Prilagodljiva neonska vrv: opis in uporaba

Sodobne lahke tehnologije niso vzpostavljene in se nenehno razvijajo. Videz se izboljša, dimenzije se zmanjšajo in poraba energije teh naprav se zmanjša. Postopoma, proti strani stare žarnice, osvobajajoč pot za nove energetsko varčne in široko uporabljene inertne pline pri osvetljevanju znakov in oglaševanja. Ena od takih modernih naprav je neonska vrvica, ki se uporablja za razsvetljavo. V nadaljevanju bomo preučili posebnosti njegove uporabe.

Kaj je neonska vrvica?

Je žica, napolnjena z inertnim plinom - neon. Hladni neon ima fizikalne lastnosti, podobne konvencionalnim električnim kablom. Takšna fleksibilna neonska vrvica porabi manj energije in jo napaja 12-voltni napajalnik ali akumulator, ki je napajan z napetostjo 12 voltov. Neonski kabel je med delovanjem zaščiten pred vlago in je električno zaščiten. Svetloba se seva iz vrvice za 360 ° po vsej njeni dolžini. Na primer LED trakovi pokrivajo le 120 ° in točko vsake LED.


Naprava in načelo delovanja

Prilagodljiva 12-voltna neonska vrvica ima preprosto zasnovo in ni težko razumeti načela delovanja povprečne osebe. Konstrukcija žice je sestavljena iz bakrene žile, prevlečene s fosforjem z neonsko zmesjo. Površina fosforja se navije s tanko bakreno spiralo. Pri prehodu električnega toka na bakreno jedro in spiralno navito na fosfor, magnetnopolje Proizvaja sijaj. Ta pojav imenujemo elektroluminiscenca. Če želite dodati barvno lestvico preko bakrene žice in fosforja, uporabite prozorno lupino. Odvisno od osebnih želja je poslikana v različnih barvah. In največja svetlost je dodeljena beli hladni zvezdi. Prva generacija neonskih luči se zaradi nizke svetilnosti ne uporablja veliko. Zaradi sodobnega razvoja pa je bilo mogoče doseči najvišjo svetlobno moč z manjšo porabo energije.


Prednosti

Neonska vrvica ima številne prednosti pred drugimi svetlobnimi viri:
 • Nizka poraba energije. Porabljen 10-15 W na meter dolžine. Količina porabljene električne energije je odvisna od debeline bakrene žice.
 • Povečana odpornost na vlago in vodo zaradi izolacije polivinilklorida. Ta funkcija vam omogoča, da uporabite kabel tako znotraj opreme, kot zunaj, z ulično razsvetljavo.
 • Širok razpon različnih dolžin, kot tudi možnost rezanja in priključitve kabla, odvisno od odločitve glede oblikovanja.
 • Žica se med delovanjem ne segreva, zaradi česar je varna pri uporabi. Prav tako je značilna povečana fleksibilnost, ki vam omogoča namestitev žice v skladu s pogoji uporabe. Luči so vse 360 ​​° okoli žice, za razliko od drugih virov svetlobe.
 • Različne barvne palete. Trg je označen z do 10 odtenki.
 • Sposobnost izdelave toge konstrukcije, odvisno od pogojevizkoriščanje
 • Uporaba

  Prilagodljiva neonska vrv se uporablja v tuning avtomobilih. Uporablja se za okrasitev notranjosti avtomobila in zunaj. Vrv je našla uporabo tudi med barvanjem oblačil. Te stvari se uporabljajo v spektakularnih plesnih prostorih. Idealno za dekoracijo koles in motornih koles, ki ne zahteva posebne kompleksnosti in dodatnih napajalnikov. Prav tako je kabel našel uporabo v označuje smer osvetlitve, osvetlitev prometnih znakov ponoči. Omeniti velja tudi oblikovalsko aplikacijo. S pomočjo neonske vrvice je bilo mogoče uvesti najbolj drzne in ustvarjalne rešitve. Na primer, poudarjanje vitrin in napisov brez visokih energetskih in finančnih stroškov je možno.

  Sorodne publikacije