzije 125x59x1 cm in majhno težo 156 gr. To pomeni, da je naprava manjša od mnogih sodobnih pametnih telefonov. Še bolj pomembno je, da ima 5000 Mia Xiaomi Power Bank napajalne enote s sodobno zaščito pred padci napetosti. Interakcijo uporabnika z napravo omogoča LED indikator nivoja napolnjenosti. Če govorimo o pomanjkljivostih, se lahko varno sklicujete samo na eno samo USB vmesnik.

Modeli serije GP Powerbank

Precej nenavaden ravnilo, predstavniki katerega ni mogoče imenovati high-end naprave powerbank. Modeli GP so hitrejši v vmesni niši med napravami za shranjevanje in polnilci. Takšne naprave so namenjene polnjenju baterij in nekaterih različic baterij ločeno od telefona. V tem primeru mora biti GP Powerbank v postopku vzdrževanja priključena na 220 vtičnico. Bistvena razlika od polnih pogonov je v tem, da ne obstaja možnost avtonomnega polnjenja z USB. Vendar se uporabljajo tudi take naprave. Modifikacija GP PB420 omogoča hkratno polnjenje 4 nikelj-kovinskih hidridnih baterij AA in AAA.

Model s solarnimi paneliSolar PowerBank

Zamisel o povezovanju solarnih generatorjev z mobilnimi potrošniki že dolgo obvladujejo največja podjetja, toda na poti vsakega koncepta v eni ali drugi obliki vedno obstajajo dejavniki, ki preprečujejo začetek množične proizvodnje. Kljub temu pa se je Solar Power Solar Powered v tej smeri močno izboljšal in uporabnikom ponudil nov pristop k oskrbi z električno energijo.
To je zunanji akumulator, ki ne potrebuje vtičnice za 220 voltov.Zmogljivost naprave za 20.000 mags je napolnjena s sončno energijo, zaradi česar je naprava praktično prosto za vzdrževanje. Vendar pa obstajajo slabosti v takšnih modelih powerbank. Prenosni polnilnik se lahko napolni z energijo le ob lepem vremenu in poleti. V drugih primerih se bomo morali obrniti na standardni sistem za polnjenje zmogljivosti iz vtičnice.

Navodila za uporabo

Če želite začeti uporabljati pogon, morate napravo povezati z vmesnikom USB. Proces polnjenja energije se bo samodejno zagnal. Indikator na zaslonu pogona vam bo povedal, kakšno je trenutno stanje baterije. Spet ne pozabite, da v tem primeru vtičnica za ta postopek ni potrebna, saj je powerbank prenosni polnilnik. Kako polniti več baterij z različno močjo? Običajno modeli, ki zagotavljajo več izhodov USB, zagotavljajo različni močnostni tok za vsako zanko. Tipičen primer trikanalne naprave je konfiguracija z vrati 1 2 in 23 A.

Zaključek

Kljub očitnim koristim prenosnih pogonov tega tipa, uporaba kot univerzalni pomočniki ni vedno primerna. Konec koncev, to pomeni, da bo skupaj z istim pametnim telefonom moral nositi in pomožno enoto za polnjenje. Še posebej v zvezi s tem je nepraktičen powerbank s sončno baterijo, ki je zahvaljujoč ploščam kopičenja ni dovolj velika, in zahteva tudi iskanje ulice. Ampak še vedno obstajajo primeri, ko brez dodatnega in neodvisnega vira energije ne more storiti. To niso lahko samo dolga potovanja ali mestni izleti, temveč tudi prekomerna obremenitev pametnega telefona v delovnih dneh, ko se polnjenje konča v nekaj urah.

Sorodne publikacije