Tableta Lenovo ne vključuje: možnih razlogov in priporočil za rešitev problema

Tableta je pripomoček, ki je za kratek čas postal del sodobnega življenja. Kompakten in uporabniku prijazen, vam omogoča, da ne le ostanejo v stiku, temveč tudi preživijo čas branja knjig ali iger. Ampak, kot vse elektronske naprave, tablete iz družbe "Lenovo" sčasoma začeli "odložiti". In če lahko še vedno sprejmete dolgoročne povratne informacije, potem, ko se tablični računalnik Lenovo ne vklopi, uporabniki takoj hitijo v servisne centre. Vendar pa ne smete takoj dati pripomoček v roke mojstrov in porabiti neverjetno znesek za diagnozo. V nekaterih primerih je mogoče popravila opraviti doma.


Zakaj tablični računalnik Lenovo ne ustreza?

Obstaja veliko razlogov, zakaj tablični računalnik Lenovo ni vključen. Tudi najdražji in vodilni modeli pripomočkov se lahko začnejo "zamrzniti" v prvih mesecih delovanja. Včasih je težko določiti vzrok problema, vendar to ni nemogoče.
Tablete morda niso vključene zaradi mehanskih poškodb. Pogosto je zadnjič, ko je pripomoček delal, preden je padel na tla ali v vodo. Po namestitvi posodobitev programske opreme tablični računalnik preneha prikazovati znake življenja. Pogosto se zgodi, da tablični računalnik "Lenovo" obesi in ne vključuje ikone "Android". In kaj naj naredim, če se je ustavil polnjenja ali pa je nabrekla zadnja plošča? Nasveti in triki strokovnjakov vam bodo pomagali zagotoviti prvo pomoč.

Mehanski problem

Prvi korak poKako je lastnik spoznal, da tablični računalnik Lenovo ni vključen - da bi ugotovil vrsto težave. Tableta morda ne bo delovala s strojno opremo ali mehanskimi poškodbami. Če je bil prej v rokah drugega, potem ga je treba skrbno pregledati z namenom, da se sekajo in poškodujejo. Pogosto je celo najmanjša praska na telesu tablete vzrok za okvaro. V primerih, ko so bile na omari najdene praske ali razpoke, strokovnjaki ne priporočajo, da lastniki pripomočkov osebno razkrijejo napravo in popravijo škodo. V več kot 90% primerov takšno "popravilo" povzroča še večjo okvaro.


Tudi v prisotnosti razpok in čipov naprave ni treba takoj prenašati v servisni center. Za začetek se prepričajte, da tablični računalnik Lenovo ni vključen samo zaradi mehanskih okvar. O tem se lahko prepričate tako, da na pripomočku zaženete vrsto testov strojne in programske opreme.

Okvara elektronike tablic

Vsak pripomoček, vključno s tablicami Lenovo, je majhna škatla, v kateri je elektronsko polnilo naprave. Popravite ga lahko zaradi mnogih ne-mehanskih razlogov: skok pritiska, visoka vlažnost ali celo tovarniška pomanjkljivost. Večino teh okvar pokrivajo garancijski pogoji. Ampak včasih se lahko tudi težave z elektroniko rešijo doma. Mnogi postavljajo vprašanje: če tableta "Lenovo" ni vključena, kaj storiti? Na primer, ko je pripomoček padel v vodo? Če se ne odzovete hitro, se elektronski "polnilni" tablet ne bo obnovil.
Ko naprava vstopi v vodo, je potrebno:
 • Tableto hitro položite na mehko krpo.
 • Če je mogoče, odstranite baterijo.
 • Sušilnik posušite s sušilcem za lase.
 • Če ima tablica baterijo, ki je ni mogoče odstraniti, morate pripomoček vstaviti v embalažo z rižem več ur. Po tem preverite učinkovitost "Lenovo". Če se tablica še vedno ne zažene, se morate obrniti na servisni center.

