"Nokia Lumia 920": funkcija, fotografije in pregledi

Danes so mnogi začeli pozabljati na pametne telefone WIndows, ki so jih skupaj razvili dve velikani: Nokia in Microsoft. Telefoni niso našli veliko priljubljenosti, niso osvojili ljubezni javnosti, vendar o njihovi kakovosti ne pove ničesar. Verodostojni in izvirni pametni telefoni "Lumiya" zagotovo zaslužijo vašo pozornost in morda bo eden od njih vaš naslednji telefon. V tem pregledu bomo govorili o eni najpomembnejših vodilnih naprav, ki delujejo v operacijskem sistemu Windows Mobile: Nokia Lumiya 920. V nadaljevanju so predstavljene značilnosti pripomočkov, opis glavnih tehničnih vidikov, pregledi uporabnikov.

Uvod

Kljub dejstvu, da je Windows Phone 8 moralno zastarela platforma, med pripomočki, ki delujejo na njeni bazi, so še danes smaragdi vredni pozornosti. Ena od teh naprav je »Nokia Lumia 920«, katere tehnične značilnosti so še vedno upoštevane. Ta model je vodilni v seriji, ki vključuje vse najboljše, kar je Nokia dosegla v obdobju dela v tandemu Microsofta. Za razliko od drugih modelov, model 920 praktično nima kompromisnih rešitev, vsak element naprave je najboljša stvar, ki je obstajala v času izdaje pametnega telefona. Hkrati pa telefon stane včasih cenejši od njegovih glavnih tekmecev, kar je ugodno dodeljeno glede na njihovo ozadje. V suhem ravnotežju, popoln pripomoček, ki temelji na Windows Phone 8 je v nastajanju, ki je pametni telefon Nokia Lumia 920. Značilnosti, ocene, pregledi strokovnjakov -vse, kot je prerokovalo, da je telefon naslov najboljšega.

Paket

 • Pametni telefon.
 • Akumulatorska baterija (nepopravljiva, 2000 milioamurnih ur).
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • Formatni kabel MicroUSB za polnjenje iz računalnika in sinhronizacijo podatkov.
 • Enostavna stereo slušalka - Nokia WH-108 je zasnovana tako, da upošteva barvne rešitve, ki se uporabljajo v pametnem telefonu.
 • "Ključ" (sponka) za odstranitev kartice SIM.
 • Oblika in materiali ohišja

  Mere: 130 x 71 mm za 11 mm. Teža: 185 gramov. 920. model je postal klasični "sendvič ohišje". Glavni del ohišja (vsebuje skoraj vse podrobnosti) je svetel plastični blok. Nad plastično škatlo je steklena ploščad z zaslonom. Pametni telefon uporablja precej toga in visoko kakovostnega polikarbonata. Obstaja več svetlih barvnih shem: rumena, siva, bela, črna, rdeča. Del cvetja - mat, drugi del - sijajni (prvi je veliko bolj praktičen, saj je težje opaziti majhno škodo). Telo izgleda zanimivo in elegantno, vendar tako bizarna oblika slabo vpliva na težo in splošne dimenzije. Vendar pa uporabniki Nokia vedo, da so njihovi pripomočki najtežji v kategoriji.

  Stanovanja, kontrole

  Tukaj, brez velikih sprememb, vse v stilu najnovejših Nokia. Ne prekrivajte ohišja, odstranite pokrova in zamenjajte baterijo, da ne bo delovala. Večina sprednje plošče je prikazan spodajstandard za navigacijske gumbe za Windows Phone: gumb "Nazaj" za vrnitev na prejšnji zaslon; Gumb Win (domov) vrne začetni zaslon in gumb za iskanje. Zadnja plošča se nahaja na fotoaparatu in glavnem zvočniku. V zgornjem delu ohišja je standardna 35-mm vtičnica za slušalke in mikrofon. Na dnu je priključek MicroUSB za polnjenje in sinhronizacijo podatkov. Leva obroba je skoraj prazna in ne šteje priključka pod kartico SIM (odpre se s posebno zaponko). Na desni meji je standard za krmilne tipke "Lumiya": gugalnica za nadzor glasnosti, kamera za zaklepanje zaklopa.

