Izgubljen računalniški zvok: Kako obnoviti? Zvočni program na vašem računalniku

Računalnik je zelo kompleksna večnamenska naprava, ki v najneugodnejšem času raje zavrže vse vrste trikov: video kartica bo zavržena, nato bo južni most zažgal, potem pa nobena od teh stvari ne bo izgubila zvoka v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem operacijskem sistemu sistema. Tudi povprečni uporabnik mora vedeti vse o tem, kako se spopasti s temi težavami. Najpogostejši problem je okvara zvoka po drugi posodobitvi sistema ali iz neznanega razloga. Ampak, da bi pravilno rešili ta problem, morate najprej ugotoviti, kaj je šlo narobe in ugotoviti vir vseh težav. To bo obravnavano v tem gradivu. Torej, kako pretvoriti vaš računalnik v "glas"? Poskusimo ugotoviti.


Vzroki brez zvoka na računalniku

Obstaja več razlogov, zakaj se zvok lahko izgubi v računalniku. Vsi so razdeljeni na strojno in programsko opremo. Če je težava specifična za strojno opremo, je zelo verjetno, da bo treba zamenjati zvočni adapter. Če je problem programska narava, potem lahko naredite "malo krvi" in svojo moč. Če zvok izgine v operacijskem sistemu Windows 7 ali drugi različici operacijskega sistema, morate najprej preveriti vse povezave in delovanje zvočnikov ali slušalk. Če težave ne morete odpraviti, preverite, ali so za zvočno kartico na voljo gonilniki. Če so gonilniki v redu, potem morate preveriti zvočni adapter za zmogljivost. In če to ni pomagalo - ga preveritepoškodbe strojne opreme.
Težave s strojno opremo so najtežje. Če je uporabnik poln računalnik s sistemsko enoto, potem zamenjava zvočne kartice ne bo delovala. In če obstaja le prenosni računalnik ali računalnik, ki uporablja vgrajen krmilnik zvoka, potem brez pohoda na strokovnjaka ne more storiti brez. V vsakem primeru boste morali porabiti določeno količino sredstev za strokovno pomoč ali novo zvočno kartico. To je glavna težava strojnih težav z zvokom. Torej, zvok izgubljen v računalniku. Kako ga obnoviti? Oglejmo si nekaj bolj priljubljenih metod.


Kako popraviti? Metoda 1: test pozornosti

Pogosto neizkušeni uporabniki pogosto ne opazijo, da je nadzor glasnosti sistema minimalen ali da je zvok sploh izključen. Če želite izključiti takšno težavo, je dovolj, da pogledate v sistemski pladenj - ikono glasnosti (zvočnik). Če je prečkano, se zvok preprosto izključi. Če želite omogočiti, kliknite ikono in znova za to. Nato se mora pojaviti zvok. Če ikona ni podčrtana, je smiselno še vedno gledati v pladenj in premakniti gumb za glasnost na maksimum. Mimogrede, to je tudi odgovor na vprašanje, kako povečati zvok na vašem računalniku.
Če se po vseh zgoraj navedenih manipulacijah ni zgodilo nič, potem je problem morda z zvočniki ali slušalkami. Prepričajte se, da je sistem zvočnikov priključen in izklopite krmilnik za glasnost do največje vrednosti. Nato vklopite skladbo v računalniku.Zvok se mora prikazati. V nasprotnem primeru preverite priključitev zvočnikov z računalnikom ali prenosnikom. Včasih lahko nekdo zamenja čepi na mestih brez vašega znanja. Če je vse na svojem mestu, vendar ni zvoka, je problem veliko resnejši, kot se je zdelo na prvi pogled. Zdaj pa si poglejmo resno, zakaj je zvok računalnika izginil in kako ga obnoviti.

Kako popraviti? 2. način: Vklopite zvočno napravo

Nastavitev zvoka v sistemu Windows 7 ni zapletena naloga. Vendar pa je treba pred preklopom na gonilnik in drugo programsko opremo zagotoviti, da je standardna prostoročna oprema vklopljena in uporabljena. Naj bo zelo enostavno. Pojdite na Start - Nadzorna plošča - Upravitelj naprav. Iščemo ime naše zvočne naprave in vidimo, kaj je ikona ob njej. Če je siva puščica - oprema izklopljena. Da ga omogočite, morate narediti naslednje: z desno miškino tipko kliknite napravo in v meniju izberite »Omogoči«. Po tem se mora pojaviti zvok. Če zvok izgubljen na vašem računalniku in kako ga obnoviti, ne veste, potem so naslednja poglavja samo za vas.
Vendar se zgodi, da to ne pomaga. Torej se je zvok izgubil na računalniku. Kaj naj storim, če je na mestu zvočne naprave v upravitelju naprav vse prazno? To se zgodi, ko nekdo izbriše napravo skupaj z vsemi gonilniki. Če želite to odpraviti, morate znova zagnati računalnik. Sistem sam prepozna novo napravo in poskuša namestiti potrebne gonilnike. Toda! Tudi če ta možnost deluje, računajte na ustreznostsistemskim gonilnikom ni treba, kar nas brez težav spodbudi k naslednjemu poglavju gradiva: namestitvi gonilnikov in druge programske opreme.

