Kako narediti računalnik hitrejši: funkcije, metode in priporočila

Dogovorite se za delo na računalniku, ko se začne upočasnjevati in ste v neznosnem pričakovanju, ko ga jedo, je neprijetno. Želim, da računalnik deluje hitro in ne visi na najbolj zanimivem mestu. Obstaja več načinov za povečanje produktivnosti. Pravzaprav je to nadgradnja - zamenjava železa z močnejšim. Toda, če vam finančna stran vprašanja ne omogoča nadgradnje ali imate dokaj zmogljiv stroj, in se naprava zelo čudno obnaša, ne da bi pokazala svoje zahtevane sposobnosti, in ne veste, kaj storiti, da bi vaš računalnik deloval hitreje - ta članek je za vas . Morate občasno opraviti nekatere manipulacije na vašem računalniku, o katerih se bo razpravljalo še naprej, tako da bo računalnik deloval hitro, ne da bi povzročal občutek draženja med zamrzovanjem.

Očistimo pripomoček iz prahu, ali kako narediti računalnik hitrejši

Torej, začnimo. Najprej je potrebno očistiti računalnik (sistemsko enoto) iz prahu. Da, da! Računalnik je treba očistiti! In to je potrebno vsakih 1-2 let, in če so živali v hiši (mačke, psi), potem sploh - enkrat na pol leta. Zaradi prahu je prenos toplote moten, kar močno vpliva na zmogljivost - to je vsaj. Poleg tega se lahko posamezne komponente zaradi pregrevanja ali kratkega stika, ki ga povzroči prah, preprosto pokvarijo. V ta namen:

 • Izklopimo računalnik iz omrežja in iz njega izključimo vse periferne naprave. Če se bojiš pozabiti, kjepo čiščenju povežite, lahko narišete predhodni diagram ali priložite opombe na vtiče - kaj je z njim priključeno.
 • Odstranite pokrov na vratih sistema (pritrjen z dvema vijakoma na zadnji strani ohišja).
 • Oboroženi z preprostim arsenalom instrumentov: krtačo s stisnjenim zrakom, sesalnik, suhi serviete.
 • Prah je najslabši sovražnik za računalnik

  Preden začnete, morate odstraniti statično elektriko, da se izognete kratkim stikom. Za to si preprosto umijte roke. Šoba za sesalnik je zaželena, da vzamete gumo, če je - z zoženo konico.

  Očistite računalnik - pazljivo ravnajte, da ne poškodujete računalnika in kartuše stisnjenega zraka, da odstranite prah s težko dostopnih mest. Z laptop bolj komplicirano. V njenem primeru so vse bolj kompaktne, in vsi prenosniki so drugače razstavljeni - nekje je odstranjen spodnji pokrov, kjer se dostop do matične plošče lahko doseže s tipkovnico. Če ne veste, kako očistiti prenosni računalnik, potem je bolje, da se takoj obrnete na servisni center. Če je vaš računalnik starejši od 2 let, je zaželeno zamenjati termalno pasto.

  Začnimo s čiščenjem operacijskega sistema

  Od namestitve operacijskega sistema vse, kar je naloženo na nek način, ostane v spominu za vedno. Natančneje, dokler ne izbrišete te datoteke ali programa. Tudi če odstranite bližnjico na namizju (če je ne odstranite iz računalnika, pojdite v razdelek »Odstrani programe« inodstranite vse, kar ne potrebujete več. To so različne igre, odvečni brskalniki in aplikacije, ki jih dolgo niste uporabljali
  .
  Sledi protivirusno čiščenje. Ampak, verjetno se sprašujete, ker trdite, da redno skenirate in da ni virusov. Torej, kako narediti računalnik deluje hitreje in s tem, kaj antivirus tukaj? Tudi tu: zlonamerna koda, ki poskuša prodreti v računalnik, na prvem mestu maske in naredi antivirus, da je koristna aplikacija, zakaj na naslednjem skeniranju antivirus preprosto ne bo videl "kršitelja".


  Prenesite skener v oblaku. Za testiranje lahko uporabite več različnih, da čim bolj preverite in očistite vse. Vse so brezplačne, niso v nasprotju s stacionarnim protivirusnim programom in po preverjanju je dovolj, da izbrišete samo namestitveno datoteko. O tem, kako narediti računalnik hitrejši, napisal veliko člankov in odstranil veliko videoposnetkov. Večina pa pokriva le nekatera pereča vprašanja. Pozorno preberite ta članek do konca in spoznali boste veliko novih stvari. Če je skener v oblaku med optičnim branjem skeniral okužene datoteke, jih očistite z istim protivirusnim programom v oblaku in nato namestite nov protivirusni program. Na srečo jih je veliko - tako plačanih kot brezplačnih. Če nimate plačane različice, lahko poskusno različico nekaterih protivirusnih blagovnih znamk uporabljate 30 dni. Preizkusite in nato izbrišite ali kupite licenco.

