Stojala za popravilo karoserije: vrste, značilnosti konstrukcij, opis

Težko si je predstavljati sodoben cestni promet brez nesreče. Vsak dan na ruskih cestah je na tisoče avtomobilov, ki se včasih srečujejo, obrezani v stebre in znake. Po tem potrebujete telesno popravilo različnih zahtevnosti.

Skladi karoserij za popravilo avtomobilov

Če je vozilo deformirano, lahko situacijo popravite s posebno napravo. Odpuščen je za popravilo telesa. Takšno opremo lahko najdete na specializirani postaji. Mnogi ljudje v svoje garaže nameščajo odra. Poglejmo, katere naprave si delijo, katere vrste so v skupni rabi.

Kaj je to?

Statistični podatki za popravila karoserije avtomobilov - zasnova, ki vam omogoča obnovitev prvotnega videza telesa in vrnitev njegovih dimenzij zaradi močne pritrditve na okvir in vpliva enakomernega tlaka. S pomočjo večstranskih prizadevanj v smeri raztezanja in prijemanja je mogoče spremeniti obliko in dimenzije delov telesa. Struktura kovine se ne spreminja istočasno.
Poveljnik na kratko izvede simulacijo stavke, vendar v nasprotni smeri. Rezultati takšnih ukrepov izterjave pogosto presegajo pričakovanja lastnikov avtomobilov. Stroji, ki na videz ne morejo biti popravljeni, dobijo drugo življenje in njihov neokrnjen videz.

Vrste žigov

Vsi obstoječi tipi žigov imajo enako načelo delovanja. Telo je pritrjeno; na eno ali istoS pomočjo izpušne naprave se uporablja več točk, ki zahtevajo popravek in ravnanje. Preprosta okostja za popravilo telesa naj bi bila le ena izpušna naprava. Bolj zapleteni sistemi so opremljeni z dvema, tremi in več elementi. Obstajajo štiri vrste takšnih pripomočkov. Ja, obstajajo tla in podkatnye modeli, sistemi, kot so "okvir stojalo", platformo opreme. Vsak od njih ima svoje posebnosti, ki jih je treba poznati.

Kopica

Kopica za popravila telesa ima precej velik seznam prednosti in zmogljivosti, ki se najpogosteje uporabljajo za opravljanje sorazmerno enostavnih popravil. Takšne prilagoditve se lahko uporabljajo za delo z različnimi tipi avtomobilov.
Modeli so opremljeni s posebnimi sistemi za pritrditev avtomobilov brez izklopa pragov. Možno je uporabiti podcasting jamo v omejenem prostoru. To je pomembno, če se delo opravlja v garažnih pogojih. Opremo lahko prilagodite za vse vrste telesa. Podkatnye sistemi so opremljeni z edinstvenimi objemkami za načrtovanje pragov za avtomobile.

Ampak ne glede na prednosti teh konstrukcij, v resnici njihove možnosti niso tako neomejene. Na primer, subkutana tehnika ni primerna za urejanje kompleksnih primerov, ko je potrebno popraviti izkrivljanja in resne geometrijske kršitve. Istočasno, če pogledate posebnosti podcastov in ugotovite, za kakšen namen so namenjeni, lahko pridete dosklep, da je ta oprema izjemno uporabna pri popravljanju plošč, vrabcev, regalov in drugih trdih elementov.
Glavni (vendar ne edini) plus omenjenih konstrukcij je učinkovitost, vsestranskost, zanesljivost, zaradi česar je nakup podkatnih skladov donosna naložba sredstev.

Talni modeli

Poleg temeljnih modelov obstajajo stacionarne rešitve. To je na primer talno podvozje za popravilo karoserije. Tak sistem je stojalo, sidro in sidro za pritrditev avtomobila in je opremljeno s posebnimi stojali, nameščenimi v tleh.
Med glavnimi prednostmi talnih modelov so nizki stroški, enostavna vgradnja v garaži ali delavnici, enostavna namestitev stroja. Pred nakupom modela tal je treba upoštevati značilnost postavitve takega žiga in njegovo kompaktno velikost. S to tehniko lahko prihranite prostor v delavnici. Če je sklad nepotreben, se lahko stojala, ki so nameščena na tleh, uporabijo za druge naloge.
Pomanjkljivost take naprave je možen pojav majhnih težav pri izvajanju meritev.