Kako popraviti? 3. način: Gonilniki

Pogosto pomanjkanje zvoka na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku povzroča težave s programsko opremo. Najpogostejši od teh je pomanjkanje potrebnih gonilnikov v operacijskem sistemu naprave. Preverite zelo preprosto: pojdite na "Nadzorna plošča" - "Upravitelj naprav" in si oglejte razdelek z avdio napravami. Če namesto ikon obstajajo rumeni znaki, potem zagotovo ni voznikov. Zato tudi ni zvoka. Kaj storiti? Če v gonilnikih računalnika ni zvoka, obiščite uradno stran proizvajalca naprave in prenesite najnovejše pripomočke. Seveda jih lahko poskušate posodobiti on-line vire "Winds", vendar so Microsoftovi strežniki precej stare različice. Zato je bolje, da se napolnite.
Včasih se namesto želenega rumene barve v upravitelju naprav prikaže tip "Standard Audio Device". Ne mudi se veseliti. To tudi pomeni, da ni potrebnih programov, kar pomeni, da lahko naprava deluje nestabilno. Z različnimi triki in zruši. Zato morate gonilnik v vsakem primeru namestiti. To bo pozitivno vplivalo na skupno hitrost računalnika ali prenosnega računalnika. Ne pozabite, da morate po namestitvi gonilnikov ponovno zagnati računalnik. Če se po namestitvi potrebne programske opreme predvajanje zvoka v računalniku ne zažene, morate to storitipripravite se na najhujše.

Kako popraviti? Strojna oprema metode 4

Če imate standardni osebni računalnik s sistemsko enoto, je zelo verjetno, da uporabljate ločeno zvočno kartico. Kaj storiti, če se zvok izgubi na računalniku? Kako ga obnoviti? V zvočni kartici je morda prišlo do okvare strojne opreme. Morate ga izvleči, nato ga namestiti in vklopiti računalnik. Možnosti so seveda majhne, ​​vendar se lahko pojavi zvok. Če se ne prikaže, morate natančno ugotoviti, za kaj je kriva zvočna kartica. Če želite to narediti, morate vzeti znano delovno kartico in jo vstaviti v priključek vaše matične plošče. Če se je pojavil zvok - težava s kartico. Če ne - problem v matični plošči. Obe komponenti zahtevata zamenjavo. Če imate prenosni računalnik ali računalnik, ki uporablja krmilnik zvoka, ki je vgrajen v matično ploščo, so stvari veliko slabše. Torej se je zvok izgubil na računalniku. Kaj naj storim, če je težava s strojno opremo v krmilniku, ki je vgrajen v matično ploščo? Tukaj ne morete storiti ničesar sami. Računalnik morate prenašati v servisni center, kjer so strokovnjaki z najsodobnejšo opremo. Praviloma ugotovite, da težava v 35-milimetrskem mini jack priključku (če v slušalkah na računalniku ni zvoka), ne bo deloval sam. Zato, brez pohod na strokovnjaka ne more storiti, čeprav bi gnezdo lahko in se spremenijo sami.

Zakaj pri gledanju videa ni zvoka?

Včasih se zgodi, da med gledanjem videa na računalniku ni zvoka. Najpogostejši razlog je video predvajalnik, ki nima kodekov. Običajno trpi zaradi tegastandardni predvajalnik iz Microsofta. Tukaj je vse preprosto. Možnosti dve: namestite nove kodeke ali spremenite predvajalnik. Slednje je, mimogrede, boljše, ker standardni predvajalnik ne ve veliko o tem, na kaj lahko sodobna freeware. Najboljši za danes je Daum PotPlayer. Brez težav nima nobenih težav pri reprodukciji vseh avdio in video formatov. Prav tako ima veliko knjižnico vdelanih kodekov. In to je pomembno.
Vendar pa se zgodi, da ob gledanju videa zvok izgubi na računalniku. Kaj storiti, če sta predvajalnik in kodeki v redu? Možno je, da predvajalnik uporablja napačno izhodno napravo. Ogledati si morate nastavitve in omogočiti predvajanje zvoka prek standardne naprave, ki mora biti nastavljena na privzeto. Vsak predvajalnik ima svoje nastavitveno drevo, zato ni mogoče opisati postopka spreminjanja izhodne naprave korak za korakom. Tukaj morate ukrepati po metodi "znanstvene kljukice". Toda iskanje teh nastavitev ne bo naredilo nobenega dela. Še posebej, ker večina video igralcev zdaj podpira rusko.

