Preobremenitev predpomnilnika diska v uTorrent: 5 načinov za odpravo napake

Včasih, ko se v vrstici stanja uporablja uTorrent (meji na opravilno vrstico), se prikaže naslednje sporočilo: "Disk je preobremenjen (x%)." Ta napaka se imenuje preobremenitev predpomnilnika diska v uTorrentu in močno zmanjša hitrost prenosa datotek.

Zakaj je prišlo do napake v predpomnilniku in kako je to škodljivo?

Glavni razlog za ta problem je oblikovanje trdega diska. V notranjosti je nekaj plošč, ki se vrtijo s hitrostjo 7-10 vrtljajev na minuto. Zaradi te zasnove se hitrost novih informacij in hitrost snemanja zelo razlikujejo. Za izogibanje tej pomanjkljivosti, v načrtu je predpomnilnik več deset megabajtov, namenjen shranjevanju datotek, dokler se ne prenesejo na magnetne diske.


Če je hitrost prihoda informacij v tem predpomnilniku večja od njenega vnosa, se izpolni. Program ustavi nalaganje in počaka, dokler se ne sprosti. S tem se poveča skupni čas prenosa datoteke. Hkrati s tem postopkom se v levem delu vrstice stanja prikaže napis, ki uporabnika obvesti o uTorrentu o preobremenitvi predpomnilnika diska. Te težave ne trpijo pogoni SSD. Najpogosteje se pojavi na starem disku, ki je povezan preko vmesnika Sata-1 in IDE. Drugi razlog so napačne nastavitve programa in napake v kodi. Da bi rešili problem hitrega polnjenja predpomnilnika trdega diska, torrent strežnik prenese informacije v RAM,in od tod do predpomnilnika diska in nato do magnetnih plošč. To se izvede samodejno, vendar včasih ne dodeli mesta v pomnilniku RAM.


Sklep # 1: Nastavite omejitev hitrosti prenosa

Prvi način za odstranitev 100% preobremenitve predpomnilnika diska v uTorrent 342 in starejših različicah je omejitev največje hitrosti prenosa. To lahko storite za trenutne in prihodnje slušalke ali samo za trenutne. V prvem primeru morate v vrstici stanja klikniti na PCM (desni gumb miške) na števcu skupne hitrosti prenosa in v meniju izberite vrednost. Izbrati vrednost, morate izločiti napako.
V drugem primeru je zaporedje dejanj naslednje:
 • Pojdite na razdelek »Prenos« na levi strani okna.
 • Izbrati vse razpoložljive distribucije.
 • Kliknite na PCM in v pojavnem meniju izberite "Razporeditev pasovne širine".
 • V odprtem podmeniju pojdite na "Nastavi omejitev prenosa" (Nastavi omejitev prenosa).
 • Dvignite vrednosti, za katere bo napaka izginila.
 • Rešitev # 2: Spremeni nastavitve uTorrenta

  Za odpravo napake predpomnilnika diska v uTorrentu lahko uporabite 4 nastavitve:
 • ročno namestite velikost predpomnilnika v RAM;
 • predhodna rezervacija prostora na trdem disku;
 • omejitev največjega števila prenesenih distribucij;
 • spremeni parameter diskio.use_partfile.
 • Če želite popraviti količino pomnilnika, dodeljenega v predpomnilniku, morate izvesti naslednji algoritem:
 • pojdite na "Nastavitve programa" in izberite razdelek."Napredno";
 • pojdite v razdelek "Predpomnilnik" (predpomnilnik diska);
 • postavite kljukico poleg vrstice "Namesto uporabe okvirja za uporabo določene velikosti" in vstavite številko v besedilno polje, več 128 (256386512 in druge), največje število ne sme biti večje od količine nameščenega pomnilnika;
 • spremeni vrednost, preden napaka izgine.
 • Če želite vnaprej dodeliti prostor na trdem disku za distribucijske datoteke, v "Nastavitve" programa v razdelku "Splošno" izberite potrditveno polje "Porazdeli vse datoteke".
  Tretji način za odpravo preobremenitve predpomnilnika diska v uTorrent je zmanjšanje števila simultanih prenosov. Četrti način: spremenite vrednost parametra diskio.use_partfile. Algoritem je naslednji: 1. Pojdite v razdelek Napredne nastavitve ("Nastavitve programa" & gt; "Napredno"). 2. Poiščite ustrezno točko na seznamu (bo na začetku) in jo izberite. 3. V spodnji polovici okna postavite kljukico v krog "Ne".
  4. Kliknite OK in znova zaženite program.

  Rešitev # 3: nadgradnja

  V nekaterih primerih manipulacija konfiguracije ne pomaga pri preobremenitvi predpomnilnika diska v uTorrentu. Nato ostane samo, da nadomestite komponente sistemske enote z bolj produktivnimi. Vendar ta metoda zahteva le zelo stare računalnike (15 let ali več). Načini, kako se znebiti prenatrpanih predpomnilnikov v uTorrentu, so tako preprosti, da lahko tudi začetnik reši ta problem.

  Sorodne publikacije