Kako najti svoj računalnik v sistemu Windows 10: Nasveti za uporabnike

Uporabniki, ki so navajeni delati s starejšimi operacijskimi sistemi (kot je Windows 7), vedo, da ima namizje ikono Moj računalnik (ali samo »Računalnik« novejše različice operacijskega sistema). Toda z operacijskim sistemom Windows 10 se pogosto zgodi, da te ikone preprosto ni. V tem članku si bomo ogledali, kako jo lahko popravite in vrnete bližnjico po meri.

Najlažja pot

Če želite izvedeti, kje najti Moj računalnik v sistemu Windows 10, morate z desno miškino tipko klikniti miško kjerkoli na namizju. Videli boste običajni meni in pojdite na razdelek »Prilagajanje«. V tem meniju izberite »Teme«. Po tem bo mogoče izbrati vrstico »Lastnosti ikone namizja« - potrebujemo jo.


Odpre se okno, v katerem bodo zgornje oznake, ki jih lahko namestite na namizje v sistemu Windows, vključno z računalnikom, prikazane zgoraj. Označite polja za vse bližnjice, ki jih želite videti na zaslonu. Po tem se prepričajte, da so spremembe shranjene, nato kliknite »Uporabi« in nato V redu. Pripravljen Lahko zvijete vsa okna in se prepričate, da se je pojavila zahtevana ikona, tako da lahko preprosto pridete do razdelka "Moj računalnik".

Uporaba teka "Run"

Drug način za iskanje My Computer v Windows 10 je uporaba funkcije Run. Za vstop v to okno potrebujete tipkovnicohkrati pritisnite obe tipki: tipko Win (ponavadi logotip Windows) in črko R. V spodnjem levem kotu boste videli ustrezno vrstico "Zaženi", v katero lahko vnesete poljuben ukaz. Vstavite podatke, prikazane na spodnjem posnetku zaslona.
S tipko OK potrdite izvršitev ukaza. Ko to naredite, se bo okno odprlo natanko tako kot v prejšnjem odstavku. Nato je postopek podoben: izberite potrebne elemente, vključno z "Moj računalnik", in potrdite dejanja.


Obnavljanje ikon prek registra

Ta metoda je nekoliko bolj zapletena, vendar je to znanje zelo koristno. Vrniti se morate v vrstico "Run" in v njej vstaviti regedit. Spadali boste v urejevalnik registra. Na levi strani je seznam imenikov, ki jih morate pregledati v naslednjem zaporedju: najprej pritisnite HKEY_CURRENT_USER, nato Software, nato Microsoft in nato naslednji seznam: Windows CurrentVersion - Explorer in na koncu Advanced. Na seznamu na desni najdemo parameter HideIcons in ga dvokliknemo. On bo moral nastaviti vrednost, ki je enaka nič. Po tem morate računalnik znova zagnati. Takoj, ko je vklopljen, boste na glavnem zaslonu našli sistemske ikone.
Če želite vrniti vse, kar je bilo, pojdite na register na enak način in vnesite enoto namesto ničle. Torej, s tem preprostim vodnikom, boste vedeli, kako najti My Computer v Windows 10 in dal bližnjico na namizje za pozneje.uporabo

Sorodne publikacije