Auto "Lifan 820": pregled, tehnični podatki, specifikacije, pregledi

Včasih so bili kitajski avtomobili povezani z nečim poceni in slabe kakovosti, zdaj pa proizvajalci srednjega kraljestva resno posegajo na trg razreda E. Koncern Lifan ima ambiciozne načrte in se zanaša na izjemno popularnost nove limuzine Lifan 820. To je limuzina s štirimi vrati poslovnega razreda, ki se serijsko izdeluje od leta 2015. Kaj je kitajski Lifan 820? Pregled, specifikacije in še več - nadalje v našem članku.

Oblikovanje avtomobilov

Videz "kitajskih" je popolnoma skladen s poslovnim razredom. Ampak ne brez plagiatorstva. Da, sprednji del avtomobila spominja na značilnosti pete generacije limuzine Ford Mondeo. Avto ima široko kromirano rešetko in reliefno optiko. Slednji je opremljen z lečami, kot tudi z LED signali. V zgornjem delu žarometov - LED trak luči.
Ta "čip" se je prej izvajal na "Audiju". V spodnjem delu odbijača so široki trakovi DWG. Odbijač je precej masiven (vendar kot oboki). V standardni opremi je novi "Lifan" 820 opremljen s 16-palčnimi liti diski. Toda v tako širokih lokih so videti zelo majhni. Lastnikova povratna informacija pravi, da so kolesa na limuzini velikosti 17 in 18 palcev. Na splošno je Lifan 820 lepo oblikovan. To je avto, ki izgleda veliko dražje, kot je v resnici. In to dejstvo ne more, ampak prosim naše motoriste.

Velikosti, zračnost

Kitajska limuzina ima standard zavelikost poslovnega razreda. Torej, dolžina telesa je 486 metrov, širina - 184 metrov, višina - 148. Kaj je treba omeniti, je dolžina kolesne baze kitajskih je enak kot v "Camry" - 277 centimetrov.
V Lifanovih limuzinah 820 je odmik od cestišča precej majhen. Na standardnih kolesih ima avto 14 centimetrov prostora. Poleg tega ima limuzina dolge nosilce in podnožje. Na cestah brez pokrivanja je potrebno biti izredno urejen.

Notranjost

Poceni kitajski plastični in značilen vonj je šel v daljno preteklost. Sedanji Lifan je povsem drug avtomobil. Notranja oprema je spoštljiva. Na sredinski konzoli je vse, kar potrebujete - par deflektorjev, radio in klimatska naprava. Pri dražjih različicah je mogoče namestiti digitalni multimedijski sistem. Volanski obroč je štirikraki z gumbi, ki so že v bazi.
Volan ima lep oprijem, armaturna plošča z belo osvetlitvijo je zelo informativna. Notranjost ima večinoma temne tone. Kot zaključna uporabljena plastika, stilizirana pod aluminijem. Ampak ni bilo brez "žlice katrana". Tako imajo številni lastniki negativen odnos do črnega sijaja, ki je za volanom in nad sredinsko konzolo. Ta plastika je hitro privezana in opraskana. On nima nič opraviti z avtomobilom tega razreda. V drugi pa notranjost Lifana pušča pozitiven vtis. Naslanjači - z dobrim razponom nastavitev. Žal pa električni pogon v osnovni opremi ni prisoten. Spredaj in zadaj sta naslonjala za roke. Na luksuzni različici sedeža s svetlo kožo.
Pristanek na zadnjo vrsto sedežev je zelo priročen. Toda kavč je dovoljravno Vendar pa obstajajo tudi pozitivne lastnosti. Ja, vredno je omeniti potisni naslon za roke z vgrajeno nišo za malenkosti. Tudi za potnike na zadnjih sedežih sta dva nastavljiva vzglavnika za višino. Kljub dejstvu, da je proizvajalec dodelil le dve dragoceni mesti, za zadnjico so povsem samozavestno nameščeni trije odrasli potniki (obstaja tudi ločen varnostni pas). Prtljažnik v kitajskem "Lifanu" 820 je precej prostoren. Njegov volumen je 510 litrov. Ampak kot je navedeno v pregledih, "Lifan" 820 je neprijetno stransko. Zaradi tega je težko postaviti velike predmete. Prav tako ni naslonjala zadnjega kavča.