Okviri

Takšni okostji za popravilo telesa, ki so med najučinkovitejšimi strokovnjaki v uporabi, so bolj zapleteni kot drugi. S pomočjo modelov okvirja pritrditev avtomobila je značilna posebna moč, in manjše deformacije telesa so močno izločena, in potegnite lahko v vseh smereh.

Strokovnjaki svetujejo samo nakuptiste konstrukcije, ki so opremljene z dvigalom za avto. Tako boste prihranili prostor v servisni sobi, garaži ali delavnici.

Konstrukcije ploščadi

Vsi zgornji tipi skladov za popravila karoserije se ne morejo čim bolj ujemati z opremo platforme. Toda te naprave so tudi najdražje. Uporabljajo se za popravilo poškodb na karoseriji vsakega avtomobila in celo v SUV vozilih.
Kompleks je običajno sestavljen iz tirnic in vhodnega mostiča, na katerem je poškodovan avto zategnjen ali ostane sam. Na platformi, ki omogoča namestitev različnih naprav in ima več točk, je stroj trdno in zanesljivo pritrjen s pomočjo posebnih pritrdilnih mehanizmov. To močno olajša proces okrevanja telesa. Platformni odri za popravila karoserije so opremljeni z vitlom, ki premika bloke za avtomobile, ki jih po nesreči ni mogoče izkoristiti. Podporni regali so opremljeni s hidravličnimi mehanizmi, ki zagotavljajo zanesljivost in dolgo življenjsko dobo naprave. Takšne police se lahko prosto gibljejo okoli platforme, kar vam omogoča, da v vsakem trenutku izvedete postopek vlečenja.
Nosilci naprave omogočajo gibanje v vseh smereh, tudi pri zelo težkih konstrukcijah. Poleg tega takšni modeli zaradi teleskopske skale omogočajo natančne izračune in meritve. Postopek ugotavljanja napak je močno olajšan.
Proizvajalec lahko vključi različne dodatne dodatke, na račun katerih lahko:možnosti scapes se bistveno povečajo. Pogosto je takšno opremo, katere namestitev zahteva velik prostor, mogoče najti na velikih bencinskih servisih. Velike mere za popravilo karoserije (več kot 5 metrov) so edini minus.

Oprema z lastnim pogonom

Strokovnjaki ne priporočajo uporabe opreme za izdelavo karoserije, ki jo izdelujete sami, vendar ne kupujejo dragih odrov. In če je drago, potem je treba narediti design z lastnimi rokami. Najprej morate najti podobne risbe. V pripravljalni fazi se izvede izbor potrebnega orodja in materiala. Za garažno stelo morate kupiti kanal za izdelavo podnožja, vzdolžne profile za stojala, vogale kot ojačevalnik. Poleg tega potrebujete matice in vijake, posebne pritrdilne elemente, močne kljuke in verigo.
Potreben je nosilec moči, ki se lahko premakne na katero koli točko. Na račun tega se izvaja proces obnove geometrije telesa. Opremo je treba namestiti na podnožje in imeti visoko trdnost. Če želite popraviti avto, morate razviti ali kupiti gotove sisteme za pritrditev. Najbolje je, da namestite funkcijo merjenja višine. Mere so zelo pomemben dejavnik. Torej, če je domače podvozje za popravilo telesa okvir 180x80 cm, potem je nameščen med kolesi po vsej dolžini avtomobila. Vendar ni verjetno, da bi pomagala pri obnovi pomembnih deformacij. Če potrebujete popravilo pragov, regalov ali nekaj takega, potem je ta model popolnoma primeren. Lahko vzameš sheme in velikostiiz gotovih tovarniških izdelkov. Nekateri modeli so idealni za uporabo v garaži.

Sorodne publikacije