Pregled pametnega telefona BlackBerry Bold 9780

V nasprotju s projekcijami telefoni s tipkami niso popolnoma izginili s prodajnih polic. Seveda se je njihov obseg znatno zmanjšal, vendar obstajajo proizvajalci, ki namerno sproščajo samo takšne pripomočke. Osupljiv primer je blagovna znamka BlackBerry. V svoji liniji so vse naprave opremljene s polno tipkovnico Qwerty. Po mnenju mnogih je to glavna prednost. Vendar pa ne bi smeli misliti, da je programska oprema v takih napravah precej slabša od velikih pametnih telefonov. Da bi se prepričali o tem, je dovolj, da razmislite o BlackBerry Bold 9780. Cena je zdaj na tem telefonu povprečno 14.000 rubljev, čeprav je na začetku prodaje presegla oznako 20.000. Ampak, verjemite mi, to je povsem upravičeno.


Kaj je pri tem izjemno? Kaj vam je všeč? Ali ima pametni telefon pomanjkljivosti? Odgovori na ta vprašanja in ne le bralca bodo našli v članku.

Oblikovanje

Pregled vsakega telefona se mora začeti z opisom modela. Naprava je tipičen monoblok z mehansko tipkovnico. Zahvaljujoč dimenzijam (109 x 6 x 14 cm) je mogoče varno presneti kompaktno. Na podlagi pametnih telefonov z velikim zaslonom na dotik ta model izgleda nenavadno. Iz njega tkajo vintage stil. Ampak, da ga imenujemo pomanjkljivost je nemogoče. Če pogledamo natančneje, lahko vidite sodobne rešitve, ki jih uporabljajo oblikovalci. Pomanjkanje ostrih vogalov, racionalizirane meje kažejo na sedanjost. Celotno telo in Qwerty tipkovnica sta izdelani iz plastike. Večina ima sijočo površino, razen zadnje platnice. AtProizvajalec je uporabil gumirano plast, ki simulira teksturo pravega usnja.


Na sprednji plošči je zaslon, tipkovnica, precej velika luknja v zvočniku in indikator dogodka. Logotip podjetja je čudovit tako pred telefonom kot tudi za njim. Stranske površine so funkcionalne. Na njih, na eni strani, so priključki pod slušalkami in polnilnik, z nasprotnimi - tipkami za glasnost in kamero. Na zgornjem koncu bo uporabnik našel gumb za zaklepanje. Objektiv fotoaparata in bliskavica sta standardna na zadnji strani.

Funkcija zaslona BlackBerry Bold 9780:

Gumbi telefoni ne posvečajo veliko pozornosti zaslonu. Dokaz za to ni zelo priljubljena TFT matrika. Ta tehnologija ne kaže visokih rezultatov. Vendar pa je v primerjavi s pametnimi telefoni, občutljivimi na dotik, zaslon Bold 9780 veliko boljši na ulici v sončnem vremenu. Pri neposrednem udarcu žarkov slika ne zbledi, kontrast in ostrina se ne zmanjšata. To pomeni, da bo lastnik udobno uporabil telefon v poljubni svetlobi. Na žalost, proizvajalec BlackBerry Bold 9780 ni imel tehnične sposobnosti, da bi velik zaslon. Zato sem se moral omejiti na 244 palcev. Toda, če upoštevamo stroj kot celoto, lahko te dimenzije imenujemo optimalne. Dovoljenje, s katerim je prikazana slika, je prav tako majhno - le 480 x 360 px. Prenos barv je omejen na 65 tisoč odtenkov, zato sodba o nasičenosti in realizmu ni potrebna.

Značilnosti tipkovnice

Glavna prednost tega modela- Qwerty tipkovnico. Črke in simboli so v štirih vrsticah. Vsak ključ na vrhu ima značilno rezino, kar uporabnikom olajša hitro vnašanje velikega besedila. Edina pomanjkljivost so gumbi na pari. Pet jih je. Takšna rešitev je nujna, saj proizvajalec sprva ni pričakoval, da bo tipkovnica v ruskem jeziku. Nadzorna plošča se nahaja na vrhu bloka. Sestavljen je iz standardnih ključev. Nahajajo se na isti liniji. Sprva se počutite nelagodno, vendar se hitro navadite.

Baterija

V vprašanju avtonomije lahko BlackBerry Bold 9780 tekmuje z enim. Opremljen je z litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 15.000 miliamperov na uro. V stanju pripravljenosti polnjenje traja več kot 400 ur, za fanove pa klepet s prijatelji v telefonskem načinu. V kombiniranem načinu lahko varno računate na 3-4 dni.

Funkcije fotoaparata

BlackBerry Bold 9780 se ne more pohvaliti s kakovostjo slik, ki jih je posnel domači fotoaparat. Proizvajalec trdi, da je optika opremljena z modulom s 5 milijoni slikovnih pik. Obstaja tudi LED bliskavica in funkcija samodejnega ostrenja. Vendar pa fotografija, odkrito povedano, ne prihaja zelo veliko. Slike so zrnate in zamegljene. Na voljo je tudi video način. Vendar lastniki trdijo, da so videoposnetki preveč slabi.

"Železo"

Moč BlackBerry Bold 9780 zagotavlja čipov Intel XScale. Temelji na enotnem računalniškem modulu, ki je zmoženpospeši na 624 MHz. Naprava deluje zelo hitro, tudi če hkrati izvajate več aplikacij. Pomanjkanje zamrzovanja zagotavlja tudi dobra količina "RAM-ov" - 512 MB. Za namestitev aplikacij lahko uporabite izvorni pomnilnik (256 MB) ali izmenljivi bliskovni pogon. Največja glasnost ne sme presegati 32 GB, sicer lahko pride do kratke zamrznitve.

Zaključek

Pregled BlackBerry Bold 9780, ki je bil opravljen v članku, je pritegnil pozornost kupcev. Večina jih je našla le koristi. Prvič, to je izvirno oblikovanje. Kombinacija površin, optimalnih dimenzij, prijetnih dotikov - vse to prinaša udobje le pri uporabi telefona. Hvalevredni pregledi so zaslužili platformo. Naprava hitro obdeluje vse zahteve in zlahka obvladuje vsakodnevne naloge. Seveda pa so prednosti tudi avtonomno delo. Kaj je vznemirilo lastnike? Na fotoaparatu je slišalo nekaj komentarjev in velikost zaslona. Lahko pa jih imenujemo zelo kritične napake. Tisti, ki želijo imeti napravo s polnopravno tipkovnico, bodo morali žrtvovati nekatere značilnosti.

Sorodne publikacije