Namestite gonilnike za Windows 7: samodejno, ročno, metode in navodila

Potreba po namestitvi gonilnika za katero koli napravo se občasno pojavi. Seveda bodo ljudje, ki so pravkar prestavili operacijski sistem Windows, verjetneje naleteli na to.

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako in kako namestiti gonilnike v operacijskem sistemu Windows 7. Samodejno se, seveda, to zgodi, vendar je še vedno vredno povedati in kako to narediti ročno, zato začnimo.

Nastavitev z uporabo standardnih orodij

Pogosto je potrebno nepričakovano ujeti ali posodobiti gonilnik. V takem primeru ni časa za prenos dodatne programske opreme ali za uporabo sredstev tretjih oseb. Na srečo obstajajo standardna orodja, s katerimi namestitev gonilnikov v sistem Windows 7 samodejno zagotavlja normalno delovanje računalnika. Samo govori o tem zdaj.


Device Manager

V standardni zbirki sistema Windows 7 obstaja pripomoček, kot je Device Manager. To nam bo pomagalo namestiti potrebne gonilnike. Seveda je v svojem seznamu funkcij še veliko več operacij, toda trenutno smo zainteresirani za namestitev gonilnika. Za začetek označimo vrstni red dejanja:
 • iščemo in izberemo želeno napravo;
 • določitev načina vgradnje;
 • izbira kraja, kjer bo voznik shranjen;
 • ponovni zagon.
 • Kot lahko vidite, ni nič zapletenega. Torej, če želite zagnati upravitelja naprav, morate začeti z njim"Nadzorna plošča". Če želite to narediti, kliknite "Start" in v oknu na desni plošči poiščite isto vrstico. Kliknite z levim gumbom miške.


  Zdaj imate pred seboj seznam. Poiskati mora isti upravitelj naprav. Za to lahko uporabite iskanje. Iskalni niz se nahaja v zgornjem desnem kotu okna. Takoj, ko pridete v upravljalnik naprav, morate videti velik seznam istih priključenih naprav v računalniku. Za lažje iskanje so vse podpostavke. Če razmišljate o posodobitvi gonilnika zvoka, poiščite linijo Zvoki in jo odprite.
  Sedaj izberite želeno komponento in odprite njene lastnosti tako, da z desno tipko miške kliknete in izberete element. V oknu morate klikniti na zavihek "Driver" in že ima enako dragoceno "Update" gumb. Nato lahko izberete, ali Windows 7 samodejno išče gonilnike ali ne. Če je tako, bo sistem sam našel in namestil zahtevano komponento, sicer boste morali v gonilniku podati pot do mape.

  Namestitev opreme

  Lahko se zgodi, da se namestitev gonilnikov v operacijski sistem Windows 7 samodejno uspešno izvede. Zato obstaja še ena možnost, o kateri bomo zdaj več govorili. Za začetek bomo odprli okno »Zaženi«. To storite tako, da hkrati pritisnete tipki Win in R. Prikaže se okno spodaj levo na namizju. V vrstico vnesite hdwwiz - to je ukaz, ki bo odprl zahtevano orodje za namestitev in opremo.
  Takoj ko se odpre, pritisnite"Naprej". Zdaj smo soočeni z izbiro: samodejno iskanje gonilnikov Windows 7 ali priročnika. Z avtomatskim se bo vse zgodilo, kot v prejšnjem primeru, tako da bomo zdaj izbrali priročnik.
  V naslednjem oknu kliknite vrstico »Pokaži vse naprave«, da jih prikažete. Na seznamu izberite želeno in kliknite "Naprej". V naslednjem oknu kliknite "Naprej". Sedaj boste morali določiti pot do gonilnika. Ko ga namestite, je priporočljivo ponovno zagnati računalnik.

  Namestitev z dodatki

  Gonilnike za operacijski sistem Windows 7 je mogoče samodejno namestiti z orodji tretjih oseb. Pogosto je tak način veliko boljši. Vsaj zato, ker je lažje. V tovrstnih programih je vedno enostaven in dostopen vmesnik, ki je razumljiv tudi neizkušenim uporabnikom. Obstaja neverjetna količina teh programov, toda samo ena stvar bo o Driver Booster.

  Driver Booster

  Delo s predstavljeno aplikacijo poteka zelo preprosto. Najprej ga morate prenesti, zato obiščite uradno spletno mesto. Za to uporabite kateri koli iskalnik in z vnosom imena programa boste videli naslov v prvi vrstici seznama. Pri namestitvi bodite previdni. Ker je program brezplačen, ponuja namestitev dodatne programske opreme, vedno odstranite kljukico, da ne zamašite računalnika. Po namestitvi dvokliknite ikono na namizju. Ko se bo gonilnik Booster odprl, bo sistem samodejno začel skenirati zastarele gonilnike. Običajno ta postopek ne traja dljeminut, in ko bo končana, se bo pojavil seznam z napravami, ki jih je treba posodobiti, in s tistimi, ki so v redu. Na vrhu programa je gumb "Namesti". Kliknite nanj in začelo se bo samodejno posodabljanje gonilnikov za Windows 7.
  Kot lahko vidite, če uporabljate programsko opremo drugih proizvajalcev, se namestitev gonilnikov v operacijski sistem Windows 7 samodejno izvede veliko hitreje. Vendar pa obstaja in minus. Z gonilnikom Booster ni mogoče namestiti gonilnika iz vašega računalnika, prenos neposredno prihaja iz interneta. Vendar pa boste vedno prepričani, da so vaši vozniki najnovejši, saj vam bo program povedal v primeru, da je katera od njih zastarela.

  Sorodne publikacije