  Baterija, polnilnik in kontakti

  Neobremenjena baterija ali poškodovani polnilnik je eden najpogostejših razlogov, zakaj se tablični računalnik Lenovo ne vklopi. Kaj storiti v takih primerih? Če se tablica ne odzove na priključeni polnilnik ali vključitev, strokovnjaki priporočajo, da najprej preverite prisotnost napetosti v omrežju. Po tem se morate prepričati, da je polnilnik dober: preprosto ga povežite z drugim pripomočkom. Če deluje, boste morali odstraniti zadnji pokrov tabličnega računalnika in preveriti baterijo.
  Najpogosteje je težava v bateriji. Po določenem obdobju opravljanja storitev ne uspe in narašča. V tem primeru jo morate zamenjati z enako. Če baterija izgleda dostojno, jo je treba izvleči in preveriti z univerzalnim polnilnikom ali "žabo". V primeru, da se začne polniti, je težava v stikih pripomočka. Sami jih morate očistiti ali pa se za pomoč obrnite na servisni center. To je težje rešiti, če tablični računalnik Yoga Tablet Lenovo nivklopljen, vendar je bil opremljen z baterijo, ki je ni mogoče odstraniti. V tem primeru je ročna odstranitev akumulatorja težka in krši tudi garancijske pogoje. Najprimernejši način je, da zaprosite za pomoč strokovnjake. Tudi tablični računalnik morda ni vklopljen zaradi napačnih gumbov za napajanje. Pomagajte pri reševanju problema čiščenja stikov.

  Programska napaka

  Tablete Lenovo delujejo na podlagi operacijskega sistema "Anroid". Lastniki takšnih naprav imajo dostop do velikega imenika aplikacij: iger, tem, organizatorjev, kurikuluma itd. Ampak včasih je aplikacija, ki omogoča tableta "visi" ali ne odziva na klik na gumb za vklop.
  Problem lahko rešite tako, da preprosto odstranite program. Če je bila prenesena in nameščena na pomnilniško kartico, jo morate izvleči in formatirati. Če je program nameščen v pomnilniku tabličnega računalnika, vam bo pomagalo samo ponastaviti na tovarniške nastavitve. Če želite informacije o tem, kako ponastaviti nastavitve na standardno brez vklopa tabličnega računalnika, morate poiskati uradna mesta proizvajalca.

  Okvarjen zaslon na dotik

  Okvarjen zaslon na dotik ali zaslon na dotik je eden redkih razlogov, zakaj tablete Lenovo niso vključene. Praviloma se naprava v takih primerih odziva na gumb za vklop, vendar lastnik ne vidi rezultatov dela. Zaslon na dotik je le redko dovolj. Da bi to dosegli, je potrebno povzročiti težke mehanske poškodbe. Tega problema ne bo uspelo rešiti doma. Zamenjajte matrico na tabletisamo strokovnjaki servisnega centra.

  Način mirovanja

  Obstajajo primeri, ko se tableta Lenovo Yoga ne vklopi po nekaj minutah mirovanja. Pripomoček se ne odziva na dotik zaslona, ​​pritisk na gumb za vklop in druga dejanja. Načrti "Lenovo" pogosto padejo v "način mirovanja" po nekaj minutah mirovanja. Težavo je enostavno rešiti. Dovolj je, da tablični računalnik priključite na polnilnik. Po nekaj sekundah se zaslon samodejno prižge, kar bo uporabniku omogočilo ponovno aktiviranje. Da bi preprečili takšno "zamrznitev", lahko spremenite nastavitve zaslona. V meniju "Zaslon" morate spremeniti čas, po katerem se tablica potopi v način mirovanja.

  Kartica SIM

  Obstaja veliko razlogov, zakaj tablični računalnik Lenovo ni vključen. In ena izmed njih je kartica SIM. Če vse zgoraj navedene metode reanimacije gadget ni deloval, potem preden greš na resne ukrepe, kot so ponastavitev na tovarniške nastavitve, morate preveriti SIM kartico.
  Njegova ohlapnost je lahko razlog, da tablični računalnik ne bo vklopljen. Za reševanje problema je zelo preprosto: samo odstranite zadnji pokrovček ohišja ali potisnite poseben sektor kartice SIM. Potem morate odstraniti kartico in jo ponovno namestiti. Če po tem tablični računalnik ni vklopljen, pojdite na naslednji element.

  Ponastavitev na tovarniške nastavitve

  Če je tablični računalnik Lenovo izklopljen /vključen neodvisno od ukazov lastnika in vse zgoraj opisane metode niso imele učinka, lahko napravo ponastavite pravilno, tako da ponastavitetovarniških nastavitev. Opozoriti je treba, da bo ponastavitev na tovarniške nastavitve povzročila oblikovanje podatkov: aplikacije, SMS, stiki itd. Bodo izbrisani iz pomnilnika telefona.
  Za izvedbo te operacije je potrebno iti skozi meni "Nastavitve /Nastavitve". Nato se pomaknite do elementa "Varnostno kopiranje in ponastavitev". Zadnji element v meniju Ponastavi tovarniške ponastavitve. Po kliku sistem obvesti uporabnika, da bo postopek trajal nekaj časa in da bodo vse osebne datoteke izbrisane.

  Sorodne publikacije