Sony Alpha DSLR-A290: Pregled, specifikacije, pregledi

Model Alpha DSLR A290 - dobra kamera, o kateri bomo razpravljali v tem članku. Omogoča, da tudi novinec z lahkoto obravnava zajemanje visokokakovostnih slik. Proizvajalec je izdelal model z matrico 14 Mp. Obstaja dober objektiv, posebne funkcije, ki lahko fotoaparat prilagodi fotografiranju. Napravo odlikuje nizka cena in nizka teža. Meni je intuitiven, preprost, saj je zaradi tega enostavno posneti profesionalne slike.

Videz in oblikovanje

Fotoaparat Alpha DSLR A290 je dober fotoaparat, ki je od proizvajalca prejel visoko kakovostno kamero. Lastnik vseh 100% je lahko prepričan, da tehnika ne razbije svetlobnega učinka, ne praska. Poleg tega o primeru ni prstnih odtisov. Dimenzije naprave so velike: 128x97x68 cm (brez leče). Brez hrane in drugih podrobnosti "čista" kamera tehta 450 kilogramov, saj je večina profesionalnih naprav povečana, ta indikator je popoln.


Na sprednji strani Sony Alpha DSLR A290 (pregled vam bo pomagal izbrati izbiro) so objektivi, vzvod za pas in ključ za povečanje /zmanjšanje slike. Na desni strani je proizvajalec lociral posebno polico, ki je potrebna za bolj priročno vzdrževanje naprave. Na hrbtni strani naprave je zaslon in več gumbov, ki olajšajo delovanje naprave. Med njimi so tipke za brisanje fotografij, njihovo ogledovanje. Na vrhu je gumb, ki odgovarja na klicv glavnem meniju. Ob njej se nahaja tipka za bliskavico in nekatere druge podrobnosti nadzora. Spodaj so reže za pomnilniško kartico in baterijo, kot tudi priključek, ki vam omogoča namestitev stojala.


Zaslon

Funkcije fotoaparata Sony Alpha DSLR A290, opisane v članku, so dobile dober prikaz. Njegova velikost je 27 palcev. Ločljivost - 230 x 400 slikovnih pik. Zaradi teh značilnosti se slika na zaslonu prenaša v odlični kakovosti brez izgube barvnih tonov in kontrasta. Zaslon se ne vrne, ampak široki koti gledanja. Omogoča vam, da pogledate sliko iz katere koli točke. Pri močni sončni svetlobi se popačenje in bledenje praktično ne pojavljata. Fotoaparat ima vgrajeno iskalo. Dobil je gumijasto trepalnico. Zaradi te rešitve je uporaba naprave lažja.

Funkcionalnost

V fotoaparatu Sony Alpha DSLR A290, ki je opisan spodaj, je vgrajena možnost, kot je stabilizacija slike. Pomaga zmanjšati tresenje fotoaparata, če oseba odstrani roke namesto stojala. Ta možnost vam omogoča ustvarjanje fotografij v sobi s šibko svetlobo brez bliskavice. Slike so atmosferske in neverjetno lepe. Kamera hitro deluje, prikaže trenutni odziv na zahteve lastnika. Deluje na procesorju BIONZ. Omogoča vam preprosto obdelavo digitalnih podatkov, ki prikazujejo kakovost izpisa in največjo jasno sliko. Notranji vmesnik je jasen in priročen. Če je težko ugotoviti kakšen meni, lahko gre noterna zaslonu. Podrobno opisuje vse nastavitve in njihovo delovanje. Po želji lahko izberete katerega od razpoložljivih načinov. Vse vam omogočajo popolno fotografiranje v vseh pogojih dela. Sistem stabilizacije slike je pasivna možnost, zato ga ni treba vključiti. Tako bo slika čimbolj jasna. Za ogled prejetih fotografij na velikem zaslonu je dovolj, da fotoaparat povežete s televizorjem. Daljinski upravljalnik vam bo pomagal prelistati fotografije.

Matrica

Sony Alpha DSLR A290 kamera deluje z občutljivo matrico. Njeno dovoljenje je že bilo opisano zgoraj. Po potrebi lahko aktivirate funkcijo AutoISO. Omogoča samodejno delovanje občutljivosti fotoaparata. Zaradi tega se bodo slike izkazale za dobre tudi v slabih delovnih pogojih.

Fotografiranje

Fotografije so v dveh oblikah: RAW ali JPEG. Največja ločljivost slik je 4592x3096. Če je zahtevana velikost manjša, jo lahko preprosto spremenite v nastavitvah. V funkcijah je možnost nastavitve časovnika na voljo za 2 ali 10 sekund. Zahvaljujoč njemu lahko posnamete avtoportrete ali skupinske posnetke, kjer lastnik Sony Alpha DSLR A290 ne more samostojno pritisniti tipke. Razpoložljiva možnost: en okvir v 25 sekundah. Če fotografirate v formatu RAW, lahko v nizu dobite do 6 slik. Slike JPEG se odstranijo, dokler prostor na zunanjem pogonu ni končan.

Baterija

Sony Alpha DSLR A290 kamera deluje z litij-ionsko baterijo. V celotiLastnik lahko zaračuna približno 510 fotografij. Po tem se bo kamera morala priključiti na napajanje. Na vrhu zaslona je prikazana raven napolnjenosti.

Prednosti in slabosti

Prednosti naprave so kakovostno, trajno in zanesljivo telo, niz posebnih načinov za ustrezno snemanje, dolgo življenjsko dobo baterije in intuitivni meni.
Kot vse druge naprave ima fotoaparat pomanjkljivosti. Ti vključujejo majhen zaslon in pomanjkanje funkcij za ustvarjanje videa.

Mnenje lastnikov

Zgoraj navedene prednosti in slabosti so po mnenju strokovnjakov. In kakšne so prednosti in slabosti lastnikov začetnikov? Nizke stroške dodeli vsak potrošnik. Dobra stabilnost, kakovost slike, velikost, odličen prenos barv, dolga življenjska doba so vse prednosti. Poleg tega je to "ogledalo" zelo primerno za tiste, ki so se pravkar seznanili z umetnostjo fotografiranja. Med slabostmi potrošniki imajo naslednje: Včasih se pojavijo mehke fotografije, ni LCD monitorja, majhna občutljivost. Nekateri se pritožujejo zaradi pomanjkanja sposobnosti ustvarjanja videoposnetkov. Prav tako lastniki pravijo, da kakovost fotografij včasih ne doseže deklariranega 14 Mp, več pa ustreza 12 MP.

Povzetek

Fotoaparat Sony Alpha DSLR A290 je odličen za začetnike. Kamera je intuitivna, z njo pa ne bo predolgo, da bi razumeli nastavitve in razpoložljive možnosti. Vse potrebne nianse fotoaparata nastavi v samodejnem načinu. Majhna teža in stroškiNaprava bo zagotovo zadovoljila vsakega kupca, tako začetnika kot profesionalca.

Sorodne publikacije