192.168.10.1 - Prijavite se v nastavitev usmerjevalnika Wi-Fi

Za rutinskega uporabnika se postopek nastavitve usmerjevalnika zdi nekoliko grozen in nemogoč. Zelo redko, vendar se zgodi, da se parametri odpovejo in potem jih morate poskusiti ročno obnoviti. Če želite prijaviti, morate v naslovno vrstico brskalnika vnesti 192.168.10.1 za konfiguracijo usmerjevalnika.

Vzroki za napake pri nastavitvi usmerjevalnika

Mnogi napačno verjamejo, da če se nastavitve dvignejo, potem je težava usmerjevalnika. Vendar, če usmerjevalnik deluje pravilno, so vse ikone osvetljene in ni sumljivega vonja opekle plastike, zato ne smete iskati vzroka okvare v njem. Po navadi pride do zrušitev zaradi kršitev v nastavitvah omrežne kartice vašega računalnika.


Večina nesporazumov pri delu z računalniško opremo je posledica "naprednih" uporabnikov, ki menijo, da so nekoliko razočarani nad tem, kar počnejo. Potem lahko vprašanje primera, prazne radovednosti ali želje, da bi "čim bolj" spremenili nastavitve v tovarno. Tudi preprosto nenamerno pritiskanje gumba za ponastavitev na ohišju naprave lahko povzroči izgubo podatkov. Najbolje je, da najdete in si zapomnite lokacijo, da se izognete ponavljajočim se incidentom v prihodnosti.

Prijavite se v nastavitve

Torej, če je ponastavitev že prišla ali če ste kupili nov usmerjevalnik, jih morate ponastaviti sami. Nič ni zapletenega glede tega in po branju tega članka bo lahko ugotovil tudi najhitrejši začetnik. Prvo dejanje, ki jemorate preveriti povezavo. Omrežni kabel mora biti povezan z usmerjevalnikom, tako kot vsi računalniki. Ko to preverjanje opravite, morate v računalniku obiskati spletni brskalnik. Brskalnik je lahko kateri koli od razpoložljivih, "Opera", "Chrome" in drugih.


V naslovni vrstici brskalnika morate vnesti "192.168.10.1" brez narekovajev in pritisniti tipko "Enter". Na spletni strani boste videli okna za vnos uporabniškega imena in gesla.
Običajno je e-poštni naslov za vhod 1921680.1 (nastavitev usmerjevalnika) standardni. Včasih obstajajo izjeme, odvisno od modela usmerjevalnika. Proizvajalec mora na hrbtni strani naprave ali v navodilih navesti nadomestni naslov za prijavo. Če pa je vse potekalo po načrtovanem načrtu in je bilo prikazano okno za vnos podatkov, jih je potrebno vnesti. Običajno se za prijavo uporablja login, 12345 ali admin (192.168.10.1 ni edini naslov, s katerim lahko delujejo podobne prijave - vse so za nastavitve usmerjevalnika). Geslo je lahko podobno standardnim besedam, ki se uporabljajo za takšne kombinacije. Pojavijo se lahko kot geslo in 12345 celo med kombinacijami login /password se pogosto pojavlja admin /admin.

Namestitev novega gesla za usmerjevalnik

Po vnosu nastavitev usmerjevalnika je nastavitev gesla prvo potrebno dejanje. Izvaja se na zavihku »Nastavitve« ali »Spremeni geslo«. Pri nameščanju novega gesla za zasebno ali javno omrežje priporočamo, da si zapomnite varnost in uporabite najbolj zapleteno kodo. Najbolje je uporabiti kompletčrke in številke ne manj kot dvanajst znakov.
Da bi se izognili pozabljanju gesla, je najbolje, da dobite kratek stavek, ki ga je mogoče zlahka spomniti. Pogosto se ob obisku doma v prijaznem obisku gostje prosijo za geslo Vafftaa. To je treba zapomniti, izumiti nenavaden nabor besed za vhod.

Metode standardne konfiguracije pri 192.168.10.1

Prednastavljene nastavitve v sodobnih usmerjevalnikih so redke potrebe, ponavadi se to zgodi samodejno in ne povzroča nobenih težav novim uporabnikom. Prav tako ima skoraj vsak usmerjevalnik možnost hitre nastavitve, ki je vedno priročna za uporabo. V tem zavihku morate samo izbrati ime omrežja in nastaviti geslo, izbrati vrsto povezave. Za večino bo to dinamični IP, označen z kratico DHCP. Obstajajo lahko tudi druge možnosti, ki jih lahko ugotovite pri operaterju internetnega podjetja. Ko prejmete informacije od ponudnika, lahko napravo ali računalnik znova zaženete zaradi zanesljivosti, nato pa se vse prejete informacije posodobijo. Vendar, preden zaprete, ne pozabite shraniti nastavitev v brskalnik s klikom na gumb "Shrani". To vas bo rešilo od nepotrebnega mučenja s ponovnim polnjenjem informacij.

Kaj pomeni 19216810.1?

Niz pik s točkami se zdi nekaj nenavadnega in nerazumljivo za navadne uporabnike. Pravzaprav je v tej obliki dodeljen naslov API-ja - edinstven omrežni naslov gostitelja v omrežju po protokolu TCP /IP.
Vsako omrežje z dostopom do interneta ima svoj ali dinamični naslov AIPponudnika interneta. Vendar pa obstaja več naslovov AIP, ki jih ni mogoče uporabiti za te namene, ampak so namenjeni omrežni, lokalni uporabi. Z drugimi besedami, taka omrežja se imenujejo zasebna. Notranji poštni seznam je vnaprej določil skrbnik ali pa je privzeto nastavljen.

Pogoste težave

Včasih usmerjevalnika ni mogoče konfigurirati. To je mogoče preprečiti z različnimi okoliščinami, najpogostejše pa so naslednje: stran za prijavo v brskalnik ni prikazana ali po vseh nastavitvah vaifa še vedno ne sliši.
Če prijava ne uspe, v 99% primerov pomaga ponovno zagnati usmerjevalnik. Zdi se, da je to povsem neobvezen pogoj in neučinkovitost, a preprosto ponovno zagon lahko pogosto pomaga. Enako je treba storiti v odsotnosti distribucije signala wifi, morate najti gumb za ponovni zagon na opremi, izklopite napravo za nekaj minut, nato pa ga ponovno vklopite. Pri ponovnem zagonu je priporočljivo prekiniti in ponovno povezati vse kable, da se izognete slabi povezavi.

Sorodne publikacije