Talna akustika "Magnate": tehnične specifikacije in pregledi

Za ustvarjanje avdiofilnega zvoka doma so potrebni tri bistvene komponente: visokokakovostni predvajalnik (CD ali vinil), odličen ojačevalnik (sprejemniki niso primerni) in ustrezen sistem zvočnikov (samo stereo). Trenutno je na trgu veliko proizvajalcev, ki ponujajo precej dobro AS. Ampak potrebujemo najboljše. V tem načrtu je talna akustika "Magnat" zelo zanimiva. Po pravici velja za eno najboljših v svojem razredu. In njegov segment je izjemno visok. Pogledali bomo najbolj zanimive in napredne modele te družbe. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Podjetje Magnat

Nemško podjetje se je leta 1979 začelo proizvajati za vrhunske zvočnike. Njeni prvi stebri so bili imenovani All Ribon 10. In so ustvarili bes v svetu zvoka. Pred tem noben od govornikov ni bil tako kakovosten. Od tega trenutka se začne vzpon na Magnat na Olympus. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja se je podjetje začelo tesno ukvarjati s proizvodnjo avtomobilske akustike in doseglo nekaj uspeha na tej poti. Malo kasneje so se začeli pojavljati ojačevalniki "Magnate". Tako avtomobilski kot običajni. Podjetje je izdelalo tako avdiofilne različice svetilk kot tudi tradicionalne modele s tranzistorji. Toda akustika tal "Magnat" je bila najvišja povpraševanja.


V današnjih razmerah se podjetje ne sramuje eksperimentirati in uvajati novih tehnologij. Na primer, proizvajalec je izdaledinstven "kombinirani" ojačevalnik z žarnico (za obdelavo zvoka) in tranzistorji (za ojačanje). Rešitev brez primere je bila uvedba te vrhunske brezžične tehnologije s podporo kakovostnega profila AptX. Na to še nihče ni razmišljal. Toda vizitka podjetja je talni zvočnik "Magnate". Ona je prinesla družbi slavo svojega časa. Zdaj bomo analizirali nekaj najbolj zanimivih variant iz linije podjetja in izbrali najboljše.

Magnat Shadow 207

Akustika Premium "The Shadow 207 Magnate" ima eleganten videz in enako kakovost zvoka. Vendar pa se ta sistem zvočnikov razlikuje le po neverjetni moči (za svoje velikosti) - kar za 340 vatov. V tem primeru se obseg ponovljivih frekvenc giblje od 22 herc do 48 kilohertz. To je glavna značilnost vrhunske akustike. Treba je omeniti, da tudi pri največji glasnosti zvočniki ne izkrivljajo zvoka. Ampak to je pod pogojem, da vse druge opreme ustreznega razreda. Talna akustična "Magnate Shadow 207" je odlična zasnova. Primer je dokaj tanek (kar je neverjetno za zvočnike s tako močjo). Vsi zvočniki so prekriti z zaščitno mrežo v barvi ohišja. Ohišje je izdelano iz visokokakovostnega MDF in je pokrito z odličnim furnirjem z odličnim poliranjem. Akustika se popolnoma prilega vsaki notranjosti. Toda izgleda najbolj impresivno z "golimi" zvočniki (brez zaščitne rešetke).


Pozitivne povratne informacije o Magnatovi senki 207

Kaj tisti, ki so že kupili talno akustiko "Magnate Shadow 207"? Povratne informacije so večinoma pozitivne.Novo zgrajeni lastniki uživajo v zvoku neprekosljive kakovosti. Vendar pa je treba opozoriti, da je za dosego največjega učinka vredno "obračati" se pri postavitvi stolpcev, saj ne more vsaka točka v prostoru slišati pravilen zvok. Toda to velja za vse akustične sisteme. Lastniki teh zvočnikov niso tvegali, da bi jih obrnili na maksimalno glasnost. Toda tisto, kar so se odločili, je bilo dovolj, da smo razumeli, da ta akustika v nobenem primeru ne izkrivlja zvoka. Tudi mnogi se pozitivno odzivajo na izgled AU. Vrhunska zasnova vrhunske akustike je norma.

