Kaj storiti, če v GTA ne deluje miška: San Andreas?

"GTA: San Andreas" je dokaj stara igra, ki je izšla pred več kot desetimi leti. Zato ni nič presenetljivega v tem, da občasno prihaja do težav pri njegovem delovanju na sodobnih računalnikih. Na primer, zelo pogosto lahko v forumih vidite pritožbo, da miš v GTA ne deluje: San Andreas. Ta problem se tako pogosto srečuje, da je treba podrobno podrobneje opisati nekatere različice njegove odločitve. Nima smisla, da bi se poglobili v vzroke tega problema, saj so lahko različni. Najbolje je, da poskusite kar nekaj rešitev, da se čimprej vrnete v proces igre. Natančneje, mnogi ljudje nimajo GTA miške: San Andreas, ko vstopijo v meni za zaustavitev igre. Kako rešiti ta problem? Tukaj je nekaj možnosti, od katerih lahko vsaka deluje. Seveda pa morate pričakovati, da ne boste morali poskusiti vsakega od njih, in vse bo rešeno od prvega poskusa.

Ustreznost

Če GTA ne deluje: San Andreas, najprej se poskušajte ujemati z upraviteljem opravil. Če želite to narediti, morate zagnati igro in poklicati upravitelja opravil, v katerem morate najti postopek gta_sa.exe. Če ne veste o skladnosti, lahko zdaj razumete, kako je. Dejstvo je, da boste morali ta postopek klikniti z desnim klikom in izbrati točko menija "vzpostaviti skladnost". Tam boste lahko izbrali nekaj ključnih parametrov za ta proces, kot je uporaba več procesorskih jeder.Vaša naloga je odstraniti vse kljukice, razen tiste, ki stoji nasproti točke "CP 0". Tako lahko onemogočite uporabo vseh procesorskih jeder, razen enega glavnega. Zelo pogosto, če nimate miške v GTA: San Andreas, tovrstna tehnika pomaga. Ampak, če vam to ni pomagalo, lahko poskusite še nekaj metod.

Strni /razširi

Če se v GTA: San Andreas nenehno srečujete z zgoraj omenjenim naporom, prejšnji namig pa ne pomaga, je treba preizkusiti druge pristope. Z uporabo kombinacije Alt + Tab lahko na primer zmanjšate igro in pojdete na namizje, nato pa jo znova razširite iz opravilne vrstice. To je precej nepomembno, toda včasih deluje, zato je vedno vredno poskusiti.

Nazaj na igro

Še en preprost in nepomemben način je vrnitev v igro. Meni za premor se pokliče s pritiskom na tipko Esc, tako da, če v meniju niste zaslužili miške, lahko ponovno pritisnete to tipko tako, da se vrnete v igro, nato pa jo znova pritisnite, da preverite, ali se je življenje vrnilo na kazalec. Kot v preteklosti, ta metoda ne deluje vedno, vendar vas nihče ne bo kaznoval za poskus.

Zaključek postopka

Naslednja metoda je daleč od najvarnejše, zato je ne priporočamo prvi. Najbolje je, da ga shranite, če vse druge možnosti ne bodo delovale. V tem primeru morate poklicati upravitelja opravil, vendar tokrat najti drugo nalogo, explorer.exe. In zdaj morate že odstraniti, to je, ustaviti svoje dejavnosti. To je včasihPomaga obrniti življenjsko dobo kazalca miške v meniju premora, vendar lahko poškoduje delovanje sistema in povzroči potrebo po ponovnem zagonu računalnika.

Način združljivosti

No, zadnja možnost, ki je lahko učinkovita, je izbira načina združljivosti. Kot veste, je ta igra zaživela zelo dolgo časa, potem pa sodobni operacijski sistemi še niso obstajali. V skladu s tem lahko pride do nekaterih težav z združljivostjo, vendar ne smete obupati. Na srečo ima Windows tako funkcijo združljivosti. Igro lahko zaženete tako, da za to izberete način združljivosti, na primer višjo različico, na primer Windows XP. V tem primeru se bo uspešnost igre na splošno izboljšala in z veliko verjetnostjo bo problem z miško izginil.

Sorodne publikacije