Specifikacije Lifan 820

Za to limuzino sta na voljo dve agregati. Torej, osnova za limuzino je 18-litrski atmosferski motor LFB479Q. Ta motor je nastal na podlagi japonskega 1ZZ-FE, ki je bil sredi leta 2000 narejen na "Corolli" in "Avensis". Motor se je izkazal na dobri strani. S tem obsegom razvije 133 konjskih moči.
V dražjih različicah je novi "Lifan" opremljen z 24-litrskim bencinskim motorjem (spet podoben "Camry"). Toda za razliko od japonskih, ta motor razvije 160 konjskih moči. Ta motor je bil razvit skupaj z britanskim podjetjem "Ricardo". V primeru prenosa lahko kupec izbere enega od dveh predlaganih prenosov. Baza je petstopenjski mehanik. Različice so dražje opremljene s šest-pasovnim "avtomatom".

Podvozje

Ta limuzina ima platformo s pogonom na prednja kolesa z neodvisnim podvozjem. Spredaj - stojala "McPherson"zadaj - večnadstropni avto. Na avtomobilu sta tudi dva stabilizatorja prečne stabilnosti. Tip krmilnega traku, s hidravličnim ojačevalnikom. Med sistemi pasivne varnosti je treba omeniti protiblokirni sistem za porazdelitev zavornega napora. Vse to je že v osnovnem kompletu avtomobila.

Lifan 820 - testna vožnja

Kako vozi ta avto? Med testno vožnjo je avto povzročil dva vtisa. Po eni strani je to moderna limuzina s pametnimi elektronskimi pomočniki in posodobljeno vzmetenje. Toda v praksi je Lifan 820 resnična "barža". To je precej težek in valjčni avto. V nadzorovanje je mogoče primerjati z "Volga". To ni presenetljivo, saj je pri minimalni celotni teži avtomobila več kot pol tone.
Dinamične značilnosti proizvajalca so tiho. Toda med preskusi je avto pokazal popolnoma predvidljiv rezultat - približno 105-12 sekund do sto (odvisno od izbranega motorja in škatle). Največja hitrost je 180-197 kilometrov na uro. Lifan je resnično zadovoljen s porabo goriva. Pri 100 kilometrih ceste v mešanem ciklu 18-litrska različica porabi 77 litrov. Limuzina z 24-litrskim motorjem in avtomatskim menjalnikom porabi še en liter. Zavore v avtomobilu - disk na obeh oseh (kar je izjemno, da so iz nemškega podjetja TRW). Avto se na pedal odziva precej standardno. Ne moremo reči, da so zavore tukaj valovite, vendar s to obremenitvijo in maso delajo dobro.
Kako avto vozi po hrapavosti? Jamov kitajske limuzine se absorbira na ravni"Korejci", kar je zelo dobro. Po namestitvi večjih koles postane vzmetenje precej težje. Potem pa razmislimo, kaj je opremljen z Lifanom 820 in cenami.

Stroški

Na ruskem trgu je vozilo na voljo samo v enem kompletu z 18-litrskim motorjem. Stroški "Lifan" se začne od 950 tisoč rubljev. Osnovni nabor možnosti vključuje:
 • Dva sprednja zračna blazina.
 • Neizključni dostop.
 • Zadnji parktronic.
 • Hidravlični servo volan.
 • Avdio sistem s šestimi zvočniki.
 • Ogrevani sprednji sedeži.
 • Nadzor podnebja.
 • Senzor tlaka v pnevmatikah.
 • Štiri dvigala.
 • 16-palčna lita platišča in "zaloga" polne velikosti.
 • Različice z lahkim usnjem in 24-litrskim motorjem niso uradno dobavljene v Rusijo. Vendar pa naslednje leto, proizvajalec namerava začeti montažo v Lipetsk in razširiti paleto opreme. Luksuzne različice, ki so zdaj na domačem trgu, so opremljene z dvokomponentnim klimatskim nadzorom, električnim nastavljanjem sedeža, kamero za vzvratno vožnjo, prednjimi parkirnimi senzorji, multimedijskim sistemom in panoramskim električnim strešnim oknom.

  Zanimivo

  Kitajski koncern dejavno sodeluje z vodilnimi svetovnimi proizvajalci.
  Tako sedeže za Lifan dobavljajo Johnson Controls, zračne blazine - japonske "Takata", in klimatske naprave - iz francoske družbe Valeo.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj tehnične značilnosti in cena Lifan 820. Kot lahko vidite, je to eden najbolj ugodnih limuzin v svojem razredu.Kitajci so šli za dokazano shemo - za zmago na trgu in priljubljenost, dokončanje stroja z veliko možnostmi in znižanjem cene na njem. Kot rezultat, smo dobili dobro poslovno limuzino, ne brez "šopke" že v osnovnem kompletu. Da, obstajajo pomanjkljivosti pri ravnanju in salonu s svojimi ploskimi sedeži. Ampak, če primerjate "Lifan" z istim "Mondeo" po ceni, lahko odpusti te slabosti.

  Sorodne publikacije