Zakaj drsenje ne deluje: sledilna ploščica na prenosnem računalniku?

Računalniška tehnologija je trdno uveljavljena v našem vsakdanjem življenju. Vsaka oseba uporablja tehnike za različne namene, da zadosti osnovnim potrebam. Nekdo lahko uporablja računalnik za delo, drugi nakupujejo prek interneta, večina pa računalnik uporablja kot zabavno ali komunikacijsko orodje. Med zadnjo skupino uporabnikov je najbolj priljubljena vrsta računalnika, kot je prenosni računalnik.

Prednosti in slabosti prenosnih računalnikov. Kaj še?

Ena od prednosti prenosnega računalnika pred običajnim računalnikom je prisotnost baterije za uporabo brez povezave. Da pa bi pokazali razmerje med številom prednosti in slabostmi, jih je treba medsebojno povezati.


Ena od pomanjkljivosti sodobnih prenosnikov je funkcija zaslona na dotik. Pri številnih modelih se pogosto zgodi, da se pomikanje ne izvaja (sledilna ploščica na prenosnem računalniku). O rešitvi tega problema bomo rekli nekoliko nižje. Druga prednost prenosnikov je majhnost. Toda v tej situaciji mora uporabnik razumeti, da mora nekaj žrtvovati. Predvsem zato, da bi zmanjšali velikost računalnika, so proizvajalci prisiljeni uporabiti napredne proizvodne tehnologije za glavne sestavne dele, ki še dodatno povečajo stroške samega prenosnika. Nekdo raje to spremembo zaradi zmanjšane velikosti in majhne teže. Vendar te številke resno vplivajo na zmogljivost strojne opreme, ki je visokaOcenjeno do danes.


Prednost uporabe prenosnih računalnikov je, da so na voljo takšne funkcije, kot so Wi-Fi adapter, vgrajena kamera z mikrofonom in vgrajen zvočniški sistem. Nekateri proizvajalci včasih prihranijo akustiko, zato morajo ljubitelji dobrega in čistega zvoka dodatno povezati zvočnike. Kot lahko vidite, lahko za vsako prednost najdete ustrezno napako. Zato je treba skleniti, da je število prednosti približno enako številnim slabostim. Vendar pa večina ljudi, izbira med rednim računalnikom in laptop, ponavadi bolj na drugo možnost zaradi enostavnosti uporabe kjerkoli. In v večini primerov jih sploh ne prestraši situacija, ko se lahko pojavi težava, da drsenje ne deluje.

Sledilna ploščica na prenosnem računalniku ne deluje: glavni razlogi. Načine za reševanje

Tukaj smo gladko in smo prišli do vprašanja, zakaj drsenje ne deluje. Touchpad prenosnika je dejansko zapravljen, da bi izpadel iz različnih razlogov. Da pa se ne bi uporabljali za storitev, morajo nujno upoštevati in obvladati glavne načine rešitve. Tako boste prihranili čas in denar, ki ga lahko porabite za pomembnejše stvari.
Prvi in ​​glavni razlog, zakaj drsenje ne deluje (sledilna ploščica na prenosnem računalniku), je težava voznika. Obstaja več načinov za njegovo rešitev. Prvi je poskusiti znova zagnati računalnik. Včasih se zgodi, da ob zagonu gonilnika operacijskega sistema na dotik ni časa za zagon. Če poZnova zaženite težavo, preverite gonilnik sam. Če želite to narediti, odprite "Lastnosti računalnika, poiščite ime sledilne ploščice na seznamu naprav, odprite njegove lastnosti in si oglejte informacije o vozniku." Nekateri modeli so opremljeni s posebnim gumbom za vklop /izklop zaslona na dotik, zato se morate prepričati, da je funkcija sledilne ploščice aktivirana s klikom na ta gumb.) Tretja možnost je napaka pri pomikanju - konflikt naprave. Če uporabljate miško z navadno miško USB, morate izklopiti napravo in preveriti, ali še vedno obstaja težava.

Kakšne so težave z blagovnimi znamkami

Asus modeli so zelo zavarovani, proizvajalci pa posebno pozornost namenjajo. in tudi če sledilna ploščica na prenosnem računalniku ne deluje (pomikanje), Asus-model predpostavlja, da obstajajo težave z operacijskim sistemom, ne pa tudi s strojnim delom.
Blagovna znamka Hewlett Packard ima enak opis, kot je mogoče. Ko sledilna ploščica na prenosnem računalniku ne deluje (drsenje), se HP-jeve storitve pogosto imenujejo zamašitev plošče z glavnimi vzroki majhnih delcev smeti.

Vedno dobra proračunska možnost?

Proračunski prenosniki Acer tudi zelo pogosto spadajo v roke strokovnjakov za popravila. In eden od razlogov je bil že opisan - gonilnik sledilne ploščice. Prenosnik ne delujese pomikate? Morate preveriti različico nameščenega gonilnika in slediti zgoraj opisanim korakom. Če težava ni odpravljena, priporočamo, da se obrnete na servis. Natančno za Acer linijo prenosnikov, touchpad morda ne bo deloval iz očitnih razlogov. Na delovanje lahko vpliva tudi "Bios" ali izguba stika z zanko, ki povezuje ploščo.

Sorodne publikacije