Stabilizator pametnega telefona. Kaj izbrati?

Tudi ultraproračunski pametni telefoni že lahko snemajo video posnetke z ločljivostjo 1080p (1920x1080), vodilni v zadnjih letih pa 4K (4096 x 3072). Na izhodu prihaja valjček s čudovito sliko, visoko ostrino in pravilno ravnovesje bele barve. Edina stvar, ki pogosto nima telefonov, je stabilizacija. Drage naprave so opremljene z digitalno ali optično stabilizacijo, sami bonusi pa imajo tako in tisto. Toda tudi Samsung Galaxy S8 se ne more pohvaliti s popolnoma stabiliziranim videom.


Posedovanje posega v pridobivanje materialov strokovne ravni. Vendar pa je pri gledanju doma precej neprijetno videti, kako se slika prenaša. Obstaja več načinov za dosego gladkosti. Najboljši rezultat so posebni stabilizatorji za pametni telefon.

Namen stabilizatorja za telefon (steikama)

Ne glede na to, da popoln stabilizacijski sistem ni opremljen s pripomočkom, se ista slika ne bo nikoli pokazala. Med hojo, tekom bo naprava, pritrjena na palico za sefija ali držana v rokah, izpostavljena ostremu premiku vodoravno in navpično, tako da bo videoposnetek tesen. Tudi najbolj tehnološka štiriosna stabilizacija, dopolnjena z elektronsko, nevtralizira sunke pri premikanju v stran.
Včasih pride do povratnega učinka - zaradi močnega tresenja se elektronska obdelava aktivira preveč aktivno, zaradi česar bo video "žele".

Elektronski stabilizatorji

odlična kakovost fotografiranja. Pripomoček je neke vrste monopod, vendar s premično ključavnico za pametni telefon. Prej so bili uporabljeni samo na področju profesionalnega snemanja videa, na primer pri snemanju filmov ali televizijskih oddaj. Zdaj so se pocenili in so dostopni vsem navdušenim, sledili so kakovosti video vsebin.


Načelo delovanja

Mehanizem delovanja katerega koli stabilizatorja temelji na naprednem sistemu interakcije senzorjev in motorjev. Senzorji spremljajo smer gibanja tako, da so upravljavci primerni in vedno podpirajo napravo vodoravno ali navpično.
Tehnologija je izjemno učinkovita, ostri premiki ne ustvarjajo tresenja. Takšno kompaktno napravo je enostavno vzeti s seboj na cesto ali izlet, tako da boste lahko kasneje uživali v lepih videih doma.

Izbira stabilizatorja

Zahvaljujoč kitajskim proizvajalcem se je cena stabilizatorja za pametne telefone v zadnjih letih močno zmanjšala. V nebesni družbi so bili vedno znani po svojih izdelkih, vendar pred ustanovitvijo steykamami na Kitajskem sodelujejo le dve podjetji, zdaj pa veliko več. Konkurenca med proizvajalci se povečuje, cena pade celo nižje, število razpoložljivih modelov se povečuje. Ta trend je koristen za uporabnike, vendar se vprašanje, kako izbrati dober stabilizator za pametni telefon ,poslabša. Konec koncev, obstajajo poceni, vendar ne zelo kakovostne modele, skupaj z izdelki znanih proizvajalcev, ki so se že dolgo dokazali in imajo izkušnje in tehnologijo.

Več osi, bolje

Treba je izbrati izključno tri osistabilizator pametnega telefona. Kljub nizki ceni dvo-šasije, ni priporočljivo kupiti, ker se spoprijema s svojo nalogo je za velikost slabši. Poleg tega se bodo stroški tri-osnih pripomočkov sčasoma le zmanjšali zaradi zavrnitve proizvodnje večine podjetij od proizvodnje moralno in tehnološko zastarelih modelov.

Poiskati je treba stabilizator na baterije

. To je zelo pomembno merilo. Nekateri modeli lahko "živijo" iz enega polnjenja 3 ure, drugi do 9 ur. Nekateri ljudje ne potrebujejo visoke avtonomije, ker je ne uporabljajo pogosto. In potniki bodo cenili samo "dolgo delujoč" elektronski stabilizator za pametni telefon, ki ne bo delal skoraj ves dan, ampak bo služil kot zunanja baterija za telefon. Pomembna je tudi vrsta baterije in način polnjenja. Običajni steadyks z ne odstranljivimi in odstranljivimi pogoni, vstavljeni v ročaj. Vgrajena podpora za polnjenje prek USB-ja je njihova zmogljivost večja in lahko sami napolnijo pametni telefon. Spremenljivke so manj energetsko učinkovite in niso tako praktične, saj jih je treba odstraniti in namestiti v napravo, ki je priključena na vtičnico.

Pomembna vrsta telefonske priponke

Sodoben stabilizator pametnega telefona lahko zaklene telefon skoraj vseh velikosti in velikosti, od majhnega iPhone SE do Xiaomi Mi Max 2. Edina razlika je, kako lahko upravlja stabilizacijo. Ker se teža in oblika telefonov zelo razlikujejo. V zvezi s tem je treba poiskati prototipe, ki so vključeni v kompletInstrumenti za umerjanje stabilizatorja. Čeprav to ni vedno potrebno, je včasih potrebno ročno nastaviti nastavitve.

Več načinov - več funkcij

Razvoj tehnologije je ustvarjalcem omogočil, da ponudijo poceni 3-osne stabilizatorje, da bi pametni telefon dodal podporo za več načinov delovanja. Seznam najbolj vhodnih dohodnih:
 • opazovanje predmeta (prepoznavanje oseb);
 • Počasi zavrtite v smeri gibanja ročaja;
 • časovni potek gibanja (fotografiranje iz več zornih kotov in nato združevanje v majhen posnetek);
 • daljinsko upravljanje;
 • panorama (gladko gibanje kamere v krogu).
 • Trivija je pomembnejša, kot se zdi

  Pozornost na majhne podrobnosti razlikuje dobre proizvajalce od slabih. Izdelki podjetij, ki so poskrbeli za dodatno opremo in, bolj kakovostno in bolj priročno. Dodatne ugodne komponente vključujejo, na primer, korporativno aplikacijo. Omogoča učinkovito uporabo pametnega telefona, preprosto preklapljanje načinov. Potniki bodo potrebovali zaščitne pokrove in druge dodatke, ki so idealni za redarje.
  Cena stabilizatorja fotoaparata za pametni telefon trenutno ni zelo nizka, čeprav se bo sčasoma zmanjšala. Ampak zdaj bo mogoče izbrati dober pripomoček - enostaven za upravljanje in z običajno zaklepanje - tudi za majhno količino denarja. To bo pomagalo zajemati kakovostne videoposnetke brez neprijetnega tresenja.

  Sorodne publikacije