Izboljšana kakovost zvoka. Programska oprema 1. metode

Obstaja tudi taka, da se kakovost zvoka bistveno zmanjša po nekaj ukrepih v operacijskem sistemu računalnika. Pojavijo se lahko ostri, hrupni in tunelni učinki ter druge ovire. To bi moralo biti posledica nedavne namestitve katerega koli programa, ki je lahko nekako vplival na kakovost zvoka na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku. To lahko vpliva tudi na zvok v računalniku. Najlažji način, da popravite situacijo, je, da si zapomnite, kateri program ste namestili in ga odstranite. Po tem morateznova zaženite računalnik. Če ta metoda ne deluje, morate v meniju Start uporabiti obnovitev sistema in operacijski sistem povrniti v času, ko je bilo vse v redu z zvokom.
Nekateri uporabniki želijo izboljšati zvok računalnika. Obstaja več izdelkov, ki vam bodo pomagali narediti to idejo. Najboljši zvočni zapis na vašem računalniku je SRS Premium Sound. Ima veliko nastavitev in veliko učinkov, ki vam bodo pomagali izboljšati kakovost zvoka v računalniku. In čeprav je njegov vmesnik, v celoti v angleščini, težave z njim ne bi smel nastati nikomur, ker je preprost in intuitiven. Ta pripomoček "prebiva" v sistemski vrstici in izboljša zvok osebnega ali prenosnega računalnika v realnem času. Vendar pa obstaja en minus: program je brezplačen. In poskusna različica je v konfiguracijskih možnostih zelo omejena.

Izboljšanje kakovosti zvoka. Strojna oprema metode 2

Ne glede na to, ali je zvočni program na računalniku posodobljen, zvoka ne more izboljšati nad mejo zvočne kartice. In potem je problem z zmogljivostmi strojne opreme avdio čipa. Ampak ima rešitev, čeprav zelo drago. Lahko kupite zunanji DAC, ki zagotavlja najvišjo kakovost zvoka. Ampak tukaj je nekaj odtenkov, ki lahko privedejo do zavrnitve takšne možnosti. Prvič, DAC je precej drag užitek. Ni vsakdo ima priložnost, da ga kupi. Drugič, potrebujete sprejemnik (to je amp), ker brez njega dober akustični sistem (ali slušalke) v DAC ne povežete. In če ga poslušate na pisarni "pishchalkas", potem nobena razlika ne bo. SNavedena teza logično sledi nujnosti pridobitve dobrega akustičnega sistema. Mimogrede, to bo odgovor na vprašanje, kako povečati zvok na vašem računalniku. Ker je dober ojačevalnik skupaj z visokokakovostnim akustičnim sistemom popolnoma sposoben soočiti se s to nalogo. Vendar to ni vse. V idealnem primeru potrebujete za visokokakovosten zvok skoraj brezšumni računalnik. Najboljša možnost je prenosni računalnik ali ultrabook. Standardni sistemski bloki so že neravni. Vendar to ni nujno tako. Dovolj dovolj za visokokakovostni sistem DAC in zvočnike ali slušalke ustreznega razreda. To bo pomagalo dvigniti kakovost zvoka na novo raven.

Kako povečati glasnost zvoka?

Včasih je pomembno vedeti, kako zvišati zvok v računalniku. To je potrebno v primerih, ko vgrajeni zvočniki prenosnega računalnika ne morejo proizvesti veliko decibelov ali prisotnost sistema zvočnikov brez nadzora glasnosti (ali ne deluje). To lahko storite s posebnimi programi (SRS, Realtek Audio) ali s frekvenčno izbiro. Ni skrivnost, da lahko nastavitve izenačevalnika močno vplivajo na glasnost zvoka. Zato je smiselno igrati z drsniki in poiskati optimalno glasnost na vašem prenosniku ali računalniku.

Zaključek

Zdaj veste, kaj storiti, če je zvok izgubljen na vašem računalniku in kako ga obnoviti. Obstajata dve vrsti razlogov, zakaj lahko pride do take težave: strojna in programska oprema. Če se napake v programski opremi še vedno lahko uporabijo same, so težave s strojno opremo pogosto nerešene. Samo potovanje v servisni center za popravilo osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov bo pomagalo.Obstajajo posebej usposobljeni ljudje s pravimi orodji, ki bodo lahko čim prej postavili vaš avto v red. Poskus popravljanja strojne opreme ni vreden problema. Druge komponente računalnika lahko onemogočite. In njihovo popravilo je lahko precej drago. Zato je bolje zaupati strokovnjakom. In igra z vozniki in vse vrste programov za izboljšanje zvoka je lahko poljubno število. Fizične poškodbe zvočne kartice, ki jih ne morejo povzročiti.

Sorodne publikacije