  Prikaz

  Ena glavnih opomb v smeri Windows Phone pred osmo ponovitvijo je bila pomanjkanje podpore za HD-resolucije. Slika je vedno izgledala slabo, enostavno je bilo opaziti, da posamezne piksle stojijo, celotna zrnata slika pa je poškodovala pametni telefon. Novi operacijski sistem je ustvaril novo generacijo naprav. Naprave s prikazom HD. Nokia Lumia 920 je opremljena z 45-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1280 x 720 pik (vrednost PPI 332 dpi). Dejstvo je, lastniki pripomočkov - eden najboljših zaslonov v zgodovini pametnih telefonov. Obstaja več prednosti, ki poudarjajo 920. zaslon pred konkurenti. Na primer, elegantna matrika IPS z bogatim, realističnim prenosom barv in pomanjkanjem AMOLED napak v pikselaciji. Prisotnost sloja polarizacije firmware-a ClearBlack, zaradi katerega črna barva na pametnem telefonu resnično izgledakot črna, brez odvečnih plimov in sivkosti. Ta tehnologija vam omogoča tudi preprosto uporabo pametnega telefona na neposredni sončni svetlobi. Poleg tega je v tem modelu posebej uporabljena tehnologija Pure Motion, ki domnevno potrebuje odpravo »zamegljenosti« pri pomikanju po spletnih straneh in seznamih. No, češnja na torti je ultra-senzualni prikaz, ki lahko prepozna tiste raznolike fizične predmete, vključno s pisalom in dolgimi nohti (kar bo zagotovo všeč dekletom). Dobro delajo v rokavicah na mrazu.

  Procesor

  Pri napravah, kot je Nokia Lumiya 920, se tehnične lastnosti produktivnega dela umaknejo, saj pogosto niso pomembne. Zaradi skrbnega dela Microsoftovih programerjev Windows Mobile odlično deluje na kateri koli strojni opremi. Model 920 deluje na podlagi čipov Qualcomm-Snapdragon četrte generacije. Časovni načrt ustreza Adreno 225. Pri razvoju čipov je bil uporabljen 28-nanometrski tehnološki proces, ki je naredil čip bolj energetsko intenziven, ekonomičen in hkrati hiter. Procesor omogoča zagon kompleksnih aplikacij na pametnem telefonu in topo video iger z veliko 3D grafiko. Obravnavane in popolne pisarniške aplikacije, kot je množičen urejevalnik besedila Microsoft Word ali druga komponenta, kot je Excel, ki zahteva velike zmogljivosti za velike preglednice. Pri testiranju vseh izdanih ob uvajanju iger pametnih telefonov je pripomoček izdal največje število sličic na sekundo in obdelano pod matrico vseh tekmovalcev iz kampa.Android

  Spomin

  Ena od glavnih prednosti 920 modela nad mlajšimi brati je razpoložljivost gigabajtov RAM-a (512 megabajtov v glavnem nizu naprav). Zakaj je tako velika prednost? Primer je omejen s trgovino aplikacij Windows Phone Store. Mnogi kompleksni programi in video igre zahtevajo vsaj en gigabajt OPERATING pomnilnika na napravi, sicer bodo ti programi nedostopni (uporabnik jih ne bo videl niti v trgovini). En velik gigabajt je tudi dovolj za polnopravno večopravilnost, aplikacije se hranijo dlje časa v pomnilniku, zavihki v brskalniku se znova zaženejo manj, kar prav tako prihrani polnjenje naprave.
  Odlična zmogljivost velja tudi za glavni pomnilnik, prostornina ROM-a v napravi je dosegla 32 gigabajtov, kar je v primeru naprave Windows Phone več kot dovolj (tudi z zalogo). Ne le zadovoljen z dejstvom, da je ta obseg mogoče povečati s pomnilniškimi karticami (ni priključka za matrike formata microSD, zato bodo za shranjevanje fotografij in dokumentov morali poudariti "oblak").

  Avtonomija

  Kot je navedeno zgoraj, naprava nima snemljivega akumulatorja v trajanju 2000 milioampov. Življenjska doba ene baterije je verjetno eden najpomembnejših kazalnikov v vsakem sodobnem prenosnem pripomočku. Mimogrede, drugi modeli iz serije, na primer 720, so pokazali odlične rezultate avtonomije. Na žalost, zaradi hujšega polnjenja in HD-zaslona, ​​to ne velja za telefon Nokia Lumia 920. Značilnost baterije je proizvajalecobljublja več obdobja dejavnosti, dejansko je ta številka veliko nižja. V povprečju pametni telefon lahko živi malo več kot 7 ur, kar na splošno ni slabo, povprečni rezultat v bolnišnici. S povečano aktivnostjo, težavami pri povezovanju z mobilnim omrežjem in delom navigacijskih storitev se čas dela močno zmanjša.

