Sinhronizirajte mape in datoteke

Razvoj tehnologije je privedel do tega, da ima vsak dom več računalnikov. V tem primeru ne gre le za stacionarni računalnik, temveč tudi za prenosne računalnike, netbooke, tablične računalnike, pametne telefone itd. Govorite o tem in se pogovarjajte o tem.

Kaj je to?

Da bi razumeli, kaj je to, se morate obrniti na računalništvo. Na tem področju obstaja več interpretacij koncepta sinhronizacije. Jezik se lahko nanaša na dogovor o procesih, podatkih ali prenosu.
Sinhronizacija procesov je posebna akcija, ki pomaga hkrati ohraniti celovitost dokumentov, datotek, podatkov in drugih. Tak mehanizem se običajno aktivira v več procesih ali tokovih, ki se pojavijo naključno.


Ko gre za sinhronizacijo map ali, bolj splošno, podatkov, je hitreje dejanje, ki pomaga odpraviti razlike v podvojenih podatkih. To pomeni, da če ste dokument z besedilom prenesli iz enega računalnika v drugega, in po popravku nekaj črk, bo sinhronizacija na drugem računalniku s tem dokumentom enako.

Načini

Vprašanje sinhronizacije je precej sporno. Očitno je odvisen od nekaterih dodatnih predpostavk. Vendar pa obstaja težava, da so spremembe, ki so bile izvedene, nezdružljive. Potem pride do "konflikta sprememb". Kaj je treba storiti v tem primeru še ni znano. Pa vendar obstajajo nekatere predpostavke, ki osvetljujejo načine, ki se uporabljajo v različnih situacijah. Vrezultat je predpostavka, da so bile spremembe vpeljane v eni od možnosti, druga pa je samo ponovno napisala njeno vsebino. Ta metoda uporablja večino programov za sinhronizacijo datotek in map. Ker se bodo vse spremembe v tem primeru štele za nepopravljive, boste morali izbrati dokument, ki bo glavni.


Ta postopek lahko poteka tudi na drug način. Če so v tem primeru datoteke predstavljene z neodvisnimi zapisi, kot je imenik, potem gre za združitev v niz. Če v tem primeru poteka neprekinjena sinhronizacija, je v takšne podatkovne nize enostavno vnesti dodatne informacije. Ta možnost je podobna načinu, kako se Outlook sinhronizira.
Zadnja možnost je obravnava popravkov napak. To se zgodi bodisi avtomatizirano ali ročno. Ta možnost je sprejeta v sistemih za nadzor različic. Če takšna programska oprema opazi napako ali jo popravi sami ali pa uporabniku to dovoli.

Zakaj?

Zakaj na splošno potrebujete ta proces? Možnosti njene uporabe je lahko veliko. Vse je odvisno od tega, kaj uporabljate za sinhronizacijo. Morda boste morali dokumente redno posodabljati in jih dostaviti v drug urad ali v sosednji računalnik. To lahko storite na več načinov. Recimo, da delate doma in na delovnem mestu. V tem primeru morate sinhronizirati podatke, da ustvarite podvojene mape. To lahko storite, na primer, od računalnika do zunanje naprave za shranjevanje, prek lokalnega omrežja ali prek oddaljenega strežnika.
Jedejanje, ki se v tem primeru pojavlja redno in se imenuje sinhronizacija map. Pomembno je, da sta prva in druga mapa identični po vsebini, da se nahajata na istem mestu in ju imenujemo enaki.

Program

Pripomočki, ki obravnavajo to nalogo, so zelo razširjeni. Obstaja veliko od njih, in zato najti priročno in ljubljeni ne bo delovalo. Razmislili bomo o več možnostih, ki bi lahko pripomogli k izvedbi zastavljenega.

Varnostna kopija Exiland

Ta program se nanaša na varnostno kopiranje programske opreme. Je enostaven za uporabo, lahko oblikuje več varnostnih kopij naenkrat, eden od njih je sinhronizacija. Deluje po preprostem načelu: kopija datoteke se pojavi v eni od map, za določeno obdobje program zrcali izvorne dokumente z dodajanjem v mapo. Obstaja možnost nadgradnje prek FTP-ja. Exiland Backup je aplikacija za sinhronizacijo map, ki uporablja enosmerno kopiranje. Posodobitve se opravijo vsako minuto. Deluje nemudoma in pravilno, preverja vse vsebine in spremembe, ki so se zgodile. Izvorna mapa morda ni ista. To pomeni, da je mogoče sinhronizirati nekaj projektov.
Utility ima veliko dodatnih možnosti. V skladu z spremembami vodi dnevnik. Lahko prilagodite urnik postopka. Sinhronizacija se zažene samodejno, ko se prijavite v sistem. Vklopite lahko ukazno vrstico.

