Kako spremeniti ikono spletne strani v različnih CMS?

Verjetno mnogi uporabniki opazili, da ob odprtju spletne strani v levem kotu zavihka prikaže majhno ikono specifični za vsako portal. Vendar pa je malo ljudi ve, kaj to je in kako spremeniti na svoji spletni strani.

Zgodba prvega favykonov

majhno ikono na favykon imenuje, pomeni "Simbol izbrane" prevedeno iz angleškega jezika. Sprva so ga uporabljali za hitro iskanje in ponovno vzpostavi red v zavihkih v brskalnikih IE. Potem so se začeli pojavljati povsod skoraj vse spletne Adventure dodati poseben slog strani.


Značilnosti Favicon

Favykon - preprosta slika, navadno merjenje 16 za 16 pik. Za shranjevanje formati se lahko uporablja ICO, PNG in GIF. Favykon podpira številne priljubljene brskalnike. Ti vključujejo Chrome, IE, Opera, Firefox. To lahko podpira animirano različico, nekateri ne.
privzeti brskalnik poskuša najti ikono v korenu mestu. Vendar pa mu lahko pokaže, kje je. To je dovolj za uporabo v kodo črto.

Izdelajte si favykona

Če želite ustvariti ikono, samo enega omrežja predstavljene na spletu uredniki. Na primer, najbolj znana je na favicon.ru. Opozoriti je treba, v svinčnik točk potrebujejo polnjenje, nato pa shranite sliko.

Kako spremeniti favykon

Mnogi spletni razvijalci poskusite ustvariti spletno stran, da spremenite privzeto ikono ali CMSobičajno manjkajo iz ustreznejših tem. Sledi seznam načinov, ki opisujejo, kako spremeniti facticon v različnih sistemih za upravljanje vsebin ali brez njih.


Joomla 1.5 in Favicon

Joomla 1.5 je ena prvih stabilnih različic sistema za upravljanje vsebin. Uporablja se manj pogosto, vendar jih mnogi še vedno podpirajo na nekaterih mestih. Če želite spremeniti facticon v Joomla 1.5 morate ustvariti ikono iz končnega risanja ali iz nič. Nato pojdite v mapo z predlogami Joomla, ki je v imeniku predlog in kopirajte fakicon tam.

Joomla 3

Zadnji iz prejšnjih različic tega sistema za upravljanje vsebin. Izboljšana funkcionalnost in dodane nove funkcije. Preden spremenite ikono Favicon v Joomli 3, jo morate najprej ustvariti. Kako to storiti, je bilo opisano zgoraj. Nato lahko uporabite eno od dveh metod. Prva je sposojena iz Joomla 1.5 in vključuje ročno zamenjavo datoteke v mapi predloge.
Za izvedbo druge metode morate urediti datoteko index.php, ki se nahaja v korenski mapi trenutne predloge. To je zanimiva oznaka. Če želite, da bo vse delovalo po potrebi, morate od začetne oznake do zaključnega: Do datoteke index.php lahko pridete tako, da preprosto preidete v mape do želene datoteke ali prek skrbnika. V nadzorni plošči pojdite v Razširitve in pojdite v Upravljalnik predlog. Med razpoložljivimi možnostmi morate izbrati trenutno in klikniti »Spremeni predlogo domače strani«. Odpre se urejevalnik kode med odprtino inzgornjo glavo glave je treba vstaviti zgoraj navedeno kodo.
Včasih se favicon v iskalniku ne prikaže takoj. To je lahko posledica dejstva, da stran še ni bila indeksirana. Potrebno je malo počakati in čez nekaj dni, in morda mesec dni, se bo na vrhu strani pojavil nov fakicon.

Kako spremeniti futokon v Bitrixu

Bitrix je sistem za upravljanje vsebin, ki vam omogoča ustvarjanje enostavnih spletnih mest in korporativnih portalov. Razvil "1C-Bitrix". Struktura datotek spletnega mesta je podobna Joomli, proces zamenjave predpone z želeno pa je enak. To pomeni, da morate iti v mapo s predlogo in tam kopirati želeno sliko v formatu ICO. Če ne deluje, ga poskusite dodati tudi v korenski imenik projekta. Obstaja tudi drug način, ki se lahko kombinira z dvema zgoraj naštetima. To je za pisanje v glavno datoteko že znanih vrstic :.

WordPress

WordPress je eden najbolj znanih sistemov za upravljanje vsebin. Priljubljena je zaradi dejstva, da je brezplačna, enostavna za učenje in funkcionalna. Kako spremeniti običaj na strani WordPress? Ta proces v tem CMS-u je enostavnejši od vseh drugih. Pojdite na nadzorno ploščo in pojdite na razdelek Možnosti češnje, nato izberite zavihek Logo & Favicon. Z gumbom Odstrani morate odstraniti obstoječo datoteko. Nato pripravite novo ikono in jo prenesite v računalnik. Zdaj z medijsko knjižnico morate dodati posodobljeno ikono v bazo podatkov in shraniti spremembe.
Po vseh manipulacijah, samo ponovnostran in si oglejte, kako se je spremenila. Možno je, da se ne prikaže prvič, zato morate nadgraditi predpomnilnik brskalnika in poskusiti znova. Obstaja še en način za spremembo predogleda v WordPressu. Za to obstaja posebna datoteka header.php, ki je odgovorna za izhod glave strani. Ima blok oznake za glavo. Med njimi morate vnesti naslednjo kodo:
Header.php je na imenu poti /wp-content /themes /topic. Pri tem je treba upoštevati, da kodne črte uporabljajo razširitve ICO. Če pa je v trenutni slikovni ikonici drugačen, je mogoče v kodi določiti, kaj se zahteva.

Zaključek

V članku je podrobno opisano, kako spremeniti facticon v različnih sistemih za upravljanje vsebin. Zakaj resnično to potrebujete in kakšen je praktični interes za ta postopek? Najpomembnejši razlog je priznanje spletnega mesta. Za priljubljeno spletno stran lahko najdete priljubljeno spletno mesto v iskalniku. Poleg tega lahko z velikim številom odprtih zavihkov v sodobnem brskalniku hitro izračunate, katera je ena ali več strani. Preden lahko spremenite facticon, ga morate pripraviti. To lahko storite z obračanjem dokončane risbe ali logotipa. Ali pa ročno narišite novo slikovno ikono iz nič. Obstaja veliko spletnih urednikov za to, kot tudi spletnih pretvornikov.

Sorodne publikacije