Interaktivni zaslon. Opis zaslonov na dotik in njihovih zmožnosti

Človeštvo si od leta do leta prizadeva zagotoviti dostop do informacij na različne načine. Eden od načinov za pridobivanje informacij je uporaba zaslonskega prikaza, o katerem bomo razpravljali kasneje.

Uporaba opreme

Interaktivni zaslon se pogosto uporablja v šolah, šolah in inštitutih. Njegov koristen vidik je, da lahko študent ali študent samostojno uporablja zaslon, tako da vzpostavi stik z dotikom. Na javnih površinah lahko vidite tudi interaktivne zaslone, ki služijo kot oglaševalski banner, zaslon na dotik bankomata ali terminala. Pogosto se uporabljajo med predstavitvami, ko je potrebno obvestiti veliko občinstvo.


V nekaterih trgovinah, kjer je funkcija samopostrežne, je nameščenih več interaktivnih plošč, ki nalagajo celoten seznam izdelkov, njihove značilnosti in ceno. Lahko pa uporabite interaktivno tabelo za prikaz dokumentov ali slik neposredno na njeni površini. Zmogljivosti interaktivnega zaslona so neskončne, saj prihaja z dvosmerno komunikacijo. V teh panelih lahko prenesete ne samo medijske datoteke, temveč tudi različne programe, namenjene zabavi in ​​usposabljanju.
Nekatere izobraževalne ustanove uporabljajo interaktivna tla, namenjena kolektivnim igranjem in učenju.

Materiali za proizvodnjo

Kljub temu, da se interaktivni zaslon odzivaNajmanjši dotik človeške roke so materiali za njegovo izdelavo najpreprostejši. Okvir plošče je izdelan iz aluminija, za bočne dele pa se uporablja praškasto lakirano jeklo. Zaslon je sestavljen iz stekla kaljenega do najvišje trdnosti.


Interaktivna tabla

Šole pogosto vidijo interaktivno tablo in sistem zaslonov. Ta naprava se poveže z računalnikom prek kabla USB ali uporablja brezžični Bluetooth kanal v višini 2.400 megavatov. Na osnovi interaktivnega zaslona so bile izdelane table z dotikalno površino za izobraževalne ustanove. V bistvu je vse na računalniku prikazano na interaktivni beli tabli in obratno. To pomeni, da se pri reševanju naloge na plošči na dotik na plošči prikažejo vse manipulacije na računalniškem monitorju. Ta pristop k učenju prispeva k sodelovanju učiteljev in študentov.

Zmogljivosti interaktivne table

Vnos informacij se lahko izvede s pomočjo ključev ali ročno s posebnim označevalnikom za interaktivno površino. Barvne oznake se lahko uporabijo za kolektivno delo v razredu ali razredu, da se poudari delo vsakega učenca. Datoteke na plošči se lahko shranijo na računalnik in jih je mogoče natisniti. Na tabli lahko ustvarite pisane risbe v določenem zaporedju, da bi ustvarili animacijo po korakih. Izboljšanje interaktivne table je pri namestitvi na posebno programsko opremoZagotavljanje zagotavlja način za izvedbo seminarjev in srečanj v realnem času. Nameščen FOR razširja funkcionalnost naprave in ji omogoča, da razkrije svoj polni potencial. Včasih je to odprta lekcija ali spletno usposabljanje.
Delo v okolju je naslednje: Udeleženci delavnice lahko posredujejo svoje informacije v realnem času s prenosom podatkov iz svojega računalnika v interaktivno tablo. Na ta način lahko organizirate sejo brainstorminga, vsi podatki pa bodo shranjeni v računalniku, ki je povezan s tablo.

Vloga projektorja

V kombinaciji z interaktivno tablo se pogosto uporablja projektor. Ta vrsta vmesniške opreme omogoča manipulacijo v realnem času. Na primer, ko predvaja video iz projektorja na desko, ga lahko učitelj kadarkoli ustavi in ​​popravi, pri čemer poudari postavitev označevalca in tako podrobno posveti pozornost učencem. Na fiksni sliki lahko določite potrebne elemente in prikažete svoje občinstvo. Z uporabo dodatne opreme v obliki interaktivnih tabel z zaslonom na dotik in projektorji študentov se povečuje zanimanje za gradivo, s čimer se povečuje uspeh in spodbuja potreba po splošnem učenju. Nekateri učitelji, ki delajo v mobilnem načinu in so prisiljeni vzeti razrede v več razredih hkrati, lahko izkoristijo tablični računalnik in pošljejo gradivo iz njega. Študenti bodo opravljali naloge in opravili povzetek na enak načindigitalno obliko. S pomočjo posebnih programov si lahko privoščite zabavno slogovno lekcijo, ki dolgočasno nalogo spremeni v razburljivo igro. Obstaja veliko predlogov za ustvarjanje interaktivnih lekcij, ki povečujejo zanimanje otrok za predmet. Pojav interaktivnih tabel je močno olajšal delo na izobraževalnem področju.

Sorodne publikacije