Programi za trdi disk 7

Trdi disk, namenjen shranjevanju osnovnih sistemskih in uporabniških informacij, ni zaščiten pred pojavom napak na programski in fizični ravni. V skladu s tem je mogoče programe za obdelavo trdega diska razdeliti glede na njihov namen. Naslednji članek bo obravnaval nekatere priljubljene in učinkovite pripomočke, ki vam omogočajo, da obnovite trde diske tudi v posebej kritičnih situacijah.

Kaj je problem?

Na koncu se težave s trdimi diski zmanjšajo na izgubo podatkov, shranjenih na njih. Obstaja več vrst napak. Najprej je vredno upoštevati napake programske opreme, katere programe za obdelavo trdega diska je mogoče odpraviti preprosto in hitro. Drugič, upoštevati je treba možnost poškodovanja površine trdega diska ali celo samo fizično obrabo medija. Kot pri vsakem drugem "železu" imajo trdi diski svojo lastno življenjsko dobo.

Odvisno od temeljnega vzroka, ni uspelo in uporabite pripomočke za upravljanje trdega diska. Program v ruski ali angleški različici, odvisno od izbranega tipa, lahko popolnoma popolnoma razlikuje operacije s trdim diskom. Zato morate najprej opredeliti naravo napake in šele nato se odločite za uporabo enega ali drugega orodja.

Programi za obdelavo trdega diska

Za začetek, na podlagi temeljnega vzroka težav s trdim diskom, poglejmo, kaj smoponuja sodoben računalniški trg. Med celotno programsko opremo je treba posebej označiti naslednje pakete in aplikacije:
 • Viktoria;
 • Regenerator HDD;
 • R. Saver;
 • Acronisovi izdelki in podobne aplikacije.
 • Obnovite trdi disk ali informacije: kakšna je razlika?

  Najprej se spomnite ameriških militantov, v katerih so uslužbenci FBI vdrli v hakerske apartmaje, odstranili zažgane trde diske in obnovili (delno ali v celoti) tam shranjene informacije. To je film! Pravzaprav tega ne more storiti skoraj noben sektor trdega diska, vključno z najsodobnejšimi orodji.

  Dejstvo je, da se fizična škoda nekako odraža v organizaciji datotečnega sistema, pri čemer je ureditev možna le z oblikovanjem, kar pomeni domnevno uničenje podatkov. Da, informacije so uničene, vendar le s preimenovanjem in prikrivanjem objektov na tak način, da jih operacijski sistem ni videl (na primer, dodeli na začetku imena datoteke ali mape simbol "$").
  Programi za obdelavo trdega diska preprosto uporabljajo iskanje takšnih preimenovanih objektov v smislu obnovitve informacij. Vendar vsi ne upravičujejo svojega namena. Dovolj je, da se spomnimo koristnosti Recuve. Zdi se, da je najpreprostejši in najbolj priljubljen. Pravzaprav ničesar ne more povrniti. Če rezultate iskanja v njej primerjate z najdbo aplikacije R. Saver, lahko takoj opazite, da je večina datotek Recuva označenih z rdečo barvo, kio nezmožnosti izterjave. Toda R. Saver nadaljuje takšne datoteke brez težav, vključno s prepoznavanjem velikega števila izmenljivih medijev. Za SD-kartice ta applet postane skoraj edina rešitev za obnovitev informacij.
  Toda, ko je trdi disk, grobo rečeno, "zaspal", kar pomeni, da je prišlo do rušenja, ni programa za zdravljenje trdih sektorjev trdega diska, ki ne bo pomagalo. Delno izterjavo informacij, morda, in lahko, ampak govoriti o popolno obnovitev trdega diska, žal, ne more. Vendar pa lahko v primeru sesutja uporabite tudi vgrajene pripomočke operacijskega sistema Windows, ki so zaželeni za uporabo v zgodnji fazi.