Nastavljanje varnostne kopije Exiland

Na splošno se lahko vsak »New Task« zažene sam. Čarovnik za nastavitve je intuitiven in zlahka opisuje vse vaše korake. Prvičime naloge ne smete zamenjati z mnogimi projekti. Kot smo že omenili, obstajajo štiri vrste varnostnih kopij, zadnja od predlaganih je samo sinhronizacija. Po tem morate podati naslov izvorne mape. Stiskanje v tem primeru ne potrebujemo, zato ga preskočimo. Nato morate podati mapo, v kateri bodo dokumenti padli. Potem lahko konfigurirate sam proces sinhronizacije. Odvisno od tega, kdaj morate posodobiti podatke.
Zadnji korak konfigurira sporočilo. Tukaj je posamično. Samo privzeto lahko pustite vse. Če gre za sinhronizacijo prek FTP-ja, boste morali to možnost izbrati v končni mapi.

Outlook

To ni specializiran program za sinhronizacijo. To je pripomoček, ki igra vlogo upravitelja in deluje brez težav kot e-poštni odjemalec. Razen pisanja pisem, lahko program dela s koledarjem, načrtuje naloge, uporablja notepad, vodja stikov. Obstaja tudi delo z dokumenti. Ko v program dodate račun IMAP, lahko konfigurirate sinhronizacijo naročenih map. Kaj je to? Naročene mape so prikazane na seznamu, ker se redno sinhronizirajo s poštnim strežnikom. Če obstajajo tisti, ki jih pogosto uporabljate, jih lahko zavrnete. To je potrebno za hitrejši postopek nadgradnje. Na splošno je ta program univerzalen. Omogoča sinhronizacijo vseh vrst podatkov. Iz drugega nabiralnika lahko posodobite pismo iz drugega nabiralnika. Uporabite lahko stike izOutlook na pametnem telefonu. Podatke lahko pošljete iz koledarja planerja in še veliko več.

Storitve

Poleg klasičnih pripomočkov, ki smo jih opisali prej, lahko uporabljate različne storitve. Takšni programi za sinhronizacijo datotek in map vam bodo prihranili, ko uporabljate računalnik in pametni telefon.
Na primer, poslovna različica "Yandex.Diska" se je izkazala za dobro. Uporabniku je brezplačno na voljo 10 GB. Poslovna različica je nekoliko boljša kot ponavadi zaradi posebnih varnostnih in varnostnih protokolov. To že znano shranjevanje v oblaku omogoča ne samo pošiljanje podatkov v oblak, temveč tudi njihovo sinhronizacijo med različnimi napravami. Zocalo je podobna storitev. Deluje z Amazon, ki ga je izdal leta 2014. V enem mesecu mora uporabnik dati 5 $. V tem primeru ima na voljo 200 GB navideznega pomnilnika. Mehanizem dela je enak kot v "Yandex.Disk". iCloud Drive lahko tudi pred kratkim sinhronizira mape iz sistema Windows. Prejšnje različice iClouda niso bile niti všeč lastnikom "apple" pripomočkov. Sinhronizirala je samo notranje datoteke, stala je kar 20 $ za 20 GB in je delovala samo z napravami Apple. Zdaj je oblak postal kot že znana storitev Dropbox. Sinhronizira vse mape in dokumente. Uporabniki Windows so bili dodani v podprte odjemalce Mac in iOS.

Sklepi

Sinhroniziranje map in datotek je lahko koristno za vsakega uporabnika računalnika. Tudi če se ne ukvarjate resno s papirologijo, boste prej ali slej prišli do takšnih dokumentov, tudi na usposabljanje ali osebne zadeve.programov. Primerno je, da se njihovo število zdi neomejeno. Obstajajo brezplačne in plačane možnosti.
Zdaj je najbolj univerzalen le oblak, ki vam omogoča delo s sinhronizacijo. Seveda je njihova glavna pomanjkljivost nezmožnost dela brez povezave. V tem primeru boste morali dobiti namizni program, ki bo deloval vsako minuto s posodobitvami.

Sorodne publikacije