Predpomnilnik paketa: Kaj je mapa in jo lahko odstranim?

Če ne vsi, je veliko uporabnikov večkrat opazilo, da se po namestitvi programskega paketa MS Visual Studio na sistemskem pogonu prikaže imenik predpomnilnika. Kaj je ta mapa? Za kaj je potreben? Ali se lahko znebite tega, da počistite prosti prostor? O vsem tem bomo opisali v članku. Mnogi uporabniki se nanašajo na vprašanje njegove odstranitve, kar je precej skeptično, kar lahko privede do nepredvidljivih posledic v smislu uspešnosti glavne aplikacije.

Predpomnilnik paketa: Kaj je ta mapa?

Začnimo z najpreprostejšim. Oglejmo si sam imenik predpomnilnika paketov. Kaj je ta mapa lahko razumljiva, če se sklicujete na osnovni program Visual Studio.
Če kdorkoli ne ve, je ta program obvezen za namestitev, ko uporabljate zmogljive grafične pakete ali računalniške igre, ki zahtevajo veliko virov (brez tega preprosto ne bodo delovale). Toda zakaj potem v operacijskem sistemu Windows se mapa predpomnilnika paketov pojavi takoj po namestitvi glavnega programa? Odgovor je preprost: aplikacija samodejno shrani prostor v sistemski particiji glede na vaše potrebe, kar zmanjšuje ustvarjanje in shranjevanje varnostnih kopij delovnega programa in pravočasno namestitev servisnih paketov. Med namestitvenim procesom lokacije ustvarjenega imenika ni mogoče spremeniti, saj je vse v ozadju.


Za starejše različice programa Visual Studio velikost mape ne sme presegati 50 MB. V poznejših spremembah je rezerviran prostor na 25 GB, pod pogojem, da je glavna namestitevDistribucija programa, na primer, izdaja 2015 je 615 GB.
Kaj je predpomnilnik za Windows 7? V grobem je to glavni namen hitre samodejne ponovne vzpostavitve dela Visual Studio varnostne kopije, kot je na primer, kako se izvede za celoten sistem kot celoto v primeru nenadnih napak. Jasno je, da je ohranjanje porazdelitve, ki zavzema prosti prostor na disku trikrat več kot imenik predpomnjenih podatkov, popolnoma neprimerna, ker je obnovitev programa lahko tudi iz mape s kopijami.


Ali lahko odstranim mapo predpomnilnika sistemskega predpomnilnika?

Zdaj pa nekaj besed o izbrisu. Kaj je paket (Cache paketa), malo razumeti. Toda za rešitev nadaljnjega problema se morate zanesti na priporočila razvijalcev Microsoft Visual Studio. Ne priporočajo izbrisa tega imenika.
Če je uporabnik namerno ali pomotoma izbrisal ta imenik, bo na začetku prenosa posodobitev programa prejel sporočilo, da ni mogoče določiti vira posodobitev. Isto sporočilo se prikaže v situaciji, ko je prišlo do napake. To je razumljivo: ko varnostna kopija manjka, aplikacije ni mogoče obnoviti.

Prenos mape v drug logični del

Toda ni vse tako slabo. Vsaj, se šteje (in potrjujejo vsi strokovnjaki), da če ne morete izbrisati imenik predpomnilnika paketa, ga lahko preprosto premaknete na drug disk ali logični del z več prostega prostora. To storite tako, da se ukazna vrstica prvič zažene (zahtevanov imenu skrbnika) bodisi prek Run Console (cmd), bodisi prek začetnega menija, bodisi z odpiranjem izvršljivega objekta cmd.exe na lokaciji System32.
Zdaj je zadeva majhna. Pred vnosom ukazov za prenos v logično particijo (na primer na disk "D") morate ustvariti imenik C_DRIVE, v njem - mapo ProgramData in v tej mapi - imenik Package Cache. Po tem morate vsebino izvirnega imenika prekopirati iz mesta predpomnilnika ProgramDataPackage na pogon C na novo mesto. Ko je kopija končana, izbrišemo izvirni imenik v sistemski particiji.
Opomba: Privzeto je mapa ProgramData na sistemskem disku skrita, zato je v Raziskovalcu potrebno omogočiti prikaz ustreznih datotek in map v meniju pogleda. Potem, da bi program določil lokacijo predpomnjenih podatkov, ukazna ukazna miza najprej postavi vrstico C: & gt; rmdir /s /q "C: Programski paket predpomnilnika" in nato še eno: D: C_DRIVEProgramDataPackage Cache ". Uspešen zaključek operacije bo dokazan z obvestilom o dodelitvi novega imenika simboličnih povezav. Ekipe se vnašajo s tacami in prostori, kot je prikazano zgoraj.

Namesto rezultata

To je vse v imeniku Packager Cache. Kaj je ta mapa in kakšne ukrepe lahko storite, da se izognete motnjam funkcionalnosti programa Visual Studio, mislim, da je že jasno. V vsakem primeru, tako kot to (brez uporabe kopiranje vsebine izvirnega imenika in uvedba dodatnih ukazov), da se znebite tega predmeta ni priporočljivo. Drugače pa ne le nadgradnjabo nameščen, vendar bo sam program moral biti v celoti obnovljen.

Sorodne publikacije