Slepi zaslon prenosnega računalnika: razlogi, načini, kako odpraviti težavo

Utripajoči zaslon prenosnega računalnika - kaj storiti v takšni situaciji in zakaj se pojavi? To vprašanje je zanimivo za mnoge uporabnike prenosnih naprav, saj zaslon laptopa omogoča uporabniku, da prejme veliko informacij. Glavna naloga matričnega zaslona - udobno iskanje informacij. Resen problem za uporabnika utripa. Takšen pojav povzroča nelagodje pri delu, saj zaslon utripa in barva slike je popačena.

Zakaj se to dogaja?

Če zaslon prenosnega računalnika utripa, to ne pomeni, da morate napravo pripeljati v servisni center. Problem je mogoče rešiti sam. Glavna stvar je najti razlog. Prenosni računalniki so prenosne naprave, kar pomeni, da jih lahko vedno vzamete s seboj, zato včasih zaradi okvare zaslon ne deluje. Vendar se to pogosto zgodi zaradi napake programske opreme.


Če zaslon prenosnega računalnika utripa, morate upoštevati naslednje razloge:
 • napaka programske opreme;
 • je uporabnik namestil nezdružljive gonilnike s trenutno različico OS;
 • Obstajajo težave z grafično kartico, morda obstajajo opekline ali pregreti elementi;
 • osvetlitev zaslona ne deluje pravilno;
 • zruši v stiku matrice prenosnega računalnika, poškodovano zanko naprave;
 • Nekatere razloge lahko odpravite sami, če pa je grafična kartica poškodovana, se obrnite na servisni center za popravilo ali zamenjavo.

  Utripajoči zaslon prenosnega računalnika: kaj storiti?

  Pred iskanjem razlogovTa pojav in poskuša popraviti, morate izklopiti laptop iz omrežja in odstranite baterijo, če je odstranljiv. Počakajte tri do štiri minute in nato ponovno priključite baterijo. Če ti ukrepi niso prinesli rezultatov in zaslon še naprej utripa, je treba sprejeti druge ukrepe. Kaj si ti? Vse je odvisno od razlogov.


  Programi povzročajo

  Če zaslon prenosnega računalnika med delom utripa, je verjetno, da je program krivda vseh. Če jih želite popraviti, morate najprej preveriti nastavitve in gonilnike. Preverite pravilno nastavitev frekvence osveževanja zaslona. To lahko storite takole:
 • Z desno tipko miške kliknite, izberite "nastavitve zaslona" in jih odprite.
 • V oknu z nastavitvami poiščite "Napredne možnosti zaslona".
 • Na seznamu kliknite "Lastnosti grafičnega adapterja".
 • V oknu z nastavitvami pojdite na zavihek Monitor, prilagodite možnost osveževanja (poskusite spremeniti frekvenco enega za drugim).
 • Če zaslon laptopa utripa s črtami, lahko včasih pomeni, da je resolucija nepravilno izbrana. Nastavitve morajo določiti optimalno vrednost za matrico, ki se uporablja v prenosnem računalniku. Vzrok je lahko tudi izguba ustreznosti gonilnika grafične kartice, nameščenega v napravi. Najnovejšo različico gonilnikov lahko prenesete s uradnega mesta razvijalca procesorja, ki je nameščen na prenosnem računalniku. Nato pojdite v Upravitelj naprav, odstranite stare gonilnike, namestite nove, ponovno zaženite prenosni računalnik.

  Stanje strojne opreme

  GoljufanjePasovi na zaslonu prenosnega računalnika lahko kažejo na težave s strojno opremo. Če utripanje ne more odpraviti nastavitev programske opreme, je morda težava v okvari komponent, ki so odgovorne za prikazovanje slike na zaslonu naprave. Najprej se prepričajte, da se grafična kartica ne segreje med uporabo (uporabite posebno testno programsko opremo). Če zaslon utripa zaradi pregrevanja grafične kartice, potem, ko je računalnik vklopljen, utripanje ni opazno.
  Če je grafični vmesnik pregret, morate očistiti prenosni računalnik pred prahom in ga zamenjati s kartico. Zaželeno je, da med delovanjem uporabljate stojalo za hlajenje in prenosnega računalnika ne postavljajte na mehke površine. Za strojno opremo se nanaša tudi na zavoj zanke, ki je odgovoren za prikazovanje slike na zaslonu. Potrebno je preveriti, prevrniti žico ali ne - za to je potrebno razstaviti prenosni računalnik in ga skrbno pregledati.

  Težava

  Mocking laptop zaslon lahko iz resnejših razlogov. Ti vključujejo izgorevanje komponent grafične kartice, matično ploščo, okvaro matrike. Če obstaja vsaj eden od navedenih razlogov, ga je potrebno rešiti z zamenjavo delov prenosnega računalnika. V tem primeru se obrnite na servisni center. Če želite zagotoviti, da zaslon utripa zaradi okvarjene matrike, priključite prenosni računalnik na televizor ali monitor. Če slika ne utripa, je problem v zanki ali v sami matriki. Nato se morate obrniti na strokovnjake, če ni možnosti za odpravo težavesami.

  Reševalec težav

  Zasenčite zaslon pri igranju na prenosnem računalniku? Težava je morda v monitorju. Pogosto se na prenosnih računalnikih pojavijo utripanje in valovanje zaradi drgnjenja zanke, ko se pokrov prenosnega računalnika vedno odpre in zapre. Če utripa samo med igrami, in v normalnem načinu je vse v redu, potem lahko nastavite drugo frekvenco navpičnega skeniranja monitorja, v igrah pa navpično sinhronizacijo. Podobni ukrepi bi morali pomagati. Lahko tudi očistite grafično kartico in jo po potrebi zamenjate z drugo.
  Če zaslon v sistemu Windows 10 utripa, v večini primerov video gonilnik postane težava. Če ga želite obnoviti, morate prenosni računalnik prenesti v varnem načinu, odstraniti trenutno video vmesnik in nato prebrati posodobitev gonilnika.
 • Vklopite prenosni računalnik v varnem načinu, z desno miškino tipko kliknite gumb Start, izberite Upravitelj naprav.
 • Odprite "Video Adapters", poiščite, z desno tipko miške kliknite na "Odstrani napravo" potrditveno polje, izberite "Izbriši", znova zaženite prenosni računalnik.
 • Ko kliknete na tipkovnico, pritisnite Windows + I, da odprete »Možnosti«.
 • V tem razdelku izberite »Posodobitev in varnost« - »Center za posodobitve Windows« - »Preveri posodobitve«.
 • Ne pozabite, da večina zaslona na prenosnem računalniku ne deluje zaradi mehanskih poškodb. Udarec, udarci, močno zapiranje pokrova negativno vplivajo na zmogljivost matrice. Previdno se obrnite na prenosni računalnik, zato vam ni treba skrbeti za iskanje razlogovodpoved elementov. Poleg tega so popravila danes zelo draga. Včasih je lažje kupiti nov prenosnik kot porabiti čas in denar za obnovo starega.

  Sorodne publikacije