  Očistite računalnik pred smeti

  Gremo še dlje. Po skeniranju za prisotnost virusov, kot tudi njihovo naknadno odstranitev, morate očistiti računalnik, natančneje njegov operacijski sistem iz smeti. Obstaja veliko različnih programov na omrežju, ki obljubljajo povečanje produktivnosti in še več. Tukaj je dvojna situacija. Kako lahko kakšen program ve, kaj je potrebno, in kaj je nepotrebno, kje je smeti in kako narediti računalnik hitrejši? Ne, seveda čistijo večino nezaželenih smeti in onemogočijo sistem za nalaganje aplikacije. Toda z vsemi njihovimi prednostmi obstajajo tudi slabosti - lahko varno odstranijo ruševine in nekaj je potrebno ali pomembno. Ali pa se dotaknite neke sistemske datoteke, potem pa se računalnik ne zažene in mora ponovno namestiti operacijski sistem.

  Seveda jih lahko uporabite, vendar morate pred čiščenjem vedno ustvariti obnovitvene točke. Malo ali kaj? In še ena pomanjkljivost takih "uradnikov", ki sami močno ovirajo sistem, se navadijo na samodejno nalaganje in delo v realnem času, namesto da bi zapustili del računalniških virov.

  Očistite mapo Temp

  Za nadaljnje čiščenje potrebujemo mapo Windows, ki se nahaja na sistemskem pogonu. Odprite ga in poiščite mapo Temp. Mape ne morete izbrisati, lahko pa jo celo izbrišete. Dodelite vse v mapi Temp in pogumno odstranite - ne pohlepni. To je mapa, v kateri so shranjene začasne datoteke, in včasih lahko ta "repozitorij" zraste do neverjetnih velikosti več deset gigabajtov, kar povzroča opazno zmanjšanje zmogljivosti računalnika. Če nekaj izginene želim, ne pa strašno To pomeni, da je datoteka zasedena s procesom.

  Brisanje sistemskega diska

  Večina uporabnikov se vpraša, kako naj računalnik hitreje. Windows 7 za te namene ima številna posebna orodja.
  Eden od teh je "Čiščenje diska":
 • Pojdite v razdelek "Začetek".
 • Nato v računalniku.
 • Premaknite kazalec na "Lokalni disk C" (lahko ga pokličete drugače, odvisno od tega, kako ste ga imenovali pri namestitvi "Vetrov")
 • Z desno miškino tipko kliknite iz kontekstnega menija izberite Lastnosti
 • V oknu kliknite gumb "Čiščenje diska".
 • Mimogrede, če ste označili "Stisni ta disk, da prihranite prostor", je treba to kljukico odstraniti. Kraji bodo prihranili le 100 megabajtov, vendar s hitrostjo boste izgubili. Zato se bo skeniranje začelo z iskanjem smetniških datotek na disku. Po tem se odločite, kako bo vaš računalnik deloval hitreje, po rezultatih skeniranja potrebujete. Ko se na primer prikaže okno z rezultati, izberite vse elemente, ki jih želite očistiti, in kliknite gumb »izbriši sistemske datoteke«. Nato kliknite "Ok" in "Delete Files".
  Ne bojte se, operacijski sistemi pišejo kompetentne ljudi in ne programirajo vgrajene komunalne pripomočke za samouničenje "Vetrov". Lahko varno očistite. Po zaključku čiščenja bo disk izdal dostojna mesta. Toda sam proces lahko traja nekaj časa. To manipulacijo je treba opraviti z vsakim diskom, če obstajaveč kot eno.

  Defragmentiranje trdega diska bo povečalo hitrost računalnika.

  Naslednje v oknu z lastnostmi diska je zaželeno defragmentirati disk, nato pa preveriti, ali obstajajo napake. Celoten proces je precej dolg, lahko traja več ur, odvisno od tega, kako razdrobljen je vaš trdi disk in so sektorji pokvarjeni. Pri preverjanju jih bo sistem poskušal popraviti. Po ponovnem zagonu se bo zmogljivost računalnika znatno povečala.
  Drug način, da računalnik naredite hitrejši, je počistiti namizje. Ne priporočamo shranjevanja obsežnih map z datotekami, videoposnetki, glasbo in težkimi aplikacijami ali igricami na namizju. Odstranite vse nepotrebne ali se premaknite na druge diske, saj je namizje tudi mapa, ki je na sistemskem pogonu.

  Potrebno je odstraniti nepotrebne zagonske programe

  Sedaj najnovejši nasveti - kako se prepričajte, da je računalnik hitro vklopljen. Potrebno je odstraniti vse nepotrebne zagonske naloge:
 • Kliknite na bližnjico na tipkovnici Win + R.
 • V pogovornem oknu vnesite msconfig in kliknite "ok".
 • Odpre se okno za konfiguracijo sistema, izberemo zavihek »Samodejno varnostno kopiranje«. Izklopite vse sumljive predmete.
  ​​Morda je tam veliko programov, jih ne izbrišete, ampak izklopite njihov zagon z operacijskim sistemom. Prav tako bodo ostali na svojih mestih, le v realnem času bodo nedostopni. To velja za Skype, različne kurirje, hudournike in številne druge programe. Sosamodejno vstavi v samodejni nalagalnik in nenehno nalaga procesor. V tem razdelku ni datotek ali programov, tako ali drugače za sam sistem. Lahko varno onemogočite večino programov, pustite samo gonilnike in protivirusno programsko opremo. Zdaj veste, kako hitreje narediti računalnik. Sledite tem priporočilom občasno in vaš računalnik bo vedno super.

  Sorodne publikacije