  Program obdelave trdega diska. Windows 7: Sistemska orodja

  Preden dostopite do pripomočkov tretjih oseb, uporabite orodje za samopreverjanje sistema, do katerega lahko dostopate prek oddelka z lastnostmi, ki ga pokličete z diska z desno miškino tipko na disku, v sistemskem pladnju Explorerja ali v katerem koli drugem upravljalniku datotek.
  Pri preverjanju je treba aktivirati samodejno odpravljanje napak. Vendar ne deluje vedno. Zato morate opraviti preverjanje ukazne vrstice (cmd v meniju Zaženi), ki se izvaja v imenu skrbnika. Tu se uporablja standardni ukaz chkdisk z različnimi različicami dodatkov. V splošnem, da bi trdi disk, da bi dovolj, da predpiše linijo chkdisk x //f /r. Če želite preveriti datotečni sistem, lahko uporabite chkntfs x: /c, ki izključuje inicializacijo zzagnati operacijski sistem.

  Viktoria

  Zdaj pa pojdimo naravnost na programe. Viktoria je najmočnejši pripomoček, ki omogoča obdelavo trdega diska. Program je v ruščini (izdelali so ga beloruski razvijalci).
  Njegova uporaba omogoča ne le popolno skeniranje trdega diska za napake v programski opremi, temveč tudi zaznavanje zlonamernih sektorjev, ki so nastali kot posledica fizične škode. O popravek zadnjega jezika, seveda, ne gre, ampak s problemi programske opreme na podlagi predloženih informacij, je mogoče boriti.

  Regenerator HDD

  Ta sektor trdega diska se šteje za najboljšega na svojem področju. Sodeč po opisu in aplikacijah razvijalcev, vam omogoča, da obnovite zlomljene sektorje trdih diskov z obratom magnetizacije.
  Pravni pomisleki sprožajo vprašanje klicanja fizičnega postopka s pomočjo programske opreme, če računalnik prvotno nima take naprave. Ne glede na to, kako deluje, in mnogi uporabniki prepoznajo, da so s tem programom lahko preverili in obnovili površino diska.

  R. Saver

  Po mnenju mnogih uporabnikov in strokovnjakov je R. Saver najboljši program za trdi disk. Tehnika globokega skeniranja, ki se uporablja v njej, je takšna, da lahko aplikacija na SD-karticah po več operacijah formatiranja medijev poišče izbrisane datoteke. Čas pa je potreben precej. Na primer, trdi disk s prostornino 500 GB bo pregledan za 8-9 ur, izmenljive pomnilniške kartice SD pa bodo še več. Ampak rezultat se ne bo prisilil čakati.

  Drugiprogramski izdelki

  Ko govorimo o tem, da gre za programe za obdelavo trdega diska, ne moremo ne omenjati paketov, kot je Recovery Expert iz Acronisa ali Hetman's Partition Recovery. Delujejo na podobnih načelih in so zasnovani tako, da odpravijo napake programske opreme, ne pa težav s fizičnim načrtom, zaradi nezmožnosti branja informacij zaradi poškodbe površine nosilca. Vendar pa lahko v smislu testiranja uporabimo takšne programe obdelave trdega diska.

  Vprašanje koristi

  Kaj lahko izberemo od tega? Zdi se, da bo razvoj programa Viktoria idealna možnost za testiranje stanja HDD. Toda za popolno obnovitev podatkov je bolje uporabiti prenosno aplikacijo R. Saver ali njegov analog v obliki R. Studio. Seveda bo treba preveriti in obnoviti veliko časa, vendar je v nekaterih primerih uporaba teh aplikacij edina možna možnost za obnovitev ne le trdih diskov, temveč tudi najbolj znanih izmenljivih medijev.
  In ni vredno uporabiti preprostih brezplačnih programov, kot je Recuva, da bi si pridobili informacije. To je hitrejša, samo nova blagovna znamka, kot močno orodje za obnovitev datotek, ki je toliko oglaševano. Bolje je, da uporabite domače razvoj v obliki R. Studio in R. Saver, ki presega večino znanih pripomočkov te smeri v vseh parametrih. V našem času igra ključno vlogo. Poleg tega so programi tega tipa osredotočeni na obnovitev podatkov, ne pa na preverjanje stanja trdega diska.

  Sorodne publikacije