  Fotoaparat

  Tukaj je tisto, kar ste res uživali v Nokia-jevih vodilnih napravah in zakaj je bila zgrajena celotna PR kampanja Lumiya, to je kamera. Nobena izjema ni naredila tudi vodilna "Nokia Lumia 920". Funkcije kamere so impresivne. Objektiv je zagotovo najboljši v svojem segmentu. Kamera uporablja tehnologijo PureView, ki je debitirala v pametni Nokia 808. Toda, kot se pogosto zgodi, za tehnologijo ostaja le znamka, sama tehnologija pa je ne uporablja. V modelu 808 je bil uporabljen fotomodul z 41 milijoni slikovnih pik, ki je omogočal združevanje informacij iz več slikovnih pik. Z modulom 920-milijona slikovnih pik je to nemogoče, zato je PureView le niz sodobnih tehnologij in funkcij fotoaparata, ki jih lahko najdete tudi v drugih pripomočkih. Poleg ločljivosti z ločljivostjo 87 milijonov slikovnih pik se telefon ponaša z moderno optiko Carl Zeiss, senzorjem BSI in visoko stopnjo utripajoče svetlobe f2 /0 optične stabilizacije (prvi pametni telefon s to tehnologijo). Kot je za slednje, je zaradi tega, da je pametni telefon izkazalo tako ohlapno in težko. Telo ima optični stabilizacijski modul, ki sili lečo, da se premika po dveh oseh, da kompenzira kakršno koli premikanje s strani strele. Vključeni so tudi močniprogramskih izdelkov, ki vam omogočajo spreminjanje fotografij, obdelavo in skupno rabo v družabnih omrežjih. Te funkcije fotoaparata so postale ključnega pomena za telefon Nokia Lumia 920.

  Značilnosti operacijskega sistema

  Celotna linija "Lumiya" v letu 2012 deluje na podlagi istega operacijskega sistema. Programer Nokia Lumiya 920 nima prednosti v primerjavi z mladimi modeli. Vendar pa obstaja veliko prednosti pred razvpitimi Android in drugimi pametnimi telefoni, ki delajo z Windows. Prvič, soočamo se z istim Windows Phone 8. Preprost in enostaven sistem z odlično izvedbo vmesnika in visoko kakovostno optimizacijo. Ni problemov s produktivnostjo pametnih telefonov pod nadzorom mobilnih operacijskih sistemov Windows ni opaziti. Poleg klasičnega "ploščanega" vmesnika bo uporabnik našel vrsto programov, ki jih je razvila Nokia. Eden od teh je postal predvajalnik glasbe - Nokia Music, ki vam omogoča, da poslušate brezplačne priljubljene sezname predvajanj, ki jih ustvarijo kuratorji storitve. Prav tako ne morete prezreti navigacijskih storitev Nokia Here. Zadnje je všeč uporabnikom CIS, saj je to najbolj natančna in priročna navigacijska storitev za naše regije (seveda med prostimi). Od funkcij vdelane programske opreme lahko poudarite tesno integracijo z operacijskim sistemom Windows. To je z Windows, in ne z gnusno Zune. Zdaj lahko video in glasbo prenesete v telefon v poljubni obliki, sistem pa bo prevzel konverzijo. Priročno.

  Mnenja

  Mnenja uporabnikov o 920. modelu se razlikujejo. Nekateri na prvi pogled so se zaljubili v novo platformo in jo videli v njejprihodnosti, medtem ko drugi niso dobili potrebnih aplikacij, pljunil in pozabil Windows Phone kot grozno sanje. Tisti, ki so pozitivno naravnani na platformo, cenijo možnost prenosa multimedije, ne da bi se morali zateči k dodatnim orodjem, kot je bilo zahtevano prej. Za številne uporabnike Nokia Tukaj je nabor kartic Nokia® z brezplačno glasovno navigacijo (mnogi so napravo kupili samo zaradi njih). Kot je za telefon sam, občinstvo cenijo zanimive oblikovalske odločitve, visoko kakovost montažo in svetlo oblikovanje. Prav tako ni bilo nikogar, ki je bil nezadovoljan s strojno platformo, absolutna večina je cenila značilnosti naprave, ki se uporablja v napravi «Nokia Lumiya 920». Negativne povratne informacije so v glavnem vplivale na težo in dimenzije naprave ter na pomanjkanje potrebne programske opreme. Telefon se je kljub temu izkazal za težkega, čeprav je njegova velikost komajda boljša od konkurence. "Lumiya" 920 bo zlahka izvlekel žep in ustvaril neugodje. Obstajajo tudi težave s trgovino z aplikacijami, ali pa samo eno - aplikacije, žal, ne. V mobilnem urejevalniku Windows preprosto ni mogoče najti sodobne igre ali pridobivanja priljubljenosti.

  Namesto sklenitve

  je Microsoftova platforma povečala čas, ko je bilo za izdelavo posnetka potrebno vzpostaviti razvojna orodja, ki so bila opravljena, sistem pa je zdaj na voljo vsem in nižjim od glavnih konkurentov (razen pomanjkanja programske opreme). Toda otroci "Nokia" na vse možne načine poskušajo dokazati, da ima ta poskus pravico do življenja, da se bo vse izkazalo, in tisti, kiverjeli v njihov skupni izdelek, naredili pravo izbiro. Hkrati, kot monopolist na tem področju, "Nokia" v resnici ustvarja najboljše v svoji napravi, ki samo ni enaka. Navdih za nakup in vrednost novosti, je precej sprejemljivo, če upoštevate navedene v telefonu "Nokia Lumiya 920" značilnosti.

  Sorodne publikacije