Kako komentiram vrstico v HTML-ju?

V delu programerja je treba vedno opomniti v obliki pripomb, da bi opisali kodo ali oznake za prihodnost. Vsak jezik ima svojo lastno sintakso, zaradi česar je razvoj spletnih strani pogosto težava, ker ne poznaš komentiranja vrstice ali majhnega bloka naenkrat.

Komentarji v HTML

Pri razvoju spletne strani je včasih potrebno nekaj časa skriti del kode ali označiti programerja. Da ne bi uporabljali dodatnih aplikacij, kot je premik dela kode v drugo datoteko, morate vedeti, kako komentirati niz v HTML-ju.


Za razliko od večine programskih jezikov, HTML nima posebne funkcije ali oznake, ki bi ustvarila enovrstični komentar. Če morate »skriti« samo eno vrstico ali njen del, morate uporabiti orodje klasičnega jezika. Vendar pa lahko to storite na več načinov.

Standardna opomba

V jeziku HTML je del kode, ki komentira, preprostejši s pomočjo posebnih parov znakov. Pred komentiranjem komentarja morate podati "". Torej bo vse, kar je znotraj te zasnove, skrito za uporabnika pri nalaganju strani.
Opozoriti je treba, da morate pri obravnavi pripombe biti zelo previdni. Če določimo svoje meje, je treba preveriti, ali je prišel v katero koli odprto ali zaprto oznako, katere drugi del je ostal zunaj - v tem primeru bo obremenitev straninapačno Prav tako ne morete ustvariti v enem komentarju še nekaj - s tem pisanjem bo prvi signal za dokončanje komentarja odprl vse ostalo skrito besedilo.


Spodaj je primer pravilnega črkovanja:

Oznaka.

Nestandardni pristop

Poleg klasičnih metod lahko HTML komentirate tudi s posebnimi metodami. Poleg osnovnih jezikovnih struktur HTML so v telesu strani pogosto določene tudi oznake skript in oznake slogov. V vsaki od njih so tudi njihove opredelitve komentarjev. Torej, če postavite zahtevani del kode v eno od podanih oznak, lahko uporabite druge načine za komentiranje kode kode na strani HTML. Takšne metode se praktično ne uporabljajo v sodobni praksi, ampak za samorazvoj ali, če je potrebno, za odpravo možnega videza besedila na strani, se lahko uporabijo.
Pri uporabi oznake skripte ali slogovne datoteke so lahko komentarji enojni ali več vrstic. Prve so definirane s konstruktom ////, ki je od pisanja teh znakov komentiral preostalo vrstico. Če želite skriti del kode, uporabite sintakso "/*" za odpiranje in "* /", da zaprete komentar. Če zaključna zasnova ni napisana po znakih "/*", bo celotna HTML koda komentirana. V danem primeru je prikazana metoda nestandardnega komentiranja:.

Sorodne publikacije