Negativni odgovori

Vendar so bili tudi tisti, ki so našli pomanjkljivosti. Hi-Fi talni zvočnik "Shadow 207 Magnet" je zelo drag. Zato vsi iščejo slabosti. Vendar je bila v tem primeru najdena le ena. In to sploh ne vpliva na kakovost zvoka. To velja za govorce. Dejstvo je, da se je premaz izkazal kot sijajen. Seveda zbira prstne odtise s hitrostjo svetlobe. Lastniki so nezadovoljni z dejstvom, da morajo pogosto zbrisati akustični sistem. Vendar pa obstaja logično vprašanje: zakaj se dotikate zvočnikov po tem, ko so bili nameščeni na njihovem mestu? Vsekakor to pomanjkanje kakovosti zvoka nikakor ne vpliva. Zato se lahko šteje za slabost.

Magnat Quantum 677

In to je že stolpec iz proračunskega segmenta (da, takih je). Talno akustiko "Magnate Quantum 677" odlikuje precej visoka moč (350 vatov) in širok razpon ponovljivih frekvenc (od 20 Hz do 50 kiloherc).To je bilo pred tem v proračunskih sistemih zvočnikov nedosegljivo. Vsi zvočniki so v strogem zaporedju. Visoke frekvence se hladijo s posebno tekočino, ki pomaga preprečevati izkrivljanje zvoka. Vsak zvočnik ima dva nizkofrekvenčna zvočnika, kar zagotavlja neverjetno globino nizkih tonov. In sama akustika izgleda precej dobro. Stolpi so izdelani v strogem slogu in se popolnoma ujemajo z vsako notranjostjo. Sama škatla je izdelana iz visokokakovostnega MDF z mat premazom. Odlična možnost. Zvočniki so prekriti z zaščitnimi zasloni. Čeprav brez njih govorniki izgledajo zelo nesramno.

Pozitivne povratne informacije o Magnatu Quantumu 677

Podna akustika "Magnat Kvantum" - ena najboljših v proračunskem segmentu. To je tisto, kar so ga kupili. Uporabniki so izjemno kvalitetni v tandemu z ojačevalniki "Marant" in "Yamaha". Vendar pa imajo pomembno vlogo vir zvoka in povezovalne žice. Bolje je, da jim ne prihranimo denarja. Nato se bodo igrali ti stolpci. Pomembno je omeniti naslednje pripombe: za zavijanje teh stolpcev potrebujete zelo močan ojačevalnik. In to je res. Lastnikom te akustike je bila všeč tudi dizajn. Posebej hvalevredna je bila pokritost zidov. To ni sijajno. In to je tudi prednost. Nekateri uporabniki pravijo, da so uspeli zrahljati količino do največje mere, zdaj pa morajo spremeniti okna v stanovanju. No, mogoče je. Rezerva moči v teh stolpcih je dovolj.

Negativne povratne informacije

Negativne povratne informacije o temskoraj ni akustičnega sistema. Preprosto nekateri avdiofili niso zadovoljni s povprečnimi frekvencami, ki izdajajo stolpce. Pravijo, da niso jasni. No, kaj so hoteli iz sistema proračunskih zvočnikov? Zato menimo, da je to pomanjkljivost, ni povsem pravilno. Konec koncev, z drugimi govorniki so jokati, da pohiti. Če želite močnejši srednje frekvenčni sistem, se morate obrniti na vrhunske zvočnike. Veliko jih je. Vendar so zelo drage. Kot opcija je primeren talni zvočnik "Magnate 1000" (linija monitorja Supreme). Po ceni je celo cenejša od 677, vendar ima bolj zmerne značilnosti. Hkrati zagotavlja najvišjo kakovost zvoka (zlasti pri poslušanju rock, metal, simfonične glasbe in drugih skladb z jasnim ritmom). Ampak audiofilov in ta možnost ne ustreza. Kljub temu so pregledi 1000. modela izredno pozitivni.

Zaključek

Zato smo obravnavali talno akustiko "Magnat" različnih modelov. Kaj lahko rečemo v zaključku? Ti zvočniki so med najboljšimi na današnjem trgu. Zagotavljajo najvišjo kakovost zvoka in imajo odlično obliko. Pravi poznavalci kakovostnega zvoka bodo zadovoljni z nakupom. Še več, v Magnatovem arzenalu so precej zanimivi proračunski modeli, ki ne bodo naredili oprijemljive luknje v družinskem proračunu.

Sorodne publikacije