Kako odstraniti ključ iz pametnega telefona?

Platforma Android ponuja številne načine za zaščito vaših podatkov. Eden od njegovih najbolj očitnih pojavov je vzorec zaklepanja zaslona, ​​znan kot ključ. Z njim lahko nastavite precej visoko stopnjo varnosti, ki lahko tretjim osebam prepreči dostop do vaših podatkov.

Kako deluje?

Varnost telefona lahko povečate tudi tako, da nastavite možnosti blokiranja takoj, ko je zaslon izklopljen. Privzeto je večina naprav konfigurirana za dvominutno časovno omejitev. To pomeni, da lahko telefon uporabljate brez vnašanja ključa pred koncem tega časa. V določenih situacijah je to lahko varnostna grožnja. Te nastavitve lahko konfigurirate na naslednji način (upoštevajte, da se koraki lahko razlikujejo glede na vašo napravo Android):
 • Kliknite gumb Meni;
 • Pojdite na zavihek Nastavitve;
 • Kliknite "Lokacija in varnost", "Časovnik zaklepanja";
 • Pomaknite se navzgor in izberite "Ko je zaslon izklopljen".
 • Zdaj, ko ste konfigurirali to konfiguracijo, boste potrebovali ključ za uporabo telefona. Blokiranje je zelo pomembno za vsakogar, ki shranjuje občutljive podatke ali osebne datoteke na svojih napravah Android. S tem boste preprečili nepooblaščeno uporabo pripomočka, ko pa ga pozabite, boste imeli težave.


  Kaj storiti, če ste pozabili ključ?

  Toda kaj se zgodi, če pozabite ta ključ? To ni takoRedko, zlasti med uporabniki, ki imajo več kot en telefon naenkrat, in vsak ima različne ključe. Na srečo so razvijalci platforme Android razmišljali o tem. Vendar pa bodite previdni, morate imeti Google Račun, s katerim je bil sinhroniziran pametni telefon.

  Kako odstraniti ključ?

  Kliknite gumb za vklop na napravi Android, da odprete zaklenjeni zaslon in si ogledate predlogo. Na nekaterih telefonih morate drsnik potisniti v desno, preden lahko greste na grafično tipko.

  Če nepravilno vnesete grafično tipko petkrat, boste opozorjeni, da telefona ne morete odkleniti in vas bo sistem pozval, da poskusite po 30 sekundah. Klic v sili lahko pošljete tudi, če imate zaklenjen zaslon s pritiskom na ustrezen gumb. Pred koncem 30 sekund se poskusite vrniti na predlogo ključa in v spodnjem desnem kotu zaslona boste videli nov gumb. Odštevalnik vam bo povedal, koliko sekund imate, preden lahko znova poskusite tipkati. Če se ne spomnite šifre, ne čakajte tega časa. Kako odstraniti pozabljen ključ?

  Uporabite svoj Google Račun za odklepanje.

  Praviloma, ko poskušate pobirati različne kombinacije in ne morete odkleniti telefona za pet poskusov, se na zaslonu prikaže sporočilo, ki prikazuje dva gumba »Naprej« in Poskusite znova ".
  Kliknite "Naprej" in videli boste dve možnosti za odklepanje telefona. Eden od njih -odgovorite na vprašanje, drugi pa - navedite informacije o svojem Google računu. Večina uporabnikov ne postavlja vprašanj in odgovorov. Ampak, če ste naredili to konfiguracijo, samo dajte odgovor na zahtevano kodno besedo in hitro odklenete napravo. V nasprotnem primeru izberite možnost Google Račun in kliknite Naprej.
  Sedaj navedite svoje uporabniško ime in geslo iz računa, ki je priključen na napravo, in kliknite »Prijava«. Po tem morate izbrati nov grafični ključ. Zdaj lahko napravo odklenete. Narišite novo kodo, kliknite Nadaljuj, ponovite vnos in imeli boste dostop do naprave. Kot je navedeno zgoraj, morate vnesti ID uporabnika, ki ga uporabljate za prijavo v trgovino Google Play, da odklenete telefon. Toda s tem je nekaj težav. Če je naprava zaklenjena in je z njo prekinjena uporaba podatkov, se morda ne boste mogli povezati z internetom, da bi jo odklenili. Kako odstraniti pozabljen ključ iz Androida in v tem primeru?

  Zaradi ponastavitve na tovarniške nastavitve

  Če se ne spomnite svoje Googlovega ID-ja ali če ne morete sinhronizirati z internetom, boste morali opraviti ponastavitev telefona na trdo. Najprej morate vedeti, da ta metoda izbriše vse datoteke in aplikacije.

  Kako odstraniti ključ, če ste ga pozabili? Samo izklopite telefon Android in počakajte nekaj sekund. Hkrati držite pritisnjene tipke: povečajte glasnost + tipko za dom +napajanje To je treba storiti, dokler se telefon ne zažene (če vaša naprava nima gumba za dom, samo držite tipko za povečanje glasnosti in tipko za vklop).
  Takoj ko končate ta korak, bodo na zaslonu, podobnem DOS-u, na voljo različne možnosti. Za pomikanje navzgor in navzdol uporabite tipko za glasnost, nato pa pojdite na "Obnovi tovarniške nastavitve" ali "Izbriši vse uporabniške podatke". Izbira bo odvisna od parametrov vaše naprave. Ko kliknete zgornje možnosti, se pomaknite navzdol do »Ponovni zagon sistema zdaj« in počakajte, da se telefon znova zažene. To je zelo preprost način za odstranitev ključa iz Androida. Medtem ko se morate zavedati, da bo vaša naprava dejansko vrnjena v stanje, v katerem ste ga kupili. To ne vpliva na podatke na pomnilniški kartici in posodobitev operacijskega sistema.

