Merilo za računalnik: kaj je to?

Mnogi so slišali tak koncept kot "merilo za računalnik". Kaj je to? Te besede se imenujejo testiranje računalniške tehnologije. Poleg tega se lahko izvaja tako v kompleksnih, kot tudi za posamezne podsisteme. Nato bodo upoštevani programi, ki so potrebni za izvedbo primerjalnega testa računalnika.

Namen

V nekaterih primerih je ocena produktivnosti tehnologije, ki jo zagotavljajo vgrajene naprave, nezadostna. Za izvedbo merila kakovosti za vaš računalnik morate uporabiti strokovno orodje. Takšna orodja podrobneje ocenjujejo učinkovitost računalnika "železo" in nudijo priložnost za pridobitev več informacij o sistemu.


Kljub temu, da se zdi, da je namen pripomočka, se razlikujejo v izvajanju, enostavnosti uporabe, vrsti funkcij za diagnozo. Obstajajo visoko specializirani programi, ki so potrebni za podrobno testiranje samo enega računalniškega podsistema. Obstajajo tudi tisti, ki omogočajo celovit pregled.

Integrirani programi za ocenjevanje uspešnosti

Popolno računalniško testiranje se lahko opravi s strokovnim programom AIDA64. Uporabniku zagotavlja vse informacije o sistemu. Sodobne različice pripomočka je razvilo madžarsko podjetje. Izdelek je izdan na plačani osnovi, vendar obstajajo različice, ki so izdane na mesec brezplačno. Da bi jih prejeli, morate na uradni strani izpolniti poseben obrazec in dobiti ključ in povezave za prenos.Obstaja tudi mobilni pripomoček.


AIDA64 vam omogoča, da izvedete merilo za računalnik v ruskem jeziku. Podrobno poročilo o preverjanju lahko shranite v različnih oblikah. Rezultati testov vsebujejo podatke strojne opreme, programske opreme (OS, gonilnike). Ogledate si lahko vse tekoče procese in zbirate informacije iz oddaljenih računalnikov prek omrežja. Vmesnik je zelo preprost. To lahko razume tudi neizkušen uporabnik.

Programska oprema za testiranje trdega diska PC3000

Delovanje računalnika je v veliki meri odvisno od učinkovitosti pogona. Preizkusite ga lahko s pomočjo prostega programa PC3000DiskAnalyzer. Podpira vse priljubljene medijske nosilce, vključno s flash karticami. Program ni treba namestiti. Preprosto ga zaženite. Odpre se okno, kjer boste morali izbrati vrsto diska, ki ga želite preveriti. Nato se odpre glavno okno pripomočka. Na voljo so različne možnosti testiranja: branje, pisanje, preverjanje, testni predpomnilnik. Prvi dve možnosti sta popolnoma varni, drugi pa lahko povzročijo izgubo podatkov. Način preverjanja vam omogoča, da preizkusite hitrost diska, da najdete pokvarjene sektorje. Rezultat se prikaže kot priročen diagram.

Program za testiranje RAM

\ t
Utility, imenovan MemTest, izvaja validacijo RAM-a. Obstajata dve različici za različne arhitekture. Napisali so jih različni razvijalci, toda ideja je ena: primerjati branje in pisanje podatkov. To se izvede v več prehodih.Testiranje poteka od nižjih razredov do starejših, nato pa obratno.
Program ne zahteva operacijskega sistema, ker ima svoj zagonski nalagalnik. Je enostaven za uporabo in njegova hitrost je nizka. MemTest je sposoben zaznati odstopanja v delovanju računalnika in pomaga pri odpravljanju napak po spremembah, ki so povezane z overclockingom ali zamenjavo. Lahko ga prenesete z uradne strani.

Testiranje monitorjev

Nokia je v ta namen dobro znana vrsta testov. Zagotavljajo možnost preverjanja in prilagajanja:
 • odsotnost izkrivljanja geometrijskega tipa.
 • Stopnja osredotočenosti.
 • Kontrast, svetlost in nasičenost slike.
 • Bitne pike.
 • Utility vsebuje osnovne informacije in je popolnoma brezplačen. Na voljo na uradni spletni strani.

  Programska oprema za testiranje grafične kartice

  Obstaja pripomoček FurMark, ki je potreben za preverjanje veljavnosti video adapterja. Pomaga določiti stabilnost obdelovanca po razpršitvi in ​​kako učinkovito se ohlaja. Značilnost programa je funkcija testiranja obremenitve, ki zagotavlja maksimalno obremenitev adapterja. Pripomoček je brezplačen, kompakten in deluje hitro. Vsi modeli grafičnih kartic so podprti.

  Program grafičnega testiranja

  Uporabnost 3DMark je znana mnogim. Razvila ga je finska družba in je osredotočena na testiranje grafike učinkovitosti in integriranega ocenjevanja računalnika pri igranju iger. Glavni namen je preveriti stabilnost in zmožnosti grafične kartice. Podpira vse različiceOperacijski sistem Windows. Najnovejše različice so prav tako sposobne testirati procesor. V bistvu gre za računalniško igro, ki je uporabnik ne more upravljati. Testi so razdeljeni v dve skupini. Prva je ista igra, ki uporablja svoj motor. Tu se merijo okvirji na sekundo in njihova frekvenca. Druga skupina temelji na izračunih in ocenjuje bloke grafičnega procesorja, ki opravlja določene operacije.

  Povzetek

  Računalnik lahko preizkusite na različne načine. Nekateri mobilni uporabniki iščejo priljubljen Antout, merilo za računalnik. Toda računalniška različica ne obstaja. Bolje je določiti namen testiranja in uporabiti enega ali več zgoraj navedenih programov.

  Sorodne publikacije