JBL Floor Akustika: Pregledi

Širok krog ljubiteljev glasbe, proizvajalec zvočnikov JBL, je dobro znan po prenosnih zvočnikih. Mobilni igralci združujejo ergonomijo, funkcionalnost in zanesljivost. Hkrati pa ni mogoče razkriti celotnega spektra frekvenčnega območja s polno globino in podrobnostmi. Tradicionalni JBL format od tal do hrbta je manj priljubljen, saj morajo ameriški razvijalci v tej niši tekmovati z blagovnimi znamkami Yamaha, DALI in Heco. Kljub temu so številne blagovne znamke skupaj s konceptom uravnoteženega zvoka in ta modelska linija privlačne. Tudi JBL Floor Acoustics je cenjen za druge lastnosti, široka paleta izdelkov pa vam omogoča, da upoštevate najmanjše podrobnosti in značilnosti sistemov.


Značilnosti talnih sistemov JBL

Če morajo razvoj prenosnih in polarnih sistemov avdio inženirji povezati optimizacijske sheme za organizacijo kompaktnih postavitev zvočnikov, so talni modeli zasnovani brez omejitev. Večina predstavnikov te linije ima veliko zasnovo z visoko kakovostno izolacijo in sodobno končno obdelavo. Zlasti JBL-ova akustika ima kovinsko oblogo in mehke zvočnike. V modifikaciji Studio 270 je skupina sprednjih zvočnikov velikosti do 165 mm združena z difuzorji PolyPlas materiala. Kar zadeva zvok, si podjetje prizadeva doseči raven studijskega snemanja, v nekaterih primerih pa tudi kinematografske sisteme. Ta naloga je realizirana s pomočjovisokofrekvenčni zvočniki z minimalno stopnjo popačenja in HDI hornskim sistemom. Različni talni zvočnik JBL in široke komunikacijske zmogljivosti. Vmesnike predstavljajo pozlačeni priključki standardnega formata, v ločenih različicah pa tudi vijačna vrata za komunikacijo z močnim ojačevalnikom.


Ocene modelov E80

Uporabniki tega sistema upoštevajo enakost zvoka pri uravnoteženju tona z majhnimi poudarki na spodnjem območju. Kolona za bas tvori gosto in globoko, kar je značilno za praktično vse JBL uporabnike. Zato se množica pogosto uporablja za delo z rock glasbo in elektronskimi skladbami. Sposobnost nadzorovanja basov na glasnosti ni omejena z napakami. V celotnem spektru regulacije lastniki opazijo stabilno vzdržljivost basa. Kar se tiče vokalnih trditev, premalo - talni zvočnik JBL E80 odpira potencial solo umetnikov, ne glede na to, kako se gibljejo po odru. Razen velike glasnosti, se za predvajanje po suhi strani pojavijo opombe. Na splošno ga lastniki sistemov priporočajo za moderno dinamično glasbo, ki potrebuje močan poudarek na basu.

Mnenja o modelu Studio 280

To je močan fazni inverterski sistem, ki omogoča samozavestno ravnanje s spektrom 40-22000 Hz, ko je priključen na ojačevalnik z močjo približno 200 W. Prednosti stolpcev so sprejemljiv zvok in izvedba obdelave. In če je zvok v ozadju drugih družinskih članov na trdnem povprečju,potem je klasično oblikovanje oblikovanja veliko navdušenja. Talna akustika JBL Arene 180 se zdi impresivna, vendar jo odlikuje sodobnejši videz. Sistem doma ustvarja občutek prisotnosti na koncertu. Ta učinek opazijo uporabniki, ki povezujejo Pioneer A-10-K z močnim ojačevalnikom. Izhod omogoča občutljivo obdelavo signalov z visokimi in srednjimi frekvencami. Nižje območje pa je zaznamovano z zamegljenostjo.

Ocene modelov Arena 180

Model je nadaljevanje uspešnega kompleksa Arena 170, vendar z očitnimi prednostmi. Po mnenju uporabnikov ta oprema osvaja prejšnjo generacijo zaradi visoke občutljivosti, moči in podrobnosti. Hkrati pa obstajajo slabosti v JBL Areni 180. Pregledi kažejo na velikost zvočnikov, zato ta možnost verjetno ne bo prilegala v skromen prostor. Lahko pa ste prepričani v zanesljivost zasnove. Proizvajalec je uporabil kakovostne MDF plošče, ki so prav tako oblikovale svoj stilski tonski dizajn.

Koliko stane JBL talni govornik?

Paleta talnih zvočnikov JBL ponuja modele s povprečno ceno od 10 do 30 tisoč rubljev. V tem primeru je mogoče razlikovati dve cenovni palici. Prvi je sistem Arena 180 in E80 vreden okoli 13-15 tisoč, drugi pa je model 280, ki je na voljo za 30-33 tisoč evrov, vendar so v obsegu podjetja in bolj trdni predlogi. Tako je poklicni kompleks v spremembi 4429 ocenjuje na 200 tisoč.Za ta denar uporabnikadobi titanove rogove, crossover za 800 Hz in sposobnost za predvajanje frekvenc na hodniku od 40 do 45000 Hz. Seveda pa se JBL-ova akustika ne more pohvaliti s takimi ugodnostmi, vendar so za to kategorijo odgovorni tudi razvijalci. Isti domači sistem E80 je opremljen z visokokakovostnimi komponentami in ni manj vreden akustičnega "polnjenja".

Sklep

Izvedba talnih zvočnikov tipa JBL faznega tipa temelji na načelih univerzalnosti, zanesljivosti in dobrega zvoka. Globoka konstrukcija glasbene scene s podrobno izdelavo je korporativni slog podjetja. V različnih modelih se ta koncept manifestira na svoj način, vendar v večini primerov uporabniki na izhodu poudarjajo naravnost in čistost zvoka. Na splošno je tudi JBL akustični segment videti privlačen. Če se oddaljite od zvočnih značilnosti, lahko ameriški govorniki z gotovostjo tekmujejo z najboljšimi primeri japonske in nemške strojne opreme. Glede na očitne pomanjkljivosti so izražene v visokih stroških in posameznih napakah pri reprodukciji različnih frekvenčnih območij. Hkrati je večina motenj pri predvajanju posledica izbire neprimerne opreme in dodatne opreme. Zato proizvajalcu in izkušenim avdio datotekam svetujemo, da pri organiziranju glasbenega centra skrbno pristopijo in izberejo osnovno komponento.

Sorodne publikacije