  Druge možnosti zaklepanja zaslona

  Kako odstraniti ključ, če ne želite izgubiti vseh podatkov v telefonu? Večina naprav z operacijskim sistemom Android OS 4.0 in novejšim ponuja pet različnih varnostnih nastavitev za zaklepanje zaslona. Poleg risanja tipk lahko uporabite prstne odtise na zaslonu, uporabite tehnologijo za prepoznavanje obrazov ali vnesite PIN ali geslo. Proizvajalci naprav lahko te različice označijo z različnimi imeni, vendar mora biti funkcionalnost enaka za vse blagovne znamke.
  Vsi ti varnostni ukrepi lahko blokirajo nepooblaščen dostoppametni telefon Vendar pa danes obstaja več aplikacij, ki lahko rešijo ta problem. S temi storitvami vam ni treba skrbeti za odstranitev ključa ali drugih varnostnih nastavitev. Najbolj znana so naslednja orodja:
 • dr.fone - Odkleni (Android);
 • Android Multi Tool za odstranjevanje vzorcev Android.
 • Kako odstraniti ključ za zaklepanje z dr.fone-Unlock?

  S to programsko opremo za odklepanje telefona vam ni treba skrbeti za izgubo podatkov. Da bi rešili vprašanje, kako odstraniti ključ in ne izgubijo shranjenih podatkov, razvijalci Wondershare je izumil odlično orodje Android imenovano dr.fone - Odkleni. Ta ključ odstranitev storitev deluje odlično z odklepanjem telefona brez izgube podatkov. Ta aplikacija lahko odstrani 4 vrste zaklepanja zaslona, ​​PIN, geslo in bralnik prstnih odtisov. Trenutno tehnično znanje ni potrebno. Vsak uporabnik lahko to obravnava.

  Kako to storiti?

  Kako odstraniti ključ iz telefona? Najprej zaženite dr.fone v računalniku in kliknite Odkleni. Ta funkcija vam omogoča dostop do telefona. Vzemite pametni telefon in ga povežite z računalnikom prek kabla USB, nato pa pritisnite gumb "Start", da začnete postopek.
  Zdaj morate telefon Android preklopiti v zagonski način. To storite tako, da sledite spodnjim navodilom:
 • Poskrbite, da je telefon izklopljen.
 • Hkrati morate pritisniti in držati 3 gumbe: glasnost, dom in napajanje.
 • Po tempojdite v način prenosa s pritiskom na tipko za povečanje glasnosti.
 • Takoj, ko preklopite v način prenosa, bo telefon začel prejemati obnovitveni paket. Počakati boste morali na dokončanje tega procesa. Po prenosu boste videli, da se je postopek samodejnega odstranjevanja zaklepa za Android Pattern Lock začel samodejno. Ne skrbite za svoje podatke na pametnem telefonu, saj odstranitev ključa ne bo povzročila njihove odstranitve. Po končanem postopku lahko dostopate do svoje naprave.

  Kako uporabljati Android Multi Tool za odstranjevanje vzorcev Android?

  Poleg zgoraj navedenega obstaja še eno orodje za odstranitev ključa pod imenom Android Multi Tool. Ta storitev lahko izvaja predlogo za označevanje, kot tudi odstranjevanje različnih vrst zaklepanja zaslona, ​​kot so geslo, PIN koda, prepoznavanje obraza itd. To orodje deluje brez izgube datotek na napravi. Kako odstraniti ključ iz Samsung in drugih pametnih telefonov z orodjem Android Multi Tool? Prenesite najnovejšo različico orodja v računalnik in jo zaženite. Telefon povežite z računalnikom prek kabla USB. Ko zaženete Android Multi Tool v računalniku, boste videli navodila na zaslonu. Izgledajo kot sobe za različne funkcije. Kliknite element, ki ga želite izvesti. Če izberete to možnost, boste videli, da se je vaš telefon začel znova zagnati. Počakajte, da se samodejno zažene. Nato ga lahko uporabite brez težav.

  Primerjava obeh orodij

  V zgornjih tablah morate poznati odlična orodja za odstranitev ključa - programsko opremo dr.fone in Android Multi Tool. Kaj je njihovofunkcije? Skupne značilnosti teh storitev so naslednje:
 • v večini primerov hitro odstranijo ključ in pomagajo tudi proti drugemu zaklenjenemu zaslonu brez brisanja datotek v napravi;
 • s temi orodji je zelo enostavno upravljati. Programski vmesnik je preprost in enostaven.
 • Vendar pa se lahko Android Multi Tool zdi preveč zapleten za neizkušene uporabnike, saj ta storitev ponuja številne funkcije. Poleg tega v nekaterih primerih ne deluje in ne odstrani ključavnice. Prav tako je treba omeniti, da je Wondershare dr.fone bolj primerna za naprave Samsung. To orodje je zasnovano za izvajanje nekaterih nenavadnih nalog na napravah te blagovne znamke.

  Sorodne publikacije