Zakaj se ne "Step" odpre: Možni vzroki in načini za odpravo

Steam - mednarodna platforma za prodajo računalniških iger in komunikacijskih igralcev. Razvijalci so ustvarili edinstveno storitev, ki deluje na skoraj vseh računalnikih in omogoča igranje iger. Vendar pa so pogosto težave s sposobnostjo za delo "Steam". V tem članku boste ugotovili, zakaj Step ne razkriva, kaj povzroča to težavo in kako jih je mogoče popraviti.

Vrste problemov

Vse težave v zvezi z zagonom, povezane z "spodbujanjem", je mogoče razdeliti v več kategorij, ki so predstavljene v nadaljevanju:
 • težave s samo storitvijo;
 • vprašanja strojne opreme;
 • Težave s programsko opremo v računalniku.
 • Vsako napako je mogoče rešiti, vendar niso vse odvisne od vaših dejanj ali odločitev. Oglejmo si vsako vprašanje posebej.

  Sistemske zahteve

  Eden od prvih razlogov, zakaj "korak" ni odprt, je nezdružljivost z opremo. Kot pri vsakem programu ali igri, ima Steam niz sistemskih zahtev, brez katerih program ne bo deloval. Če ste pravkar namestili "Korak" in ga nikoli niste mogli zagnati, preverite skladnost z uradnimi zahtevami:


 • 1 GHz procesor ali več;
 • 512 MB RAM-a ali več;
 • operacijski sistem ni starejši od Windows XP ali OS X 10.7;
 • Vsaj 1 GB prostega prostora na trdem disku;
 • stabilna povezava z internetom.
 • Če so izpolnjene vse zahteve, potem razlog očitno ni strojna opremazagotavljanje Če vaš računalnik ne ustreza navedenim zahtevam, je edini način za zagon Steama posodobitev železa v računalniku. Zdaj pa se obrnemo na druge okvare.

  Okvare strežnika

  Obstaja vrsta okvare, ki ni odvisna od dejanj uporabnika. V večini primerov se nanašajo na uporabo spletnih storitev. Če zaženete storitev, vendar se program ne more povezati s strežniki, potem je težava verjetno neuspeh strani razvijalca. Lahko rečemo tudi, da se storitev izvaja, po kateri bo trgovina z igro ponovno pravilno delovala. V takem primeru ne morete vplivati ​​na popravilo programa, zato morate počakati na dokončanje dela ali preprečevanje. Zdaj veste še en razlog, zakaj se na vašem računalniku ne odpre "Step".

  Zastarelost procesa

  Pogosto je glavni problem pri zagonu zamrznitev procesov, ki se izvajajo v Steamu. To lahko popravite takole:
 • Zaženite "Stream" na kakršenkoli priročen način.
 • Če se program ne odzove na noben način, pojdite na upravitelja opravil s tipko CTRL + ALT + DELETE.
 • Pojdite na zavihek Procesi.
 • Na seznamu poiščite procese z imenom Steam Client Service, Steam Client WebHelper in jih zaprite. Če želite to narediti, kliknite na PCM na vsaki od njih in izberite Finish the process.
 • Če je na seznamu več identičnih procesov, v meniju izberite gumb "Complete Process Tree".
 • Zdaj poskusite znova zagnati "Stream" z bližnjico ali mapo z nameščenim programom.

  Odstranitev ali ponovna namestitev datoteke

  Naslednji razlog, zakaj se "Step" ne odpre, je delna škoda ali brisanje pomembnih programskih datotek. Če želite popraviti, lahko posodobitev prenesete znova ali pa jo znova namestite.
  Odprite mapo, v kateri je "Nit" in poiščite datoteke z imeni tier0_s.dll in tier0_s64.dll in jih nato izbrišite. Poskusite Steam teči. Program naj bi začel nalagati posodobitve, ko so bile izbrisane pomembne datoteke. Po tej storitvi se mora začeti. Prav tako bo izvedljiva tudi popolna ponovna namestitev "Steama". Če želite to narediti, morate najprej v celoti odstraniti program. V ta namen uporabite program Odstrani programe ali programsko opremo drugih proizvajalcev. Nato prenesite distribucijo z uradne strani in jo namestite. Med postopki ne pozabite ponovno zagnati računalnika.

  Zakaj se na namizju ne odpre "Stream"?

  V tem primeru je težava pot do izvedljive datoteke, podane v lastnostih bližnjice. Če želite odpraviti težavo, kliknite bližnjico PCM in izberite Lastnosti. Polje "Objekt" mora biti zapisano na pot do mape, v kateri je nameščen odjemalec Steam. Lahko ga vnesete sami.

  Popravilo registra

  Če želite odpraviti težavo registra, uporabite urejevalnik. Odprete ga lahko z oknom »Zaženi«, ki odpre kombinacije tipk Win + R. Vnesite ukaz regedit in zaženite program.

  V oknu morate najti mapo HKEY_CLASSES_ROOT. Vsebuje vse informacije o temParni program. V razdelku imenika poiščite vejo Steam in jo odstranite. Nato pojdite v imenik HKEY_CURRENT_USERS in poiščite mapo »Programska oprema«. V tej temi boste videli razdelek Valve. Da bi se izognili nepopravljivim okvaram, vnaprej izdelajte varnostno kopijo registra. Če se po izbrisu nič ni spremenilo, potem register ni razlog, da se "Stream" ne odpre v "Winds 10". Iz varnostnih kopij izklopite nastavitve registra in znova zaženite računalnik.

  Konflikt z antivirusom

  To se pogosto zgodi pri operacijskem sistemu "Vetrovi 7" in drugih protivirusnih sredstvih. Poglejmo, zakaj se igra ali "Stream" ne odpre skozi zaščitno programsko opremo. To je posledica konflikta programske opreme. Steam lahko prenese komponente, ki jih antivirus lahko šteje za škodljivega za vaš računalnik. Če antivirusne nastavitve vključujejo avtomatsko rešitev problema, bo samostojno postavil "Stream" v karanteno in ne bo dovolil, da se zažene. Običajno ta program opozarja ali karanteni sporočila. Preverite mapo za karanteno v protivirusnem programu. Če najdete datoteke, povezane s programom Steam, jih je treba odstraniti iz karantene in takoj dodati izjeme. Zdaj antivirus ne bo blokiral dejavnosti aplikacije. Ugotovili smo, zakaj se "Korak" do "Vetrov" 7 in 10 ni odprl. Še vedno moramo upoštevati zadnji problem.

  Čas prekinitve napake je potekel

  Če se pri zagonu programa prikaže okno s to napako, morate to narediti:
 • odprite konfiguracijsko ploščo z ukazom msconfig v oknu."Zaženi";
 • Pojdite na zavihek "Splošno" in nastavite "Uporabi po meri" in "Ne prikaži storitev Microsoft";
 • v zavihku "Storitve" onemogočimo vse z gumbom "Onemogoči vse";
 • obdržite spremembe z gumbom "Apply" in ponovno zaženite računalnik.
 • Zdaj mora biti aplikacija Steam pravilno zagnana. To metodo uporabite samo, če se pri vklopu prikaže napaka.

  Sorodne publikacije