Kako oblikovati SD kartico "Android": navodila, funkcije funkcije

Vsaka sodobna naprava za shranjevanje potrebuje storitev, vključno s kartico SD za mobilni pripomoček. Eden od najpogostejših postopkov, razen brisanja zapisov informacij, je oblikovanje. Iz transportnih trakov so praviloma že pripravljeni za delo in pred uporabo niso potrebne dodatne manipulacije. Potreba po formatiranju kartice SD "Android" se lahko pojavi v številnih drugih primerih, o katerih bomo govorili spodaj. Možnih je veliko scenarijev, nekateri pa imajo resne težave pri izvajanju tega navidez preprostega postopka. Zato podajamo podrobna navodila, kako pravilno formatirati SD kartico "Android" in jo narediti čim bolj neboleče.


Nujnost postopka

Skoraj vsi zunanji SSD-ji s kapaciteto, manjšo od 64 GB, so opremljeni z datotečnim sistemom FAT32. Slednji "razume" veliko večino drugih devays: video predvajalniki, konzole, igralci, itd. Vendar pa obstajajo tudi drugi formati - NTFS, exFAT, itd.
Če druga naprava ne vidi pogona, bo morala kartico SD "Android" formatirati v tem datotečnem sistemu. Prav tako se zgodi, da bliskovni pogon zavrne delo: ne odpre datotek, ne izbriše ali ne kopira. Če formatirate kartico SD "Android", vam bo to pomagalo.

Težave zaradi velikosti pomnilnika

Še ena posebna težava pri starih pametnih telefonih in tablicah je velika količina pogona. Nekateri pripomočki zavrnejodelajo s 64 GB pomnilnika in zaznavajo, na primer, samo 32 ali celo 16. V tem primeru lahko SD kartico formatirate za tablični računalnik Android ali pametni telefon za manjši znesek.


Oblikovanje

Najpreprostejša in najbolj zanesljiva različica organizacije tega postopka je osebje platforme. Zagotovo ne bo težav in konfliktov pogona z notranjim pomnilnikom naprave. Poglejmo, kako formatirati kartico SD "Android" 7.0.
Postopek formatiranja:
 • V meniju ali zavesi pojdite na "Nastavitve".
 • Kliknite na razdelek "Shranjevanje in USB pomnilniške naprave".
 • Poiščite element "Format" (včasih "Clear").
 • V pojavnem oknu kliknite "OK" in se strinjate z istim opozorilom o popolnem čiščenju pogona.
 • Čakamo na konec postopka.
 • Pred oblikovanjem se prepričajte, da ste varnostno kopirali podatke, če je to mogoče, saj je obnovitev izgubljenih podatkov po tem postopku zelo težka in včasih nemogoča.

  Sredstva tretjih oseb

  Zaposleni so dobri, ker z njimi ni nikoli nobenih težav, vendar so funkcionalne možnosti zelo omejene. Tukaj lahko izberete vrsto datotečnega sistema ali izberete zahtevano skupno količino pogona. Druga dokazana in najvarnejša možnost je formatirati zemljevid s pomočjo OS "Windsor" s svojimi običajnimi orodji. Pripomoček za mobilne naprave morate povezati z računalnikom prek kabla USB. V nekaterih primerih morate omogočiti način razhroščevanja USB v nastavitvah.
  Formatiranje pomnilniške kartice v programu Windsor:
 • Odprite Moj računalnik.
 • S seznama izberite svoj pogon in kliknite na desni gumb miške.
 • V kontekstnem meniju kliknite gumb "Format".
 • V oknu izberite potrebne parametre in kliknite "Start".
 • Po zaključku postopka vas bo sistem obvestil o uspešnem zaključku postopka.
 • Obstaja veliko več možnosti za fleksibilno formatiranje pomnilniške kartice. V oknu za usposabljanje lahko izberete želeno količino pogona, datotečni sistem, velikost gruče, metodo čiščenja in ime bliskovnega pogona. Prav tako je treba omeniti, da standardna orodja Windows izvajajo globoko oblikovanje, če hitrost še ni bila določena. To vam omogoča, da se znebite številnih resnih težav, povezanih s shranjevanjem takšnega načrta.

  Sorodne publikacije