Kratek pregled Sven SPS-611S

Sven že dolgo proizvaja veliko elektronike in perifernih naprav za namizne in prenosne računalnike. Še posebej priljubljena je bila uporaba akustičnih sistemov, ki so kljub nizkim stroškom imeli dobro kakovost zvoka. Danes bomo govorili le o enem od teh govornikov - o govorcih Sven SPS-611S.

Dokončanje

Zvočniki se prodajajo v srednje velikih škatlah. Embalaža je trdne barve v obliki zastave Finske. Vsebuje fotografije samih govornikov in vse glavne značilnosti modela. Znotraj škatle je poleg akustičnega Sven SPS-611S tudi kratek uporabniški priročnik, garancijski list, komplet navodil v različnih jezikih, priključni kabel in napajalni kabel. Več, na žalost, nič.


Izgled

Izgleda zelo dobro kot akustika. Ohišje je izdelano iz MDF in je prilepljeno s folijo z vzorcem različnih barv. Mimogrede, na voljo je več barv, najbolj zanimivo pa je običajno drevo in črna koža.
Na levem stolpcu sistema Sven SPS-611S ni nadzora. Spredaj, za okrasnim pokrovom, so skriti le 2 satelita. Zadnji priključek za povezovalne kable in luknjo faznega pretvornika se nahaja zadaj.
Desni stolpec Sven SPS-611S je aktiven. Pred njim so tudi 2 satelita. Zadnji del je fazni pretvornik in 4 priključki: 2 RCA, en vhod in en izhod. Na strani, v majhni niši, se je umirilonizka frekvenca, visoka frekvenca, nadzor glasnosti in stikalo za vklop.


Značilnosti

Čas je, da govorimo o tehničnih značilnostih Sven SPS-611S. Tukaj so dejansko:
 • Akustični tip - 2.0.
 • Moč 36 vatov.
 • Frekvenčno območje - 40 Hz - 18 kHz.
 • Število satelitov - 2.
 • Satelitska moč - 18 W.
 • Velikost satelitov je 37 mm /100 mm.
 • Konektorji - RCA, izhod v nizkotonec.
 • Mere (W /W /D) - 143/250/175 mm.
 • Teža - 486 kg.
 • Poleg teh značilnosti je nedvomno treba omeniti prisotnost magnetnega ščitenja. To je vsekakor plus, saj bodo sateliti veliko manj sposobni zajeti različne signale in ovire.
  Glede satelitov. Na vrhu zvočnikov je visokofrekvenčni zvočnik majhne velikosti, od spodaj pa večji - nizko frekvenčni. Ta lokacija je standardna, vendar, če greste od velikosti satelitov, potem je najverjetneje visoko frekvenčno območje in povprečje se ne bo slišalo prav gotovo. Na splošno se bodo testi pokazali.

  Kakovost zvoka

  Najpomembnejši del pregleda je kakovost zvoka. Povezani zvočniki so zelo preprosti, zato opisati ta proces ni smiseln. Splošni vtis kakovosti zvoka je pozitiven. Sistem zvočnikov Sven SPS-611S brez težav predvaja elektronsko in plesno glasbo. Bass zvok samozavestno, čeprav ni popolnoma izpeljan. Povprečne frekvence so rahlo odmaknjene, visoko je vse v redu. Pri poslušanju klasične glasbe in leta se kakovost zvoka nekoliko poslabša. Visoke frekvence so bolj očitneprevladujejo nižji dosežki. Načeloma ni nič posebej kritičnega in večina uporabnikov verjetno ne bo opazila ničesar.
  Prav tako je treba omeniti regulatorje, ki se nahajajo na zadnji strani desnega stolpca. Če se igrate z njimi, je mogoče doseči najvišjo raven zvoka. Ni pritožb glede obsega. Pogrešal je njegovo glavo in še več. Edina stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da ko zvišate glasnost, se kakovost zvoka znatno zmanjša. Vse frekvence se začnejo "mešati" skupaj in skupaj tvorijo nerazumljivo "kašo".

  Recenzije in vrednost

  Pripombe na zvočnike Sven SPS-611S je v večini primerov pozitiven, čeprav ni bilo nobenih slabosti. Večina uporabnikov se pritožuje, da ni popolnoma zaščitena. Pogosto, še posebej, če je telefon poleg zvočnikov, se začnejo zlomiti signali tretjih oseb in ovire.
  Poleg tega uporabniki opazijo zelo hrup iz transformatorja, ki se sliši v tišini. Še ena pomanjkljivost je, da po nekaj letih uporabe veliko zvočnikov zvočnikov začenja doživljati zvok tretjih oseb in razpoke. Treba je omeniti, da pogosto obstajajo pomanjkljive kopije. V drugem primeru nihče nima več pritožb, večina pregledov pa je pozitivnih. Kot je za ceno, v tem času, Sven SPS-611S lahko kupite po ceni od 1900 do 2300 rubljev, kar ni toliko za dober in močan sistem zvočnikov.

  Sorodne publikacije