Kako odstraniti Windows.old in zakaj potrebujem to mapo sploh?

Mnogi uporabniki, ki so pravkar znova namestili Windows, razkrijejo imenik »C« z imenom Windows.old. Vse nič, samo obseg te mape je lahko 10 ali celo 20 gigabajtov. Zato mnogi uporabniki poskušajo odstraniti Windows.old. To morate storiti in zakaj je bil ta imenik ustvarjen?

Windows.old - kaj je ta mapa?

Ta mapa sploh ni particija sistemskega diska. Do tega pride šele po ponovni namestitvi sistema. Poleg tega je ravno v primeru, ko se formatiranje diska "C" ne izvede med namestitvijo operacijskega sistema. Vsebuje datoteke iz starega operacijskega sistema. Še posebej bo treba namestiti imeniške datoteke Dokumenti in nastavitve-Windows in programske datoteke.

Potrebujete imenik Windows.old?

Treba je opozoriti, da je pomen te mape težko preceniti. Zahvaljujoč temu lahko uporabniki shranijo dokumente in datoteke v primeru izpada operacijskega sistema. Konec koncev, ponavadi po neuspehu je treba znova namestiti Windows. In za to, boste včasih morali formatirati sistemski pogon. Torej, če tega ne storite, so vse datoteke, ki so bile prej v imeniku Windows (vključno s pomembnimi dokumenti v razdelku Dokumenti in nastavitve), zdaj v novi mapi Windows.old. Na to ne morete pozabiti, saj ga bo po 4 tednih sam shranil. Čeprav v nekaterih primerih lahko in odide.

V praksi se to dogaja drugače in mapa se ne zbriše celo po letih. Zato vprašanje - odstraniti Windows.old - ni mogoče datijasen odgovor. Vse je odvisno od tega, ali so pomembne datoteke tam ali ne. Če želite sami odstraniti Windows.old, se prepričajte, da v prejšnjem operacijskem sistemu ni pomembnih dokumentov. Ste prepričani? Potem vas prosimo, da se znebite tega imenika.

Kako očistiti Windows.old na Windows 7

Če se še vedno odločite za to, vam bomo zagotovili več načinov. Prvi je odstraniti Windows.old na Windows 7. Poskrbite, da bo preprosto:
 • Pojdite na disk;
 • Izberite imenik s prejšnjim operacijskim sistemom;
 • pritisnite gumb za premik in pritisnite Delete;
 • potrdi izbris.
 • To je to, ni več te mape na vašem računalniku in 10 GB je brezplačno za druge programe.
  Vendar ta mapa pogosto ne izbriše mape Windows.old. Za ta namen potrebujete poseben program, ki je že "všit" v funkcionalnosti operacijskega sistema Windows 7:
 • Kliknite gumb "Start" v spodnjem levem kotu in vnesite iskanje za "čiščenje diska". Ni potrebno pisati v celoti. Lahko začnete in sistem bo sam ponujal ustrezen program po imenu.
 • Zaženite ta program in počakajte. Upravitelj potrebuje nekaj časa, da oceni količino, ki je na voljo za čiščenje.
 • Nato bo program prikazal, kakšna količina se lahko sprosti v sistemu, kot tudi predlagati brisanje datotek. Prikazana bo prava velikost. Upoštevajte, da bo postavka »Nastavitve predpone Windows«. In lahko traja približno 10-11 GB. Datoteke prejšnjega OS bodo zasedle večino prostora.
 • Označite ta element tako, da odkljukate in pritisnete "Počistisistemske datoteke. "Če ste v dvomih, kliknite" Ogled datotek. "Tam boste videli točno tisto, kar se zbriše. In če boste v dokumentih in nastavitvah nenadoma videli nekaj podobnega" Diploma.Gag ", pomislite najprej: ali je vredno izbrisati.
 • Okno bo takoj izginilo, začelo se bo pripravljanje na brisanje datotek, brisanje pa lahko še vedno prekličete s klikom na Prekliči
 • Po sistemu vas bo sistem spet vprašal, če ste prepričani v svojo odločitev.
 • Glede na velik obseg mape in veliko različnih datotek in n Windows.old je logično domnevati, da postopek lahko traja nekaj minut.

  Kako odstraniti Windows.old iz Windows 8

  Brisanje programa Windows.old na "osem" je lahko popolnoma enako kot "sedem". Edina možna razlika je v tem, da morate odpreti upravitelja čiščenja diska. Preprosto v tem OS se to orodje imenuje drugače:

 • Če želite odpreti imenovani program, morate pritisniti kombinacijo: Win + R.
 • Ko se odpre okno, vnesite cleanmng (bližnjica upravljalnika Clean).
 • Ponovite iste postopke: označite potrditveno polje "Prejšnji operacijski sistem" in kliknite gumb "Počisti".
 • Potrdite svojo izbiro in počakajte, da sistem izbriše imenik Windows.old. Po 1-2 minutah bo mapa izbrisana.
 • Na sistemskem prostoru je bilo izdanih odvečnih 10-11 GB pomnilnika.

  Brisanje mape z ukazom

  Kljub dejstvu, da se zveni grozno, je v bistvu najbolj preprost in priročen v primerjavi z drugimi. Uporablja se tudi v primeruče iz nekega razloga mapa iz starega operacijskega sistema ni izbrisana ali ni v celoti izbrisana:
 • Torej, kliknite Start, napišite v cmd in pred nami bo program cmd.
 • Z desno miškino tipko kliknemo nanj in izberemo "Zaženi kot skrbnik".
 • Tukaj moramo vnesti naslednji ukaz: rd /s /q c: windows.old
 • Upoštevajte, da ukaz podaja pogon C kot sistem. Če imate drugačno sistemsko disketo in imenik iz starega OS, potem mora ukaz podati ustrezen pogon. Če sploh ne poznate črke sistemskega pogona, lahko namesto tega uporabite niz% systemdrive%. No, ostala ekipa ostane enaka. Ta metoda bo zagotovo izbrisala vse datoteke iz imenika s starim operacijskim sistemom in samim imenikom.

  Zaključek

  Zdaj veste, kaj je ta mapa za Windows.old. Za vas bo pomembno le, če ste namestili novi operacijski sistem nad starega in ga niste formatirali. Mimogrede, to je tisto, kar počnejo začetniki, ki najprej namestijo OS. Morda so za vas pomembni dokumenti, ki jih ne bi več želeli obnoviti, zato preverite imenik za pomembne datoteke, fotografije itd. In samo, če se prepričate, da vsebuje stare sistemske datoteke, jih nato varno izbrišite. . Vsaka od zgoraj navedenih metod vam bo pomagala pri obvladovanju te naloge. Na dober način je potrebno takoj po ponovni namestitvi sistema izbrisati to mapo, ker dejansko ni potrebna, vendar še vedno potrebujeveliko pomnilnika, ki ga boste morda morali namestiti.

  Sorodne publikacije